No to wiadomo w co będziemy grać za jakiś czas :].Leviathan pisze: Shipyard [zamówienie w trakcie]
[Lublin] MDK
Re: [Lublin] MDK
Ja zamierzam również być
EDIT
Mierz siły na zamiary jak mawiają - okazuje się, że być nie mogę :/
Kupa
EDIT
Kupa
- Leviathan
- Has thanked: 458 times
- Been thanked: 1244 times
- Kontakt:
Chyba "zamiary na siły"Dabi pisze:Ja zamierzam również być
EDIT
Kupa

Nie przejmuj się. Następnym razem się uda.
Będę dzisiaj około 17:00. Myślę, że nie później niż o 17:20.
Nie wiem ilu nas dzisiaj będzie więc coś na wszelki wypadek przyniosę.
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
będę na 17. dzwonił do mnie Adrian i też wpadnie na 17. weźmie antique. ja chętnie wezmę periklesa jeśli znajdą się chętni.
No właśnie mówi się mierz siły na zamiaryChyba "zamiary na siły"
Nie przejmuj się. Następnym razem się uda.
Będę dzisiaj około 17:00. Myślę, że nie później niż o 17:20.

No właśnie nieco lipa, że to tak wyszło bo za tydzień również mnie nie ma (wolne piątki mam raz na 2 tygodnie)
Przepraszam, że się wtrącam, ale mam pytanie. Czy w Lublinie naprawdę nie ma żadnego sklepu gdzie można kupić planszówki? Jest na GamesFanatic.pl sklep Krzyś, ale ma bardzo ubogą ofertę. Chodzi mi głównie o zakup Wsiąść do Pociągu...
Warszawskie spotkania projektantów i testerów gier planszowych
Monsoon Group :: Aktualne Spotkania :: Facebook
Monsoon Group :: Aktualne Spotkania :: Facebook
konev pisze:Przepraszam, że się wtrącam, ale mam pytanie. Czy w Lublinie naprawdę nie ma żadnego sklepu gdzie można kupić planszówki? Jest na GamesFanatic.pl sklep Krzyś, ale ma bardzo ubogą ofertę. Chodzi mi głównie o zakup Wsiąść do Pociągu...
Wsiąść do Pociągu jest w Krzysiu o ile mnie oczy nie myliły.
Jak coś jest potrzebne komuś to jest zamawiane więc nie jest tak tragicznie.
Nie nie ma innego sklepu z planszówkami (nie liczę tu sieciówek typu Empiki). Witamy na ścianie wschodniej
- Leviathan
- Kontakt:
Najlepszym lubelskim sklepem jest... internet.Dabi pisze:konev pisze:Przepraszam, że się wtrącam, ale mam pytanie. Czy w Lublinie naprawdę nie ma żadnego sklepu gdzie można kupić planszówki? Jest na GamesFanatic.pl sklep Krzyś, ale ma bardzo ubogą ofertę. Chodzi mi głównie o zakup Wsiąść do Pociągu...
Wsiąść do Pociągu jest w Krzysiu o ile mnie oczy nie myliły.
Jak coś jest potrzebne komuś to jest zamawiane więc nie jest tak tragicznie.
Nie nie ma innego sklepu z planszówkami (nie liczę tu sieciówek typu Empiki). Witamy na ścianie wschodniej
Osobiście nie lubię zamawiać z netuNajlepszym lubelskim sklepem jest... internet.
Rzadko kiedy przesyłkę będę miał darmową a jak różnicę mam raptem parę złotych to wolę sklep stacjonarny
- Ink
- Administrator
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 207 times
- Kontakt:
Jest ktoś jutro?
W piątek mnie nie ma.
W piątek mnie nie ma.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
-
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Mnie standardowo nie budiet, jakbym się pojawił jednakowoż to chętnie popatrzę na nowości
Ale do grania nie ma mnie co liczyć..

Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
- Leviathan
- Kontakt:
-
- Leviathan
- Kontakt:
Koniecznie bo bardzo chciałbym zagrać w tą grę.Happosai pisze:ja wpadnę i tym razem mogę wziąć before the wind.
Mogę przynieść np. Jet Seta - chętnie bym go Wam pokazał bo to jedna z moich ulubionych gier.
- dumspirospero
Dzięki za piątkowe gry
.
Before the wind jest ciekawie rozwiązany mechanicznie i pewnie jeszcze nie raz zagramy, by subtelności wyłapać.
Stone Age – bardzo przyjemne, ale szczerze powiedziawszy nie rozumiem teraz Twojej awersji Happo do Age of Empires 3
. Po przemyśleniu gry stwierdzam, że AoE jest jednak sporo lepsze SA. Oczywiście nie ma kostek i klimat inny, ale równie dobry, no i jest sensowna negatywna interakcja.
W związku z tym z Leviathanem podleliśmy decyzję o zagraniu w AoE na którymś z następnych spotkań
(oczywiście po shipyardach i innych planach).

