[W-wa]"Pod gorącą herbatą" czyli poniedziałki w Herba-thea
Re: [W-wa]"Pod gorącą herbatą" czyli poniedziałki w Herba-thea
Czy ktos moglby mi przyblizyc kiedy sa spotkania? Bo nie chce mi sie przegryzac przez wszystkie 6 stron watku - informacja GDZIE jest na samym poczatku
A miejsce jest jak dla mnie w miare sensowne.
Co prawda jestem strategiem a nie euro-graczem jednak czasem w jakies klocuszki tez trzeba zagrac dla chwili oddechu

Co prawda jestem strategiem a nie euro-graczem jednak czasem w jakies klocuszki tez trzeba zagrac dla chwili oddechu

Teoretycznie w poniedziałki (i w czwartki chyba też) od 18tej ale w praktyce wygląda to tak, że po prostu o której się umówimy o tej się spotykamyprofes79 pisze:Czy ktos moglby mi przyblizyc kiedy sa spotkania? Bo nie chce mi sie przegryzac przez wszystkie 6 stron watku - informacja GDZIE jest na samym poczatkuA miejsce jest jak dla mnie w miare sensowne.

- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
http://www.gamesfanatic.pl/2009/12/09/f ... more-13168zath pisze:Ja najchętniej zagrałbym w Agricolę, od poprzedniej (pierwszej) gry codziennie gapię się na kurs euro z nadzieją, że spadnie odpowiednio dużo i pojawi się wznowienie![]()
Przepraszam, ale prezentacja Chez Geek jest przeniesiona na inną datę w innym lokalu w Warszawie. Zainteresowanych proszę o kontakt via PW.
Ponieważ tego samego dnia wcześniej w WH:I już sporo się nagram (ahh ten świąteczny urlop) to chętnie dołączę się do jakiejś planszówki. Kto ma miejsce i szuka gracza?
I nawet krocząc jasną doliną, dobra się nie ulęknę...
Jeśli dobrze pójdzie (czyt: uda mi się odebrać na czas zamówienie, bo coś kontaktu z człowiekiem nie ma…) to wpadnę z polskim TtA i chętnie zagram w najbardziej podstawową wersję z ludźmi którzy albo w ogóle nie grali, albo grali max kilka razy (coby nie było zbyt dużej różnicy poziomów). Chętni?
Wishlist: Mission: Red Planet (2005), Steam (2009)
Personal Fav: Dungeon Lords (2009), Once Upon a Time (1993)
podstawowa wersja jest słaba
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool.
R.Feynman
R.Feynman
- Sir-lothar
Witam,

Jax: Myślę, że jeśli trzeba się zmieścić to się zmieścimy
poza tym i tak jest już chętnych więcej niż miejsc, a pewnie jeszcze się kilku by znalazło (w tym ja
), dlatego zostawiam to w Twojej gestii, może drobny prezent dla grzecznie grających cały rok od Giermikołaja?
Pozdrawiam.
ale dobra na pierwszy raz jak jeszcze trzeba wysłuchać zasad i zdążyć przed nowym rokiem z rozegraniem chociaż pierwszej turyzephyr pisze:podstawowa wersja jest słaba

Jax: Myślę, że jeśli trzeba się zmieścić to się zmieścimy

Pozdrawiam.
Lepiej zagrac cala I ere na pelnych zasadach (tam i tak wojen nie ma) niz kombinowac z ulomnymi wersjami gry. Jak wam wymrze po 2 zoltkow, i tak stwierdzicie ze trzeba rozpoczac na nowoSir-lothar pisze: ale dobra na pierwszy raz jak jeszcze trzeba wysłuchać zasad i zdążyć przed nowym rokiem z rozegraniem chociaż pierwszej tury![]()

"Jesteś inżynierem - wszystko co mówisz jest nienormalne".
Moja lista gier Mój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
Moja lista gier Mój blog
Wersja okrojona jest popsuta jako gra, można niby się na niej uczyć zasad, ale nie rozumiem dlaczego rozegranie połowy I ery na normalnych zasadach miałoby być gorszym wyjściem...
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool.
R.Feynman
R.Feynman
zasad mozna sie uczyc czytajac instrukcjezephyr pisze:Wersja okrojona jest popsuta jako gra, można niby się na niej uczyć zasad,

??zephyr pisze: ale nie rozumiem dlaczego rozegranie połowy I ery na normalnych zasadach miałoby być gorszym wyjściem...
Pierwszej gry nowicjuszy nie polecalbym kontynuowac dluzej niz polowa II ery, no chyba ze maja kilka wskazowek na co uwazac i sie tego trzymaja

Moja lista gier Mój blog
Moja lista gier Mój blog
Proponuję zakończyć temat jakości różnych wersji Cywilizacji, szczególnie, że nie wygląda na to aby byli chętni ;>
[Napisałem o tej wersji bo tak w instrukcji radzili zacząć]
[Napisałem o tej wersji bo tak w instrukcji radzili zacząć]
- Sir-lothar
A przepraszam, ja byłbym chętny wstępnie (na TtA), o ile nie uda się zagrać w Dungeon Lords.
Hej, ja się pojawię o 16tej, w zasadzie to nie mam jakichś specjalnych preferencji co do gier i zagram w co się da 

