Plecak na planszówki
- gram_niebieskim
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 50 times
Plecak na planszówki
Cześć,
Szukam plecaka, który spełni takie kryteria:
- zmieści grę o rozmiarze 30x30 + jakiś filler albo dwa
Cel: transport planszówek rowerem
Nie jestem pewny, czy do plecaka o wymiarach 40x30 bezpiecznie wcisnę pudło.
Znalazłem CabineZero 28l: https://www.evertrek.pl/pl/p/Plecak-bag ... Air-/20233 nada się, ktoś używa?
Może ktoś ma jakieś polecajki?
Szukam plecaka, który spełni takie kryteria:
- zmieści grę o rozmiarze 30x30 + jakiś filler albo dwa
Cel: transport planszówek rowerem
Nie jestem pewny, czy do plecaka o wymiarach 40x30 bezpiecznie wcisnę pudło.
Znalazłem CabineZero 28l: https://www.evertrek.pl/pl/p/Plecak-bag ... Air-/20233 nada się, ktoś używa?
Może ktoś ma jakieś polecajki?
-
- Has thanked: 539 times
- Been thanked: 634 times
Re: Plecak na planszówki
Uzywam cabinzero Adv Pro 32l, ciut wiekszy, ale wchodzi neuroshima hex rok molocha (wieksze pudlo niz standardowe) i zawsze wejdzie jeszcze mata, podajniczki i jakies male fillery.
-
- Has thanked: 328 times
- Been thanked: 329 times
Neuroshima hex Rok Molocha wejdzie do CabineZero, ale nic ponad to z gier ~30x30. Natomiast spokojnie jakas drobnice sie dorzuci (wielkości Tajniaków). Nie wiem jak sprawdzi się na rowerze.
Spoiler:
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
- JollyRoger90
- Has thanked: 1329 times
- Been thanked: 315 times
Ja ostatnio zakupiłem na temu ciekawy plecak, który by się nadawał. Mogę wrzucić linka albo zdjęcie, tylko przypomnijcie w środę jak będę miał go w zasięgu
- Bart Henry
- Has thanked: 155 times
- Been thanked: 938 times
Jako, że przyszło mi powiadomienie o nieistniejącym poście, to pozwolę sobie dopisać się tutaj. Potrzebuję plecaka, który zmieści standardowe pudła 30cm x 30 cm oraz węższe, ale dłuższe (~37-38 cm). Oprócz tego potrzebuję miejsce na laptopa i osobną przestrzeń na pudełko z żarciem. Sam mam Cabinzero 55x40x20, które jest zdecydowanie za duże i ma właściwie tylko jedną komorę, co mi nie pasuje. Mam jeszcze kilka innych plecaków, ale każdy jest zbyt wąski.

Miałbyś opcję pokazać jak wygląda taki plecak z grą 30x30 głównej komorze i pudełkiem o wysokości 6-7 cm w tej przedniej? Mam wrażenie, że o ile wejdzie takie pudełko, to będzie ona bardzo wypchana.samuraj1369 pisze: ↑10 mar 2025, 17:12 Uzywam cabinzero Adv Pro 32l, ciut wiekszy, ale wchodzi neuroshima hex rok molocha (wieksze pudlo niz standardowe) i zawsze wejdzie jeszcze mata, podajniczki i jakies male fillery.
Co prawda dziś jest piątek, ale przypominam.JollyRoger90 pisze: ↑10 mar 2025, 23:30 Ja ostatnio zakupiłem na temu ciekawy plecak, który by się nadawał. Mogę wrzucić linka albo zdjęcie, tylko przypomnijcie w środę jak będę miał go w zasięgu

-
Proszę bardzo! 3 konfiguracje:Bart Henry pisze: ↑25 kwie 2025, 15:43 Miałbyś opcję pokazać jak wygląda taki plecak z grą 30x30 głównej komorze i pudełkiem o wysokości 6-7 cm w tej przedniej? Mam wrażenie, że o ile wejdzie takie pudełko, to będzie ona bardzo wypchana.
1. dwie gry 30x30 standardy w glownej kieszeni:

2. Gra 30x30 i druga wysokość 6,5 cm w głównej:

3. 30x30 w głównej i 6,5 cm w przedniej

BONUS! 6 GIER

- Bart Henry
- Has thanked: 155 times
- Been thanked: 938 times
Dzięki wielkie, trzecia konfiguracja mnie przekonuje. Nie jest wypchane, bo zostaje trochę miejsca z drugiej przegrody.
Problemem może być u mnie rozmiar wsuwki na laptopa. Producent deklaruje, że to 15,6", ale widziałem recenzje, które mówią, że nie da rady. Polskie sklepy mówią raczej o 14". Jak sądzisz @samuraj1369 , wejdzie tam 15,6"?
Wersja Adv, bez "Pro", ma wsuwkę zlokalizowaną na pleckach, więc jestem w stanie w 15,6" tam uwierzyć. Przy czym tam już ta druga komora jest otwierana od frontu, a nie od góry, więc trudno mi powiedzieć, czy jest równie pojemna. Brakuje mi produktu, który byłby czymś w rodzaju "best of both".
Problemem może być u mnie rozmiar wsuwki na laptopa. Producent deklaruje, że to 15,6", ale widziałem recenzje, które mówią, że nie da rady. Polskie sklepy mówią raczej o 14". Jak sądzisz @samuraj1369 , wejdzie tam 15,6"?
Wersja Adv, bez "Pro", ma wsuwkę zlokalizowaną na pleckach, więc jestem w stanie w 15,6" tam uwierzyć. Przy czym tam już ta druga komora jest otwierana od frontu, a nie od góry, więc trudno mi powiedzieć, czy jest równie pojemna. Brakuje mi produktu, który byłby czymś w rodzaju "best of both".

-
Ja nic nie sądzę, ja Ci to sprawdzę!Bart Henry pisze: ↑25 kwie 2025, 16:33 Dzięki wielkie, trzecia konfiguracja mnie przekonuje. Nie jest wypchane, bo zostaje trochę miejsca z drugiej przegrody.
Wersja Adv, bez "Pro", ma wsuwkę zlokalizowaną na pleckach, więc jestem w stanie w 15,6" tam uwierzyć. Przy czym tam już ta druga komora jest otwierana od frontu, a nie od góry, więc trudno mi powiedzieć, czy jest równie pojemna. Brakuje mi produktu, który byłby czymś w rodzaju "best of both".![]()

Jak ja kupowałem to pisało, że 32L laptopo do 14 cali, a w tym 42L do 15'6. Na innych polskich stronach jest przy 32L zaznaczone, że max to 14 cali laptop.
Na zdjęciu widać, że nawet na wcisk 15'6 nie wchodzi.
- JollyRoger90
- Has thanked: 1329 times
- Been thanked: 315 times
Przypomniało mi się, że miałem dać znać co z plecakiem. Zatem mam taki z temu:
https://share.temu.com/a1xxPvzl2oA
W nim mieszczą się na styk dwa pudła - na foto terraformacja i 51 stan. Sam brzdęk wchodzi swobodnie i można go zapiąć jeszcze.
Dodatkowo z przodu mniejsza kieszeń, na halo wieża na przykład.
Ponadto plecak otwiera się praktycznie całkowicie, co widać na zdjęciu oraz ma sporo innych mniejszych kieszonek. Można zobaczyć pod powyższym linkiem.
Poniżej zdjęcia na żywo. Jak trzeba więcej to dajcie znać

https://share.temu.com/a1xxPvzl2oA
W nim mieszczą się na styk dwa pudła - na foto terraformacja i 51 stan. Sam brzdęk wchodzi swobodnie i można go zapiąć jeszcze.
Dodatkowo z przodu mniejsza kieszeń, na halo wieża na przykład.
Ponadto plecak otwiera się praktycznie całkowicie, co widać na zdjęciu oraz ma sporo innych mniejszych kieszonek. Można zobaczyć pod powyższym linkiem.
Poniżej zdjęcia na żywo. Jak trzeba więcej to dajcie znać