Pomoc Rftg i wojenna

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Neoko

Pomoc Rftg i wojenna

Post autor: Neoko »

Interesuje sie grami planszowymi jakos 2 tygodni gdy wszedlem na gamesfatnatic.pl gdzie byl na forum netwars [starcraftowe forum] link. Napoczatku mi sie spodobal Dominion gralem na tym brettspiel cos tam ale szybko sie znudzil na kompie ostatnio bylem z dziewczyna na pionku i szybko nam minol dzien ;) pozytywnie.Kupilem ostatnio zombiaki II fajna gierka ale sie szybko znudzila i czasem zagram.Wciognolem sie ostatnio w race for the galaxy i gralem na kompie z AI z 50 gier gdzie dopiero po 15-20 zalapalem wszystkie znaki no 98% jakos w pare dni ale mi sie nie chce grac juz w to na kompie.

Chcialbym wlasnie kupic race for the galaxy zafascynowala mnie mechanika.Tylko sie boje czy jak mi sie juz znudzil by grac na kompie i sie boje ze jak bym kupil czy bedzie mi sie chcialo grac chodz na zywo mysle ze to duzo lepiej sie gra.

Jeszcze mam pytanie o polecenie gry wojennej w stylu RTS'u Ze mamy ekonomie budujemy wojsko walczymy sie miedzy soba i tak zeby dalo by sie jakos rodzine naciagnac ;p.
Mam male doswiadczenie z grami planszowymi
-1 gra osadnicy z catanu calkiem fajni ;)
-okolo 20 gier dominion na poczatku strasznie mi sie podobaly wtym 1 gra na zywo na pionku ;)
-okolo 50 gier w race for the galaxy na kompie
-mr jack z 5 gier na zywo fajna gra

Zastanawiam sie na zakup 1 gry planszowej takiej drozszej niz zombiaki bo to przerywnik jest by pograc od czasu do czasu i nie chcialbym aby sie szybko znudzila.Aktualnie jestem zdecydowany na race for the galaxy [ale jak juz mowilem boje sie ze jak mi sie znudzilo na kompie to ze nie bede mial ochoty grac na zywo].

Co o tym sadzicie co powinienem kupic i czy jak mi sie znudzil rftg na kompie przeciwnko kompowi.To na zywo bedzie duzo lepiej

i zeby nie bylo "Parę słów na początek" przeczytalem 1 dnia jak wszedlem na strone ;)
mbork
Kontakt:

Re: Pomoc Rftg i wojenna

Post autor: mbork »

RftG z Keldon's AI i na żywo to *całkowicie inna gra*. Tyle, że trzeba mieć współgraczy.
ODPOWIEDZ