Ja byłem już drugi raz (tym razem nieco krócej, ze względu na mundial - choć po tych haniebnych wypaczeniach sędziowskich stwierdziłem, że nie było do czego się spieszyć

). Potwierdziłą się ma opnia, że TO MIEJSCE JEST SUPER! Ładne salki, sporo miejsca, szerokie stoły, możliwośc zrobienia herbaty na miejscu (dla mnie to ważne), ciasteczka (mam wyrzuty sumienia, czy nie za dużo chrupałem

), wspaniała atmosfera... jedyna wada to mało ludzi (dziwni jacyś, wyjechali czy co)
Grałem w
Peryklesa (gratulacje dla Rafała w Białej Koszulce, idealnie wszystko zbalansował i zdobył 55p., ja grałem nieźle - 50 p. i drugie msc na czterech, ale w drugiej rundzie biorąc Persów nie zauważyłem, że w szykującym się układzie poitycznym będę miał znikome okazje ugrywania bitew, no i nieco za mało dokładałem ludków do miast), a także w
San Quentin Kings (to moje odkrycie, szefujemy gangowi w więzieniu - Zephyr, Kapusta i Marek byli ogólnie zadowoleni i zgodzili się, że nie tylko wykonanie, ale i mechanika naprawdę świetnie oddają klimat - w trakcie gry byłem zresztą wyzywany od głupków - ale to ja zdobyłem zdecydowanie najwięcej
punktów szacunku

), jak również poznałem
Taluvę (układanka z dużym uważaniem, ciężka jak na lekką... strasznie szybko się kończy

) i
Wizard Kings (gra wojenna bloczkowa, ma klimacik fantasy, ale decyzje podejmuje się zgodnie z mechanizmami z "poważnych" gier; reguły po zawiłym tłumaczeniu jednak proste, zaletą możność grania w wiele osób - trzeba tylko nieco dopracować balanso-trudność w takich sytuacjach - gra jest skladana, np. pod względem rozległości terenu i gracze mogą sami decydować, ile czego włożą do bitew, ogólnie jednak polecam, na przyszłość będę czasem przynosił - w tej partii poznałem grę, ale zostałem haniebnie rozbity, a Keleno niestety nie dość naciskała Sir Lothara, który być może wskutek tego zaczął dość brutalnie mnie krytykować

)
Była też loteria, niestety nic nie wygrałem
Osobne gratulacje dla Sztefana, któremu nareszcie udało się zagrać chyba około 20 partii RftG

(chyba to było to). - No i wierz tutaj, że wytrawni gracze unikają częstego powtarzania jednego tytułu...
Ogólnie dziękuję wszystkim