Jak wiecie w każdej dziedzinie istnieją grupy czy nawet gigantyczne organizacje, które próbują w sposób nielegalny wyłudzić od drugiego człowieka pieniądze, dane osobowe czy inne ważne informacje. Niestety i w naszym hobby co jakiś czas powstają fejkowe sklepy, oferty które przyciągają ceną czy prawdziwi wyszkoleni scamerzy.
Pomyślałem sobie zatem, że warto byłoby nawzajem się przestrzegać przed takimi podmiotami i wpisywać tutaj próby oszustwa aby nikt z nas nie zbłądził. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie istnieje Nemesis za 69pln ani Gloomhaven po 49pln ale niestety nie wszyscy śledzą i znają każdą cenę poszczególnych pozycji, a czasem można w naprawdę dobrej cenie wyrwać jakiś produkt nawet z naszych rodzimych sklepów. Zatem łączmy się wspólnie i dzielmy się informacjami dotyczącymi szemranych ofert, użytkowników i sklepów.
Dziś prawdopodobnie trafiłem na bardzo dobrze przygotowany gigantyczny sklep, który udaje dobrze znany ZATU Games.
Nigdy nie miałem wcześniej do czynienia ze sklepem ZATU , ale dziś mi wyskoczyła taka reklama i z ciekawości wszedłem zobaczyć jakie mają promki za granicą. Byłem w szoku że takie ceny są i od razu wyczułem tutaj jakiś scam. Sklep postawiony naprawdę dobrze, z grafikami, opisem, filmami od recenzentów. Ktoś się naprawdę postarał aby to wyglądało mega profesjonalnie.
Z tego co udało mi się ustalić to że oficjalna strona sklepu ma jednak inny adres www. Tak więc uważajcie i bądźcie czujni bo sezon na jelenia widać się rozpoczął. Swoją drogą to szkoda, że te ceny jak i sam sklep są fikcyjne. Chętnie bym kupił kilka pozycji w takich cenach.
https://www.zlzatugames.club/