Jesteś z Olsztyna? Masz ochotę spotkać się czasem i pograć?
Podrzuć namiary w tym wątku albo na gg:533760.
Wiek, płeć, rasa, upodobania kulinarne ani stan cywilny nie mają znaczenia.
W Planecie 11 spotkania teoretycznie odbywają się co sobotę o 11 lub 12. Teoretycznie, bo już dawno tam nie byłem - zdecydowanie zbyt mało miejsca na rozłożenie większej gry. Link do forum: http://www.miscast.fora.pl/planszowki,54/Matio.K pisze:Podbijam temat, bo sam miałbym ochotę poznać nowych planszomaniaków i rozegrać sesję w miłym towarzystwie. Osobiście preferowałbym spotkania w Planecie 11, przez wzgląd na godziwe warunki [stoły, krzesła - obecne] i fakt, że leży w centrum. Są tu jacyś Olsztynianie?
Co masz na myśli?Matio.K pisze:Na większe spotkania od Olsztyna jest kawałek, a nie zawsze pozwala na nie czas.
Wszelkie istotniejsze imprezy odbywają się na ogół kawal drogi od Olsztyna, np. Pionki, czy Gralicja. Szkoda, że Olsztyn pod tym względem jest tak zaniedbany. Zasadniczo brak tu jakiejkolwiek aktywności planszówkowej.redy pisze:Co masz na myśli?Matio.K pisze:Na większe spotkania od Olsztyna jest kawałek, a nie zawsze pozwala na nie czas.
Myślałem ostatnio o skontaktowaniu się z jakimś domem kultury, ale nie mogę znaleźć czasu i chęci żeby po nich pobiegać. Przydałaby się jakaś stała miejscówka, najlepiej w piątek lub sobotę.
To może trwać w nieskończoność.redy pisze:Jeśli już znajdziesz chęci, nie omieszkaj daj znać.
Znakomita wiadomość, powinna zawisnąć w ogłoszeniach portalu Olsztyna, kiedy już wszystko będzie pewnegujtro pisze:Witajcie, fajnie że podbiliście temat właśnie teraz bo na dniach miałem napisać wiadomość.
Nazywam się Kamil i wraz ze znajomymi, planujemy w bardzo niedalekiej przyszłości zorganizować większe spotkanie planszówkowe. Wszystko miałoby się odbywać w Kortowie a wstępną datą jest 13 marzec (data nie jest sztywna bo jakoś nikt nie umie na uniwersytecie powiedzieć jaka sala będzie wolna za 3 tygodnie).
Ponieważ nie wiemy ile osób w Olsztynie gra w planszówki, jesteśmy nastawieni na nowicjuszy. Dlatego planuje udostępnianie swoich tytułów osobą przybyłym w ramach mini wypożyczalni.
Zapraszam również osoby już grające, będzie to dobra okazja do poznania się i zebrania środowiska planszówkowców w Olsztynie. Jeżeli osób chętnych do cotygodniowych spotkań będzie wystarczająco dużo, jest nawet bardziej niż szansa na zorganizowanie sali gdzieś na uniwersytecie, ponieważ jeden z kolegów jest doktorantem na UWMie i łatwiej jest się mu dogadać z uczelnią.
Super, o czymś taki marzę odkąd zacząłem się interesować grami. Wprawdzie dopiero od niedawna zabrnąłem w świat planszówek i grywam okazjonalnie (ze względu na brak towarzystwa tak chętnego jak ja:P), ale jeśli tylko czas pozwoli, dołączę do spotkań.gujtro pisze:Witajcie, fajnie że podbiliście temat właśnie teraz bo na dniach miałem napisać wiadomość.
Nazywam się Kamil i wraz ze znajomymi, planujemy w bardzo niedalekiej przyszłości zorganizować większe spotkanie planszówkowe. Wszystko miałoby się odbywać w Kortowie a wstępną datą jest 13 marzec (data nie jest sztywna bo jakoś nikt nie umie na uniwersytecie powiedzieć jaka sala będzie wolna za 3 tygodnie).
Ponieważ nie wiemy ile osób w Olsztynie gra w planszówki, jesteśmy nastawieni na nowicjuszy. Dlatego planuje udostępnianie swoich tytułów osobą przybyłym w ramach mini wypożyczalni.
Zapraszam również osoby już grające, będzie to dobra okazja do poznania się i zebrania środowiska planszówkowców w Olsztynie. Jeżeli osób chętnych do cotygodniowych spotkań będzie wystarczająco dużo, jest nawet bardziej niż szansa na zorganizowanie sali gdzieś na uniwersytecie, ponieważ jeden z kolegów jest doktorantem na UWMie i łatwiej jest się mu dogadać z uczelnią.
Nie bardzo.Micronus pisze:A ja mam pytanko: czy w Olsztynie są jakieś sklepy z planszówkami i erpegami?
Grywamy glownie w Warhammer Invasion, Stronghold i wiele innych [zależy kto co danego dnia przytarga, choć te dwa wymienione tytuły kroluja w soboty w Planecie 11]redy pisze:Kiedyś byłem raz. Przyniosłem Age of Steam, rozegraliśmy partyjkę, a wcześniej na rozgrzewkę w Banga.
W co tam gracie teraz?