- costi
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 3 times
Ja sie nie potwierdzam na 100%, jesli mi sie uda to bede z Agricola, ale nic nie obiecuje, bo nie wiem, ile mi czasu na inne rzeczy zejdzie.
trochę człowieka i technika się gubi
Moja kolekcja
Moja kolekcja
ja bym się pojawił chętnie wcześniej
16 brzmi dobrze
...
ale jeszcze zobaczymy o której wstanę, siedzenie przy kompie po nocach różnie się kończy
16 brzmi dobrze
...
ale jeszcze zobaczymy o której wstanę, siedzenie przy kompie po nocach różnie się kończy
R.Feynman
R.Feynman
Kurczę, nie mam czasu czytać dokładnie postów...
Ale będę pewnie koło 16 - przyniosę świeżutkiego Ludwika XIV (reguły już obkułem), w zamian mam nadzieję na partyjkę Agricoli w niezbyt zaawansowanym gronie lub TtA (w średnio zaawansowanym najchętniej
Oby byli chętni na pomysły me
Ale będę pewnie koło 16 - przyniosę świeżutkiego Ludwika XIV (reguły już obkułem), w zamian mam nadzieję na partyjkę Agricoli w niezbyt zaawansowanym gronie lub TtA (w średnio zaawansowanym najchętniej

Oby byli chętni na pomysły me

Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
- puniek
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
Witam,
pojawię się o 16, wezmę ze sobą, Diamonds Club, Chicago Express oraz Carson City. W zasadzie mogę zagrać w cokolwiek, nie mam oczekiwań. W TTA jestem graczem średnio zaawansowanym.
do zobaczenia.
pojawię się o 16, wezmę ze sobą, Diamonds Club, Chicago Express oraz Carson City. W zasadzie mogę zagrać w cokolwiek, nie mam oczekiwań. W TTA jestem graczem średnio zaawansowanym.
do zobaczenia.
No dobra, to kto ma jeszcze miejsce przy jakiejś grze? Mogę być również od 16:00.
Takiej liczby osób w HT jeszcze nie widziałem. I to wcale nie dlatego, że nie będzie kolejnych dwóch piątków na IŚ, prawda? ;-)
Troll: Teraz to już ciężko powiedzieć, zrobił się mały szum informacyjny w temacie. Po prostu wpadnij i na miejscu się jakoś podzielimy.
Troll: Teraz to już ciężko powiedzieć, zrobił się mały szum informacyjny w temacie. Po prostu wpadnij i na miejscu się jakoś podzielimy.
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
no, no, faktycznie niezły tłum się szykuje 
wiele wymienionych powyżej tytułów mi odpowiada
on public demand wziąłem Dungeon Lords (choć nadal twierdzę, że będzie za mało miejsca, jeśli będziemy grać w pokoju na zapleczu - a wolałbym tam właśnie grać, bo przy stolikach przy wejściu jest ciut za zimno)
żeby zwiększyć zamieszanie wziąłem Assyrię
ogólnie podoba mi się np. koncepcja TtA (jestem średnio zaawansowany jeśli przyjąć kryterium <15 partii
), choć boję się że będę miał za mało czasu (generalnie raczej celuję w jedną 3h rozgrywkę, względnie 2 po 1,5h)

wiele wymienionych powyżej tytułów mi odpowiada
on public demand wziąłem Dungeon Lords (choć nadal twierdzę, że będzie za mało miejsca, jeśli będziemy grać w pokoju na zapleczu - a wolałbym tam właśnie grać, bo przy stolikach przy wejściu jest ciut za zimno)
żeby zwiększyć zamieszanie wziąłem Assyrię
ogólnie podoba mi się np. koncepcja TtA (jestem średnio zaawansowany jeśli przyjąć kryterium <15 partii

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Spoko, ja będę od ok. 14:00 pograć w WH:I a później dołączę się chętnie do dowolnej planszówki.
Dzisiaj udało się zagrać w Dungeon Lords i Kraby 
Co do Dungeon Lords - rozgrywka równie emocjonująca jak poprzednia! Tym razem pilnowałam się żeby podatki popłacić i jeszcze przy okazji z innymi sprawami nie być na minusie a jednak znowu na 3 miejscu wylądowałam
Ale i tak mam pewną satysfakcję, bo zdołałam dużo więcej osiągnąć niż poprzednim razem
Szkoda że tytułu żadnego nie udało mi się uzyskać, może to by trochę poprawiło wynik końcowy. Gra rewelacyjna!
Kraby - hmm, no miło było zagrać, chociaż jakoś nie czuję tej gry. Jako przerywnik raz na jakiś czas może być
Dziękuję współgraczom za wspólnie spędzony czas

Co do Dungeon Lords - rozgrywka równie emocjonująca jak poprzednia! Tym razem pilnowałam się żeby podatki popłacić i jeszcze przy okazji z innymi sprawami nie być na minusie a jednak znowu na 3 miejscu wylądowałam

Kraby - hmm, no miło było zagrać, chociaż jakoś nie czuję tej gry. Jako przerywnik raz na jakiś czas może być

Dziękuję współgraczom za wspólnie spędzony czas

Wizyta bardzo udana, Factory Manager w opcji 2,3 i 4-osobowej - i dalej ta gra mnie zaskakuje
Stanowczo zbyt malo w nia gram
Pojawila sie czekolada, niestety juz po 10 zl
co czyni te inwestycje zdecydowanie mniej opcjonalna
Nastepnym razem wroce do herbatek - tu zas sympatyczna opcja dolewki za 3 zl 

Pojawila sie czekolada, niestety juz po 10 zl

Moja lista gier Mój blog
Moja lista gier Mój blog