Czacha Games
- Irka
- Has thanked: 1144 times
- Been thanked: 450 times
Re: Czacha Games
Tutaj jeszcze równoległa dyskusja w wątku gry Nippon: viewtopic.php?p=1718181#p1718181
Re: Nippon (Nuno Bizarro Sentieiro, Paulo Soledade)
Spoiler:

Na amerykańskiej jest tylko enigmatyczna informacja, że założeni w 2015 w miejscu bliżej nieokreślonym, na rynku amerykańskim od 2020 i że międzynarodowa kadra. Na rosyjskiej pięknie rozpisane, że założeni w 2015 w rosji, że przez rosjan i cała kadra zarządzająca rosyjska (ze zdjęciami i opisem każdej osoby). Patrząc po ich portfolio to w raju putnia prężnie działają.
https://www.crowdgames.ru/page/crowd
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 00:08 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cytowanie
Powód: Cytowanie
- walkingdead
- Has thanked: 276 times
- Been thanked: 684 times
A na rosyjskiej stronie w sekcji partnerzy: Mindclash, Lucky Duck Games, CMON, Awaken Realms, Leder Games, Asmodee... 

♀
Jako że cięto moderatorsko to ja se jeszcze raz podziękuje Czaszce za przytulanie z sowietami ...
Gambit dzięki za otwarcie oczu
Gambit dzięki za otwarcie oczu
Nie tylko jedno wydawnictwo planszówkowe robiło interesy z firmami, które są z tego kraju lub są z nim związane.
Każdy może wejść np. na stronę wydawnictwa Cosmodrome Games i zobaczyć kooperujące firmy.
Tak globalnie to nie tylko Auchan czy Leroy robią interesy w tym kraju, szybka wyszukiwarka:
https://boycottrussia.info/all-companies
Każdy może wejść np. na stronę wydawnictwa Cosmodrome Games i zobaczyć kooperujące firmy.
Tak globalnie to nie tylko Auchan czy Leroy robią interesy w tym kraju, szybka wyszukiwarka:
https://boycottrussia.info/all-companies
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 12:08 przez tomp, łącznie zmieniany 1 raz.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- ave.crux
- Has thanked: 923 times
- Been thanked: 1494 times
Ale wiesz że oni mają partnerstwo z praktycznie każdym większym wydawcą? Im też podziękujesz? https://www.crowdgames.ru/page/crowd
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
Wypadałoby.ave.crux pisze: ↑04 cze 2025, 12:08Ale wiesz że oni mają partnerstwo z praktycznie każdym większym wydawcą? Im też podziękujesz? https://www.crowdgames.ru/page/crowd
Bo logika, że jak wszyscy robią, to wolno chyba prowadzi donikąd.
To, że różni wydawcy sprzedający własne tytuły współpracują z wydawcami rosyjskimi to jedno.
To, że wydawcy biorą gry od wydawnictw rosyjskich to drugie. Tym bardziej szanuje Lucrum czy Portal za to, że potrafili się od ruskich odciąć i tym większy niesmak wzbudza czacha.
- BOLLO
- Has thanked: 1332 times
- Been thanked: 2033 times
- Kontakt:
Pytanie czy Czacha jest/ nie jest świadoma z kim współpracuje czy jedynie udaje?
Proponuję pozostawić wszelkie dywagacje do czasu aż wydawnictwo samo się wypowie w tej kwestii.
Proponuję pozostawić wszelkie dywagacje do czasu aż wydawnictwo samo się wypowie w tej kwestii.
- Hardkor
- Has thanked: 1568 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Wiedzą o tym, że to Rosjanie. Przyciskałem na live Planszowych newsów (chyba 05.06 jeśli dobrze pamiętam, na początku) Kube Czajke, że no jak rozliczają podatki w Rosji to trochę słabo i fajnie jakby się do tego odnieśli, bo wiele osób z forum rezygnuje z kupna przez to. To mi odpisał, że nie rozliczają. Spytałem skąd info to się już nie dowiedziałem, ale ogółem czułem się mega olany w tym temacie.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1701 times
- Been thanked: 1856 times
Tematy polityczno-patriotyczne (kto jest patriotą, kogo nie lubią Polacy, etc.) wyleciały, i prośba żeby nie wracały.
