Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
bajbaj
Has thanked: 989 times
Been thanked: 703 times

Re: Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)

Post autor: bajbaj »

Ja z kolei mam wersję EN i kości reklamowałem, bo już po 20-30 partiach wyglądały źle. Dostałem cały nowy zestaw kości ataku i obrony od CTG. Myślę, że wciąż mają problemy produkcyjne - niektóre partie nie są pokryte lakierem zabezpieczającym. W burncycle miałem ten sam problem (również skuteczna reklamacja), zaś w Hoplo i Cloudspire wszystko było ok.

Piszcie do Portalu i załączcie zdjęcia. Jeśli to by nie zadziałało, to załóżcie ticket w CTG.
jediwolf
Has thanked: 112 times
Been thanked: 103 times

Post autor: jediwolf »

Mam rozegrane teraz około 15 gier w podstawkę. Najgorzej wyglądają kości ataku. Z obroną jest trochę lepiej. Kości umiejętności wyglądają najlepiej z racji tego, że się nimi turla jednak znacznie mniej, ale już też pomału zaczynają się "wycierać". Nie miętosimy ich, nie dryblujemy między palcami, są w tackach i używamy tylko wtedy kiedy trzeba. Byłem mega negatywnie zaskoczony bo za taką kasę jaką dałem za grę spodziewałem się czegoś lepszego.

Obrazek

Widać, że na tych kościach są naklejki. Może zostały źle zabezpieczone albo w procesie produkcji zapomniano to zrobić? Na redditcie widziałem sporo wątków, gdzie ludzie też narzekają na jakość kości od CTG w nowych wydaniach i dodrukach. Te najstarsze wydania nie miały tego problemu. Nie wiem czy kiedyś te symbole nie były grawerowane, to musiałby ktoś potwierdzić co ma kopię z pierwszych lat powstania gry.
Awatar użytkownika
qreqorek
Has thanked: 219 times
Been thanked: 637 times

Post autor: qreqorek »

CTG jest znane z podejścia do klientów i jakości. Sprzedali jakieś miliardy kości i pewnie 99,9% jest ok. Oni wprost deklarują, że jeśli zagrasz w ich produkt 1000 razy i kości Ci się zniszczą, to też Ci je wymienią na swój koszt.

Nie mają własnego parku maszynowego i nie produkują ich u siebie. Byli zmuszeni jakiś czas temu zmienić fabrykę. Ścierające się kości są taką samą wadą jak zgrzytająca nowa suszarka, czy bąbel w nowej oponie. Wada powstała w fabryce. Należy produkt zareklamować i dostanie się replacement.

Naprawdę, życzyłbym sobie takiej jakości obsługi i podejścia do klienta u wszystkich wydawców. A mam kilka ich tytułów i sam reklamowałem brak karty. Uzbrójcie się jedynie w cierpliwość, bo oni sprzedają naprawdę dużo i nie zawsze mają wszystko na stanie.
Piter1991
Has thanked: 10 times
Been thanked: 4 times

Post autor: Piter1991 »

Potwierdzam podejście Portalu w tej sprawie, u mnie od nowości kilka kości było do wymiany oraz żeton jednej postaci - od przesłania zdjęć do dostawy minęły 2 dni. Super kontakt i podejście.
tomax-zielik
Has thanked: 40 times
Been thanked: 22 times

Post autor: tomax-zielik »

U mnie 60 partii w wersję PL.
Kosci Ataku już Portal bez problemu wymienił.

Szykuję się do wymiany kości Obrony, inicjatywy Złolców oraz kości rundy bitwy;)
brucewayne0
Has thanked: 13 times
Been thanked: 12 times

Post autor: brucewayne0 »

Piter1991 pisze: 17 cze 2025, 13:00 Potwierdzam podejście Portalu w tej sprawie, u mnie od nowości kilka kości było do wymiany oraz żeton jednej postaci - od przesłania zdjęć do dostawy minęły 2 dni. Super kontakt i podejście.
tomax-zielik pisze: 17 cze 2025, 15:28 Kosci Ataku już Portal bez problemu wymienił.
Czyli uderzaliście bezpośrednio do Portalu? Jeśli mnie pamięć nie myli było gdzieś wcześniej pisane, aby sprawy tego typu zgłaszać bezpośrednio CTG.
Awatar użytkownika
Scamander
Has thanked: 308 times
Been thanked: 335 times

Post autor: Scamander »

Na logikę mądrzej by było reklamować bezpośrednio u producenta CTG, Portal może mieć u siebie to samo co macie w domu (czyli kostki z wadami fabrycznymi i temat wróci jak bumerang).

