[Kędzierzyn-Koźle] Spotkania graczy
- Wallenstein
Re: [Kędzierzyn-Koźle] Spotkania graczy
Czy znajdą się chętni na całodniowe granie w niedzielę - 07 sierpień.
Wstępnie chciałbym zagrać w Twilight Imperium (scenariusz) - czyli potrzebne najmniej 4 osoby, i znajmość angielskiego bo trochę tekstu na kartach jest.
Oczywiście TI nie będzie przez cały dzień, ale 4 godzinki trzeba liczyć.
Wstępnie chciałbym zagrać w Twilight Imperium (scenariusz) - czyli potrzebne najmniej 4 osoby, i znajmość angielskiego bo trochę tekstu na kartach jest.
Oczywiście TI nie będzie przez cały dzień, ale 4 godzinki trzeba liczyć.
Stałe rabaty: REBEL 10%, PLANSZOSTREFA 11%. Chętnych zapraszam na priv.
Ja bym chciał zagrać. Ogólnie ta niedziela mi nie pasuje za bardzo (sierpniowe średnio mi pasują).
Poza tym widzę, że kryterium językowe mnie też dyskwalifikuje.

Poza tym widzę, że kryterium językowe mnie też dyskwalifikuje.

Ja za to z chęcią spróbowałbym M&M. Brat grał i mówił że bardzo spoko gierka. Kiedy możnaby się na to ustawić? I z kim?
Niedziela 7 sierpnia mi też nie pasuje, chociaż w TI też bym pyknął
Niedziela 7 sierpnia mi też nie pasuje, chociaż w TI też bym pyknął

Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 20:37 przez Rewer, łącznie zmieniany 2 razy.
W grze o tron zwyciężasz albo giniesz. Nie ma ziemi niczyjej. - Cersei LannisterSkromna lista gier na BGG.
- Wallenstein
Będziesz improwizował.DanCo pisze:Poza tym widzę, że kryterium językowe mnie też dyskwalifikuje.

Co do wczorajszego spotkania.
Cyklady - super. Bardzo mi się podobało. Gra jest fajna, fajna nie znaczy rewelacyjna. Za to klimat z pomalowanych figurek, z wygranych przeze mnie morskich bitew niezapomniany.
Pirate's Cove - również fajny. Szkoda, że przed grą nie wyjaśniliśmy sobie ewentualnych przypadków zatopień itp. ale te kościane bitwy są świetne. Kości rządzą
Dixit z Dixit 2 i i Odyssey - fajny. Radka krótkie opisy kart tak głębokie, wieloznaczne, że ... czacha dymi.
Kto nie grał niech żałuje. Każdy tytuł super pozycja
Cyklady - super. Bardzo mi się podobało. Gra jest fajna, fajna nie znaczy rewelacyjna. Za to klimat z pomalowanych figurek, z wygranych przeze mnie morskich bitew niezapomniany.
Pirate's Cove - również fajny. Szkoda, że przed grą nie wyjaśniliśmy sobie ewentualnych przypadków zatopień itp. ale te kościane bitwy są świetne. Kości rządzą

Dixit z Dixit 2 i i Odyssey - fajny. Radka krótkie opisy kart tak głębokie, wieloznaczne, że ... czacha dymi.
Kto nie grał niech żałuje. Każdy tytuł super pozycja

- grondo-lamer
Niedługo ma wyjść pierwszy dodatek do LotR'a - Polowanie na Golluma
Tak więc, Daniel, jego też dodam do Twojego zamówienia na planszomanii.
Tak więc, Daniel, jego też dodam do Twojego zamówienia na planszomanii.

