Witam wszystkich

Jak widać, to mój pierwszy post zarówno w tym temacie jak i na forum. Stąd chciałem się przywitać. Na imię mam Krzysiek, mam 20 lat i jestem z Katowic. Jeśli chodzi o planszówki lubię gry które wymagają trochę myślenia od graczy. Ogólnie raczej szeroko pojęte (strategie, ekonomiczne, przygodowe). Jedynie co to nie przepadam za strasznie czasożernymi grami (typu 5godzinne Arkham H.) Może nie miałem jeszcze czasu by je polubić i nie twierdzę że się to nie zmieni

ale na razie wolę jednak krótsze tytuły (Puerto Rico, Pandemic, Osadnicy [choć to już mniej], Neuroshima Hex, Stone Age itp.) Nie bawią mnie również gry kolekcjonerskie. Kiedyś grywałem dużo w karcianki, oraz figurki (warhammer, LoTR), ale trochę to zbyt kosztowna zabawa dla mnie.
Może tyle na razie by nie zanudzać pierwszym postem
Piszę w tym temacie jako że bardzo mnie zainteresował. Podoba mi się pomysł spotkań by wspólnie grywać. Niestety w moim otoczeniu nie zawsze najbliżsi mogą znaleźć czas na partyjkę. A i liczba gier jest nieco ograniczona... Do centrum mam pół godzinki drogi więc i to nie dużo, a zmienne i liczne grono osób o podobnych zainteresowaniach jak ja tylko by mnie zachęciło do dalszej zabawy

W tym przypływie euforii rodzi się kilka moich pytań:
1. Gdybyście potrafili mniej-więcej określić jaka jest liczba uczestników w tego rodzaju spotkaniach? (ilu was w sumie jest)
2. Jak często organizujecie takie meetingi? Po postach jak patrzę widzę, że raczej często (2,3 razy w tygodniu). W tytule zostały ujęte tylko Czwartki, a na stronie ŚKF nic na ten temat nie pisze (chyba że nie dostrzegłem). Czy w te dni (gdy się spotykacie) klub macie na wyłączność?
3. Macie jakieś zdjęcia ze spotkań?

Znając wasze mordki może łatwiej byłoby mi przełamać pierwotny strach przed poznaniem

Ciekawi mnie też skala wieku na owych spotkaniach
No i 4. i ostatnie pytanie: Czy przyjęlibyście jeszcze jedną zbłąkaną owieczkę pod wasze stargane żetonami skrzydło?
Pozdrawiam