Jestem początkującym graczem który posiada jak narazie tylko jeden tytuł jakim jest Doom no i czas najwyższy to zmienić i powiększyć swoją kolekcję. Forum już dość dobrze przestudiowałem, oczywiście z poradnikiem początkującego na czele a także przeczytałem bądż oglądnałem bardzo dużo recenzji no i powiem tak mam ochotę zagrać we wszystko

-cena nie ma znaczenia
-liczba osób (max zbiorę 5,spokojnie bede miał 4 ale chciałbym żeby choć jedna gra była bardzo dobrze grywalna na dwóch na wypadek jak zostanę sam z bratem)
-tematyka jak już napisałem niech będzie różna od ekonomicznej po strategię a także przygodę itp.
-losowość nie za duza choc z drugiej strony Doom opiera się głównie na rzutach kostkami a bardzo mi się podoba
-narazie zrezygnuję z gier które wymagają duzej znajomości języka angielskiego bo z naszej ekipy tylko jedna osoba dość dobrze go zna i to mogło by bardzo utrudnić rozgrywke.
-karcianka(jak najbardziej)
Bardzo bym was prosił o kilka propozycji najlepszych według was tytułów z których wybiore 4 gry i myśle że wtedy po rozegraniu kilku parti w każdą z nich bede już wiedział co nam się najbardziej podobało a co nie i dalsze pozycję będe mógł już szukać sameme. Bede bardzo wdzięczny za pomoc w pierwszych krokach w świecie gier planszowych

Ps. Jak zapomniałem o jakiejś ważnej informacji którą powinienem podać to odrazu uzupełnie ją.