Before the wind jest ciekawie rozwiązany mechanicznie i pewnie jeszcze nie raz zagramy, by subtelności wyłapać.
Stone Age – bardzo przyjemne, ale szczerze powiedziawszy nie rozumiem teraz Twojej awersji Happo do Age of Empires 3

W związku z tym z Leviathanem podleliśmy decyzję o zagraniu w AoE na którymś z następnych spotkań

Ja akurat to jestem chętny na AoE III jakby cośW związku z tym z Leviathanem podleliśmy decyzję o zagraniu w AoE na którymś z następnych spotkań(oczywiście po shipyardach i innych planach).
Chyba że będzie możliwość zagrania w coś mocno konkurencyjnego
- Leviathan
- Kontakt:
Fajny Avatar DagoDagobert pisze:Dzięki za piątkowe gry.
Stone Age – bardzo przyjemne, ale szczerze powiedziawszy nie rozumiem teraz Twojej awersji Happo do Age of Empires 3. Po przemyśleniu gry stwierdzam, że AoE jest jednak sporo lepsze SA. Oczywiście nie ma kostek i klimat inny, ale równie dobry, no i jest sensowna negatywna interakcja.
W związku z tym z Leviathanem podleliśmy decyzję o zagraniu w AoE na którymś z następnych spotkań(oczywiście po shipyardach i innych planach).

Parę słów o rozgrywkach:
Zooloretto - jak zawsze super mi się grało. Uwielbiam tą grę - idealny przykład krzyżówki prostoty zasad i mnogości możliwości.
Before the Wind - nie zawiodłem się. Od początku wydawała mi się grą o wielkim potencjale i nie zmieniam zdania. Jak dla mnie pewniak do zakupu.
Stone Age - miłe zaskoczenie. Grało się naprawdę super i z chęcią spróbuję ponownie. Bardzo przyjemne worker placement.
Co do AoE, to tak jak napisał Dagobert - chcemy w to zagrać!

W ten piątek proponuję Shipyard.
Wiem, że Filip i Dago są chętni. Mamy więc już tylko jedno wolne miejsce. Kto się pisze?
- Ink
- Administrator
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 207 times
- Kontakt:
Leviathan pisze:Fajny Avatar DagoDagobert pisze:Dzięki za piątkowe gry.
Stone Age – bardzo przyjemne, ale szczerze powiedziawszy nie rozumiem teraz Twojej awersji Happo do Age of Empires 3. Po przemyśleniu gry stwierdzam, że AoE jest jednak sporo lepsze SA. Oczywiście nie ma kostek i klimat inny, ale równie dobry, no i jest sensowna negatywna interakcja.
W związku z tym z Leviathanem podleliśmy decyzję o zagraniu w AoE na którymś z następnych spotkań(oczywiście po shipyardach i innych planach).
Parę słów o rozgrywkach:
Zooloretto - jak zawsze super mi się grało. Uwielbiam tą grę - idealny przykład krzyżówki prostoty zasad i mnogości możliwości.
Before the Wind - nie zawiodłem się. Od początku wydawała mi się grą o wielkim potencjale i nie zmieniam zdania. Jak dla mnie pewniak do zakupu.
Stone Age - miłe zaskoczenie. Grało się naprawdę super i z chęcią spróbuję ponownie. Bardzo przyjemne worker placement.
Co do AoE, to tak jak napisał Dagobert - chcemy w to zagrać!![]()
W ten piątek proponuję Shipyard.
Wiem, że Filip i Dago są chętni. Mamy więc już tylko jedno wolne miejsce. Kto się pisze?
Ja się piszę, potwierdzę swoją obecność niebawem.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
-
śpieszę z wyjaśnieniami:) jak wspominałem bardzo nie lubię worker placement. SA jest jednak na tyle lekkie, miłe, krótkie, przyjemne, ładne i pomysłowe, że mi ten mechanizm tutaj tak bardzo nie przeszkadza. natomiast AoE jest długie i ciężkie i to worker placement mi doskwiera bo jest tak ważne tam. zresztą wcale tak nisko nie oceniłem AoE(zdaje się, że 7 lubDagobert pisze:Stone Age – bardzo przyjemne, ale szczerze powiedziawszy nie rozumiem teraz Twojej awersji Happo do Age of Empires 3. Po przemyśleniu gry stwierdzam, że AoE jest jednak sporo lepsze SA. Oczywiście nie ma kostek i klimat inny, ale równie dobry, no i jest sensowna negatywna interakcja.

znaczy się, że Byzantium mam nie brać?Leviathan pisze:W ten piątek proponuję Shipyard.
- Leviathan
- Kontakt:
Shipyard zajmie nam co najmniej 3 godziny. Nie zdziwię się jeśli 4.
Przynieść Byzantium możesz, ale nie wiem czy jest za bardzo sens. Może następnym razem?
Przynieść Byzantium możesz, ale nie wiem czy jest za bardzo sens. Może następnym razem?
Mój Avatar też lubi grać w planszówki, a przynajmniej turlać kostkąLeviathan pisze:Fajny Avatar Dago

Co do Shipyard vs Byzantium jestem otwarty na propozycje - w obie chętnie zagram.
A w AoE zagramy przy okazji któregoś dnia. Gra jest świetnie wyskalowana i bawić świetnie można się już we 3 osoby (właściwie to gdyby szogun mnie tak nie oczarował to najpewniej bym nabył właśnie AoE