W ramach zakończonej a teraz realizowanej zbiórki wydruku polskiego tłumaczenia KDM mam pytania o dodatek Gambler's Chest.
Była na forum podobna dyskusja o wydruku podstawki więc teraz może o dużym dodatku.
Czy ktokolwiek z grających w GC może zdradzić co posiadacz podstawki 1.6 + jakiś tam dodatków i w/w polskiego tłumaczenia powinien ile i co konkretnie zakupić, wydrukować aby choć mieć możliwość cieszenia się ze swojej grywalnej "bieda wersji" dodatku?
Oprócz papierowego PL zestawu to jakie proxy są niezbędne?
Podstawowi wrogowie a czy również inne postacie a co z ocalonymi?
Coś jeszcze oprócz oczywiście terenów i żetonów?
Ktoś już ograł i ma jakieś trafne sugestie?
PS
Czy może dać sobie spokój z kombinowaniem i czekać na promocję aby kupić przysłowiową tonę plastiku z Gambler's Chest w EU sklepie KDM?
Kingdom Death: Monster (Adam Poots)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- brazylianwisnia
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 1115 times
Re: Kingdom Death: Monster (Adam Poots)
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2025, 11:10 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
Powód: cytowanie
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
- Dako
- Has thanked: 396 times
- Been thanked: 367 times
To ogłoszenie to chyba już nieaktualne i sprzedawane było pod warunkiem zakupu obu zestawów łącznie za ok 1900 plnbrazylianwisnia pisze: ↑11 maja 2025, 10:27Na olx badz allegro ktoś sprzedaje osobno plastik i osobno gameplay content z Gamblera. Może to jest najlepsze rozwiązanie jak nie chcesz plastiku?
A sam być może nieprecyzyjnie napisałem ale w moim przypadku to mając wydruk PL papierowych instrukcji, ksiąg, kart obecnie chciałbym mieć całą "bieda" wersję która będzie podobna do tej z plastikiem

Więc pytam co potrzeba zastępczo z tego całego "plastiku" z oryginalnego zestawu GC do tego aby zblizyć się do oryginału.
W przypadku podstawki była wspomniana dyskusja o sztonach z wrogami, macie, żetonach i wydruku terenów.
W przypadku dodatku też pytam co sobie wydrukować, jakie niezbędne proxy "ogarnąć" itp.
Może ktoś kto ograł podstawkę i GC będzie miał swoje przemyślenia i się nimi podzieli?
-
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 52 times
Plastikowych terenów 3D nie było w podstawce więc to taki bajer kosmetyczny. Jeżeli dla Ciebie jest ważna jedynie rozgrywki to tak na prawdę wystarczą same karty i figurki z innych gier (Ewentualnie możesz te figurki zamocować na podstawki o takich samych wymiarach co w grze). Żetonów też nie potrzebujesz bo można je zastąpić dedykowanym planszetem gracza. Tak samo i w GCE.Dako pisze: ↑11 maja 2025, 10:47To ogłoszenie to chyba już nieaktualne i sprzedawane było pod warunkiem zakupu obu zestawów łącznie za ok 1900 plnSpoiler:
A sam być może nieprecyzyjnie napisałem ale w moim przypadku to mając wydruk PL papierowych instrukcji, ksiąg, kart obecnie chciałbym mieć całą "bieda" wersję która będzie podobna do tej z plastikiem![]()
Więc pytam co potrzeba zastępczo z tego całego "plastiku" z oryginalnego zestawu GC do tego aby zblizyć się do oryginału.
W przypadku podstawki była wspomniana dyskusja o sztonach z wrogami, macie, żetonach i wydruku terenów.
W przypadku dodatku też pytam co sobie wydrukować, jakie niezbędne proxy "ogarnąć" itp.
Może ktoś kto ograł podstawkę i GC będzie miał swoje przemyślenia i się nimi podzieli?
Spoiler:
Taka sytuacja: Mam w pudle od 3 lat KDM (core 1.6). Chciałbym wreszcie pograć, ale nie mam czasu na klejenie i malowanie. W związku z tym rozważam jedn z poniższych:
- zakup pomalowanego zestawu od kogoś (z ewentualnym oddaniem swojego plastiku w ramach rozliczenia),
- zlecenie klejenia i malowania.
Czy ktoś zlecał malowanie i może kogoś polecić? Ktoś coś powie na temat ceny za zmontowanie i pomalowanie wszystkiego w Core 1.6. To nie ma być malowanie na najwyższym poziomie za miliony monet, może być speedpaintami czy innymi przyspieszającymi technikami, aby cena była w miarę rozsądna.
- zakup pomalowanego zestawu od kogoś (z ewentualnym oddaniem swojego plastiku w ramach rozliczenia),
- zlecenie klejenia i malowania.
Czy ktoś zlecał malowanie i może kogoś polecić? Ktoś coś powie na temat ceny za zmontowanie i pomalowanie wszystkiego w Core 1.6. To nie ma być malowanie na najwyższym poziomie za miliony monet, może być speedpaintami czy innymi przyspieszającymi technikami, aby cena była w miarę rozsądna.
Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
- brazylianwisnia
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 1115 times
Zadaj sobie pytanie czy musi to być wszystko. W core jest sporo modeli z różnym ekwipunkiem. Sporo możnaby zaoszczędzić robiąc tylko 8 chłopków zamiast 30(czy ile ich tam wychodzi z core). Najtaniej wyjdzie zrobić drybrush + skóra + akcent. Taki kompromis między monocolour a pełnym malowaniem. Ze sklejeniem pewnie zapłacisz 50-100zl per ludzik + 80-200zl per potwór. Z tym, że te dolne ceny moze być ciężko bo sklejanie core jest mega upierdliwe. Taki Feniks to ciężko będzie ogarnąć pewnie poniżej 200zl bo jak ktoś to będzie 3 godziny sklejał i później przerabiał..
No i to są myślę ceny bez uzupełniania szpar poza jakimis wyjątkami.
Ze swojej strony mogę polecić użytkownika @yarzab. Zanim zacząłem sam sobie malować to pomalował dla mnie kilka gier i byłem mega zadowolony ze stosunku jakość/cena.
Na forum trochę osób maluje na zlecenie więc opcji troche masz.
No i to są myślę ceny bez uzupełniania szpar poza jakimis wyjątkami.
Ze swojej strony mogę polecić użytkownika @yarzab. Zanim zacząłem sam sobie malować to pomalował dla mnie kilka gier i byłem mega zadowolony ze stosunku jakość/cena.
Na forum trochę osób maluje na zlecenie więc opcji troche masz.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
-
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 49 times
Odezwij się proszę do mnie na Facebook albo Instagram Magiczny Pędzelek, a na pewno się dogadamy