Powiedz, ze sobie żartujesz..
Człowiek ma przecierać szmatką z mydłem NOWĄ zakupioną grę ??????
Powiedz, ze sobie żartujesz..
Ale ktos musial ja wlozyc do kartonu, one nie unosza sie w powietrzu - zawsze beda odciski palcow na czyms takim jesli nie ma folii
Dochodzi jeszcze, produkcja, magazynowanie, konfekcja, transport i pakowanie do wysyłki do klienta detalicznego. Przez parenaście jak nie paredziesiąt rąk taka gra przechodzi. Kiedyś by mnie to dziwiło i szokowało ale obecnie mój punkt poznawczy jest skierowany zdecydowanie w inną stronę wartości. Jeżeli pudło jest uszkodzone to zgłaszaj reklamację, jak jest wypalcowane to przetrzyj szmatką/ręcznikiem papierowym z detergentem (tak przecieram własne pudła od kurzu płynem do okien i nabłyszczam sprejem do płaskich powierzchni jak mi się chce).
Hmm... Teraz to mnie zainteresowałeś tym dodatkiem... Od samego początku nie zamierzałem go kupować, bo o ile uważam, że gra jest super, to moje dzieci straciły już ochotę na rozgrywki, więc nie chciałem kupować dodatku tylko dla siebie. Ale kupno jako wyraz głosu konsumenta co do nie zastosowania folii... Tak! Dla mnie to bowiem właśnie świetny pomysł - niech wydawcy włączą się w popularyzowanie idei, że pudełko gry to tylko pudełko! A Twoja deklaracja, że na siłę będziesz szukał używki, to dla mnie niemal argument kończący dyskusję - kupię dodatek, może dzięki temu dzieciaki znów ze mną trochę pograją, a potem sprzedam Tobie. Genialne!
dokładnie tak, dlatego pracownicy robią to w rękawiczkach
Stare pudełka do Horror w Arkham i Władcy zarówne na te małe jak i na te duże dodatki były absolutnie beznadziejne, nie nadawały się do niczego, więc człowiek je wywalał i kupował drogie "customowe" rzeczy do przechowywania kart. Potem FFG zmieniło model i pudełka i teraz są świetne i doskonale spełniają swoją funkcje nie tylko jako "dowieź karty do kupującego" ale i jako coś gdzie docelowo trzymamy karty. HwA jest właśnie doskonałym przykładem jak dobre pudło do dodatku może zmienić robotę i jakby teraz to odkręcili bo koszty/ekologia/cokolwiek ojj to bym był bardzo zły
Książki też mają często błyszczące okładki - sprzedają je często bez folii, no zgroza
Ja również widziałem kilka takich eko-pudeł i sądzę że w procesie pakowawczymIrka pisze: ↑18 cze 2025, 09:34Książki też mają często błyszczące okładki - sprzedają je często bez folii, no zgroza![]()
A nowe jabłka to nawet trzeba umyć pod wodą. Choć sprzedają też w tackach z folią.
Jest pewne ryzyko dla sprzedającego, że się pudło bez folii zniszczy, będą zwroty, ale widziałam już kilka takich eko-pudeł i w żadnym przypadku nie miałam jeszcze problemu. Zawsze można zwrócić nawet bez podania powodu.
PS. Złożyłam wniosek o wydzielenie tematu eko-pudeł, bo powtarza się w różnych wątkach, ale moderacja chyba uznaje, że to nie offtop.
Nie ma szans, niestety. Widzę duży potencjał na fajny insert, tylko że "Klan Dwóch" to zapewne nie jest ostatni dodatek - wnioskuję chociażby po tej kresce pod "6", wskazującej że pojawi się jeszcze żeton z "9"
Huh, takimi stwierdzeniami to sobie przyjaciół tutaj nie znajdziesz
Media Expert też tak robiEsperanzaDMV pisze: ↑18 cze 2025, 12:34 Już Amazon pokazał że potrafi to potraktować dosłownie, naklejając etykiety nadawcze wprost na pudełko z grą...
Problem w tym, że to już skręca w stronę offtopu. Fajnie było wymienić się opiniami, ale wystarczy już tego dobrego. Wszyscy już wiemy jak wygląda pudełko i czego się spodziewać.