Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia - Wciągająca gra karciana (Bryan Bornmueller)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
sebastian
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Re: Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia - Wciągająca gra karciana (Bryan Bornmueller)

Post autor: sebastian »

tomuch pisze: 25 sty 2025, 17:00 Nie dostałem od aleP zestawu kart promo - czy możliwe jest gdzieś dokupienie/dostanie tylko tego bez ponownego kupna całego pudełka?
Tylko na stronie rebela można dostać razem z grą z tego co mi wiadomo.
Awatar użytkownika
anitroche
Has thanked: 896 times
Been thanked: 897 times
Kontakt:

Re: Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia - Wciągająca gra karciana (Bryan Bornmueller)

Post autor: anitroche »

sebastian pisze: 26 sty 2025, 22:41
tomuch pisze: 25 sty 2025, 17:00 Nie dostałem od aleP zestawu kart promo - czy możliwe jest gdzieś dokupienie/dostanie tylko tego bez ponownego kupna całego pudełka?
Tylko na stronie rebela można dostać razem z grą z tego co mi wiadomo.
Nie prawda, bo ja kupiłam w planszostrefie i też mam promkę. Ale nie wydaje mi się, żeby gdzieś sprzedawali to osobno, może rebel będzie miał na konwentach jakiś? Ale to już do nich bezpośrednio trzeba by napisać pytanie
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Awatar użytkownika
Grzdyll
Has thanked: 92 times
Been thanked: 393 times
Kontakt:

Post autor: Grzdyll »

Ha, w wątku cicho i głucho więc wydawać by się mogło że gra przeszła bez echa, a tu znienacka w zestawieniu gry miesiąca lutego 2025 u Gambita pojawiła się u kilku osób (w tym u Barolka, którego o takie sympatie nie podejrzewałem :D). Ja osobiście bardzo jestem ciekawy czy i jaka będzie kontynuacja.
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1374 times
Been thanked: 336 times

Post autor: JollyRoger90 »

My z żoną jesteśmy ogromnymi fanami załogi - czyli protoplasty.
W/w grę mamy od niedawna i zagraliśmy 3 scenariusze.
Nie mniej jednak podoba się nam. Odrobinę więcej napisałem w wątku gry miesiąca, który polecam odwiedzać i się w nim udzielać :)
MsbS
Has thanked: 71 times
Been thanked: 83 times

Post autor: MsbS »

Tryb solo jest świetną łamigłówką. Ostatnio mam przerwę, ale jestem gdzieś w okolicy 14 rozdziału.
Awatar użytkownika
warlock
Has thanked: 1246 times
Been thanked: 2414 times

Post autor: warlock »

Siedliśmy do niej wczoraj po raz pierwszy i nie mogliśmy się oderwać przez pół nocy :D. Zagraliśmy czteroosobowo pierwsze 8 rozdziałów (przez łącznie 15 rozdań - nie było łatwo ;)) i jestem absolutnie oczarowany tą grą. Osadzenie tematyczne zaskakująco dobrze wspiera niektóre mechaniczne smaczki ;). Nigdy nie grałem w Załogę (co planuję niebawem zmienić) więc nie mam tutaj punktu odniesienia, ale Drużyna Pierścienia wciągnęła mnie na amen ;). Rewelacja.

Obrazek
Awatar użytkownika
Gun3R
Has thanked: 50 times
Been thanked: 70 times

Post autor: Gun3R »

Spoiler:
U nas podobnie - z reguły 2 w nocy to dla mnie max a ostatnio nad tą grą siedziałem do 4 rano, niestety graliśmy 8 i 9 rozdział i przez godzinę nie mogliśmy przejść tego 9. rozdziału
Ostatnio zmieniony 08 cze 2025, 12:43 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cytowanie
ODPOWIEDZ