Gra bitewna typu "zrób-to-sam"

Masz pomysł na grę planszową? Chciałbyś go kiedyś zrealizować? Chcesz się nim podzielić albo pomóc w realizacji jakiegoś pomysłu? Do dzieła!
Matio.K
Has thanked: 9 times
Been thanked: 12 times

Re: Gra bitewna typu "zrób-to-sam"

Post autor: Matio.K »

Killy pisze:Powstał nawet prototyp (...) Ta porażka trochę ostudziła nasz zapał. Następne wersje bitewniaka zostały uproszczone i przeniesione na planszę z kwadratowymi polami. Niestety z braku czasu musieliśmy zawiesić prace nad naszą grą.
Czyli syndrom choroby na jaką zapada większość osób amatorsko tworząca planszówki :) Grunt to prosta mechanika [by później się w tym wszystkim nie pogubić i nie pracować miesiącami], oraz wytrwałość. Robienie czegoś pod wpływem chwili w oczywisty sposób kończy się w ten sposób, brak czas to tylko wymówka :wink:

Killy pisze:Liczba punktów do dyspozycji dla ocalałych oscyluje w okolicach 1000pkt. Każdy przedmiot ma na swojej karcie wypisany koszt." -> czy nie lepiej obciąć zero? wydaje mi się, że przelicznik jest za duży. Nie dałoby się przeprowadzić dewaluacji?
Doprawdy? :mrgreen:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dewaluacja
www.facebook.com/newsyograchplanszowych: newsy planszowe, choć nie tylko!
dawidszymonmikulicz

Post autor: dawidszymonmikulicz »

oshi czy dasz link z pełnymi albo barddziej pełnymi zasadami gierki?????ja twoją gre skleje napewno jest zaje.....fajna :D
nikosss

Post autor: nikosss »

A mogę się dowiedzieć czym robisz hexy ?
Awatar użytkownika
oshii
Kontakt:

Post autor: oshii »

Wow, nie myślałem, że ktokolwiek jeszcze interesuje się tym projektem :) tym bardziej miło mi będzie wrzucić grę w paszczę internetu.
Gra przeszła sporo, po kilku testach pojawiły się różne zmiany. W tym momencie gra jest w dwóch wersjach- jedna na hexach, druga standardowo na kwadratach. Różnią się trochę zasadami. Dodatkowo z drugiej opcji urodziła się kolejna gra a raczej sam engine do gier (docelowo ma to być coś na zasadzie RPGowego GURPSa- jedne zasady, wiele światów). Więc, albo ukaże się tak jak miało być, czyli zombiaki oddzielnie a ten uniwersalny system oddzielnie i będę uzupełniał go o nowe "światy".
Tak czy siak, decyzja zapadnie do końca tego roku i może pod choinkę będzie co testować ;)
A hexy i wszelkie grafiki składam w Photoshopie ręcznie, ale widziałem gdzieś program do tego, wujek google na pewno pomoże :)
dawidszymonmikulicz

pewnie ze sie interesuje daj ten link w czasie :wink: dawno sledzilem tą dyskusje ale myslalem ze jak reszta porzucisz swoj pomysl.......obecnie robie gre o zombie resident evil 4 8) ) ale na innych zasadach zupelnie.....mam juz sporo zasad
dawidszymonmikulicz

czy projekt nadal żyje??
Awatar użytkownika
oshii
Kontakt:

Post autor: oshii »

Skoro ja jeszcze żyję to i projekt też żyje, niestety strasznie mi się posypało w życiu (chyba nie chcecie wiedzieć, ale zapewniam, że to nic miłego ani przyjemnego) i wszystkie plany wzięły w łeb. Jak tylko pozbieram się po tym wszystkim ruszę dalej, bo już niewiele zostało do zrobienia.
ODPOWIEDZ