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3101 times
- Been thanked: 2704 times
- Kontakt:
Ktoś chyba miał za krótkiego bana i nie wyciągnął z tego wniosków.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- BOLLO
- Has thanked: 1332 times
- Been thanked: 2033 times
- Kontakt:
Rozmawiałem z Kubą dziś w tej kwestii i osoby zainteresowane raczej nie uzyskają jednoznacznej odpowiedzi na zadane pytanie tutaj na forum. Czacha również zrezygnowała zasadniczo z udzielania się na forum nawet w wątku "wydawniczym". Tak więc jak ktoś coś ma, to najlepiej zapytania kierować bezpośrednio do wydawnictwa. Jak ktoś ma wątpliwości co do uczciwości współpracy Czacha Games i Rosyjskiej firmy to lepiej pytać bezpośrednio u źródła. Z tego co jednak zostało już tutaj przytoczone, to raczej nikt nie powinien mieć co do tego tematu wątpliwości.Hardkor pisze: ↑16 cze 2025, 09:41Wiedzą o tym, że to Rosjanie. Przyciskałem na live Planszowych newsów (chyba 05.06 jeśli dobrze pamiętam, na początku) Kube Czajke, że no jak rozliczają podatki w Rosji to trochę słabo i fajnie jakby się do tego odnieśli, bo wiele osób z forum rezygnuje z kupna przez to. To mi odpisał, że nie rozliczają. Spytałem skąd info to się już nie dowiedziałem, ale ogółem czułem się mega olany w tym temacie.
Ja wycofałem swoją prośbę o egzemplarz recenzencki, sam też nie wesprę tego tytułu.
-
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 659 times
Właśnie wystartowała kampania Endeavor Deep Sea: Uncharted Waters na KS. Czy ktoś z was może wie, czy Czaszki planują zająć się wydaniem polskiej wersji tego dodatku skoro wydali podstawkę?
- Hardkor
- Kontakt:
Rozmawiają o wydaniu tego. Nie wiem czy już jest pewniak, ale duża szansa, że będzie wydane przez nich.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
...Kiedyś Czacha się obraziła na forum
...Potem wróciła
Osobiście dałem im spory kredyt zaufania ale cały czas mam wrażenie że ich ego jest jeszcze większe od Ignacowego, z którym drą koty, a a który jednak potrafi walnąć się w pierś i częściej to robi.
Przemilczanie tego że robi się deal z ruskimi w tym czasie jest nieeleganckie i śliskie i jak jednak jak widać na forum przeszkadza to sporej części ludzi
...Czacha znowu się obraziła
...Mój portfel też
...Potem wróciła
Osobiście dałem im spory kredyt zaufania ale cały czas mam wrażenie że ich ego jest jeszcze większe od Ignacowego, z którym drą koty, a a który jednak potrafi walnąć się w pierś i częściej to robi.
Przemilczanie tego że robi się deal z ruskimi w tym czasie jest nieeleganckie i śliskie i jak jednak jak widać na forum przeszkadza to sporej części ludzi
...Mój portfel też
- Hardkor
- Kontakt:
Czacha doing czacha things.under pisze: ↑17 cze 2025, 20:49 ...Kiedyś Czacha się obraziła na forum
...Potem wróciła
...Mój portfel też
- JollyRoger90
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 331 times
U mnie tylko oba Endeavory.
Jakoś po rożnych akcjach czachy, oraz notorycznych przecenach, odbiłem od tego wydawnictwa.
Dodatkowo też głównie wydają ameri, czego nie jestem jakims przesadnym fanem
Jakoś po rożnych akcjach czachy, oraz notorycznych przecenach, odbiłem od tego wydawnictwa.
Dodatkowo też głównie wydają ameri, czego nie jestem jakims przesadnym fanem