Hej. Mam kilka wątpliwości, jeśli chodzi o zasady solo w wariancie ARNO, gram z aplikacją.
1. Gdy Arno zagrywa karty zwierząt na swoją planszę gracza to czy otrzymuje z nich samych punkty Atrakcyjności (ew. Ochrony przyrody)? Czy tylko z karty akcji.
2. Czy mogę punktować za projekty ochrony przyrody, które są na jego planszy?
3. Gdy Arno punktuje projekty Ochrony przyrody - rozumiem, że przesuwam jego znacznik na torze tak jak w normalnej grze?
Ark Nova - pytania o zasady
- gram_niebieskim
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 70 times
Re: Ark Nova - pytania o zasady
STOWARZYSZENIE II - moc 5
Pozyskuje zoo partnerskie, jest to moj trzeci znacznik więc otrzymuje pracownika. Czy mogę tego pracownika wykonać od razu do wykonania kolejnej akcji Stowarzyszenia, moc 2 zwiększenie reputacji +2. Łącznie zmieścił bym się w mocy 5 jednak czy nowy robotnik będzie dla mnie dostępny?
Pozyskuje zoo partnerskie, jest to moj trzeci znacznik więc otrzymuje pracownika. Czy mogę tego pracownika wykonać od razu do wykonania kolejnej akcji Stowarzyszenia, moc 2 zwiększenie reputacji +2. Łącznie zmieścił bym się w mocy 5 jednak czy nowy robotnik będzie dla mnie dostępny?
- sliff
- Has thanked: 369 times
- Been thanked: 422 times
Tak. Rozpatrujesz akcję w całości, czyli robisz A rozpatrujesz akcję do końca, i potem robiąc B masz do dyspopozycji moc która ci została i wszystko co zyskałeś w trakcie.gram_niebieskim pisze: ↑28 mar 2025, 23:35 STOWARZYSZENIE II - moc 5
- rob666
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 4 times
Witam, takie pytanko. Mapa 7 - jest tam ikona Torbacz 2 jako stały dochód z Projektu Ochrony Przyrody- gdzie zatem powinienem co przerwę odkładać 2 karty ?
...siedzenie z dzieckiem i zabawa jego zabawkami to dziecinada; wolę z nim zagrać w grę planszową...
No... do torby... 
A tak serio, to gdziekolwiek. Wkładasz te karty, tylko dlatego, żeby nie można ich było wskrzesić z padlinożercy. Żadna inna karta nie sprawdza liczby wsuniętych kart z tej umiejki.

A tak serio, to gdziekolwiek. Wkładasz te karty, tylko dlatego, żeby nie można ich było wskrzesić z padlinożercy. Żadna inna karta nie sprawdza liczby wsuniętych kart z tej umiejki.
W dodatku jest już karta, która sprawdza liczbę "włożonych" kart. Jest to sponsor "Konferencja o Australii".