Na plus reklamacji w Portalu pewnie szybkość przesyłki.
venomik
Has thanked: 332 times
Been thanked: 323 times

Post autor: venomik »

Spoiler:
Ja mam za sobą spokojnie z 200 partii. A na dodatek ja nieszczególnie dbam o to żeby nic się nie zniszczyło, wiec kosci latają po pudle luzem. A wynosiłem to z mieszkania dość regularnie. I mimo wszystko wyglądają jak nowe. Więc różnica jakości w produkcji musi być.
Awatar użytkownika
Hellu
Has thanked: 1 time

Post autor: Hellu »

Riffle jest dostępny na stronie do kupienia gdyby ktoś polował - jeszcze 26h :)
Oskar90
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Oskar90 »

No zamówiłem sobie Riffle, choć podstawkę i dodatki mam po polsku. On raczej nie wyjdzie po polsku na 100%. Przy okazji zamówiłem żetony hp premium, co by koszty wysyłki rozbić na dwa produkty. :lol: FOMO wzieło górę
Pomnik
Has thanked: 421 times
Been thanked: 303 times

Post autor: Pomnik »

U mnie podobnie. Nawet jeśli Portal wyda po polsku to raczej nie powinno byc problemu ze sprzedażą angielskiego.

@Curiosity - nie masz w planach może jakiejś małej grupówki? :D
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
jediwolf
Has thanked: 112 times
Been thanked: 103 times

Post autor: jediwolf »

Oskar90 pisze: 11 lip 2025, 14:48 On raczej nie wyjdzie po polsku na 100%.
Dlaczego? Na jednym z livów portal mówił, że im się bardzo dobrze ta seria sprzedaje i planują wydać wszystko.Wiadomo to są tylko plany, ale wydaje się wszystko iść w dobrym kierunku.
radarek
Has thanked: 33 times
Been thanked: 127 times

Post autor: radarek »

jediwolf pisze: 11 lip 2025, 15:27
Dlaczego? Na jednym z livów portal mówił, że im się bardzo dobrze ta seria sprzedaje i planują wydać wszystko.Wiadomo to są tylko plany, ale wydaje się wszystko iść w dobrym kierunku.
Dlatego, że Riffle jest postacią specjalną, sprzedawaną w tak dziwnym modelu, żeby jej prestiż był jeszcze większy. Ta postać jest dostępna tylko gdy ileś tam ludzi rozwiąże jakieś zagadki na podstawie poszlak zostawionych w grze (w polskiej wersji językowej tego nie ma). Gdyby nagle ta postać była dostępna od ręki to anglojęzyczni gracze wieszaliby psy na CTG.
Oskar90

jediwolf pisze: 11 lip 2025, 15:27
Tę postać można kupić średnio 2 dni w roku tylko na oficjalnej stronie CGT. Żaden z zagranicznych dystrybutorów nie wydał jej sam, myślę, że dla Portalu wyjątku nie będzie :P
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1572 times
Been thanked: 1145 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Tak swoją drogą tylko powiem, że grałem nim 2x i to moja ulubiona postać :) Gorąco polecam.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
seki
Moderator
Has thanked: 1242 times
Been thanked: 1464 times

Post autor: seki »

Jest bardzo fajna, nawet nie przez różnorodność umiejętności (bo są dość nijakie dla mnie) czy sposobów rozwoju, ale przez to że bazuje na kartach co czyni ją mega oryginalną postacią. Również bardzo polecam.
venomik
Has thanked: 332 times
Been thanked: 323 times

Post autor: venomik »

A ja tej postaci nie lubię i nie polecam :D
kolosm
Has thanked: 750 times
Been thanked: 105 times

Post autor: kolosm »

Mówicie o tej:
Too Many Bones: Riffle (The Enigma) za 160zl ?

Jeśli tak to czy ktoś będzie jeszcze to zamawiał ? Może uda się podzielić kosztami wysyłki ...
Pomnik
Has thanked: 421 times
Been thanked: 303 times

Post autor: Pomnik »

Spoiler:
Przybył bandyta :D
Teraz tylko rozpakować, druknąć organizery, spakować i zareklamować u CTG xD
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Oskar90

Długo czekacie na wysyłkę ze sklepu CTG ?
ODPOWIEDZ