- Święty
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Ja 7go z chęcia wpadne pograc, jak nic innego mi nie wypadnie...
Dogadamy sie jeszcze mam nadzieje. Aha Wojtek jak sie da to ktoregos razu mozna pyknac Na chwałę Rzymu
Dogadamy sie jeszcze mam nadzieje. Aha Wojtek jak sie da to ktoregos razu mozna pyknac Na chwałę Rzymu

- Wallenstein
Jasne, czy TI wypali czy nie, to Rzym będę miał ze sobą.
OK, zamykam dziś zamówienie. Część rzeczy będzie w ciągu paru dni więc okazja dla spóźnialskich.
Jak się uda to może we wtorek będzie dostawa na spotkanie. Morze jest niestety bardzo duże
i wzrokiem nieogarnięte.
Jak się uda to może we wtorek będzie dostawa na spotkanie. Morze jest niestety bardzo duże

Ale co z M&M?
W grze o tron zwyciężasz albo giniesz. Nie ma ziemi niczyjej. - Cersei LannisterSkromna lista gier na BGG.
- Wallenstein
Ja się piszę jak ktoś przyniesie na niedzielę -07.08.Rewer pisze:Ale co z M&M?
- Święty
M&M Jacek ma, jak będzie to z chęcią się dołączę do gry po małym instruktażu 
A co z wtorkiem? Ja będę

A co z wtorkiem? Ja będę

Ja bym chętnie tych Merchantów i Maruderów spróbował we wtorek, o ile pojawi się właściciel z grą 

- grondo-lamer
We wtorek na bank będę, mogę wziąć Merchantów 
Mikołaj jak chcesz to mogę Ci pożyczyć instrukcję (tą polską) bo mi niepotrzebna, angielską lepiej sie czyta

Mikołaj jak chcesz to mogę Ci pożyczyć instrukcję (tą polską) bo mi niepotrzebna, angielską lepiej sie czyta

- Święty
Spoko Jacek
Odezwe sie na kom.
To co we wtorek znów dwa obozy growe czy jak? Ile Wam zeszło w Merchantów? Radek, Daniel, Wojtek? Ogarnie sie zasady i mozna pozeglowac troche...
CU

To co we wtorek znów dwa obozy growe czy jak? Ile Wam zeszło w Merchantów? Radek, Daniel, Wojtek? Ogarnie sie zasady i mozna pozeglowac troche...
CU
Ciężko powiedzieć. Ja przysnąłem jak Radek i Wojtek wymieniali się spostrzeżeniami. Wydaje mi się, że trwało to wieczność czyli coś koło 1h. Ale realnie w 10min tłumaczenia można grać i dopiero przy bitwach się zatrzymać na DOKŁADNIEJSZE wytłumaczenie co i jak. Bo wtedy może być trochę niuansów no i rzutów.
Gra się ... no właśnie. Można skończyć naprawdę szybko a można troszkę dłużej. Jak w 1,5h się uporacie za pierwszym razem to będzie naprawdę git. Czyli od 1h 40min - 2,5h trzeba liczyć.
Dwa obozy ... no właśnie. Ważne jest ile będzie osób bo ja i Radek mamy już uzgodnioną rozgrywkę na 2 osoby. Ale to jest zależne od ilości osób. Więc by nie było, że ktoś siedzi i się gapi to proszę o danie znać kto będzie - chodzi mi o liczbę osób. Zdanie możemy zmienić, to nie problem ale gry trzeba przywieźć.
Naliczyłem na wtorek:
Radek, Jacek, Mikołaj, Igor, Daniel ...
kto jeszcze?
Igor, Twoja piękniejsza połowa będzie (nie leć do lustra, podpowiem Ci, że chodzi mi Natale)
Tomek?
Maciek?
Wojtek?
Igor ... na następny raz koniecznie IMPERIAL 2030.
Gra się ... no właśnie. Można skończyć naprawdę szybko a można troszkę dłużej. Jak w 1,5h się uporacie za pierwszym razem to będzie naprawdę git. Czyli od 1h 40min - 2,5h trzeba liczyć.
Dwa obozy ... no właśnie. Ważne jest ile będzie osób bo ja i Radek mamy już uzgodnioną rozgrywkę na 2 osoby. Ale to jest zależne od ilości osób. Więc by nie było, że ktoś siedzi i się gapi to proszę o danie znać kto będzie - chodzi mi o liczbę osób. Zdanie możemy zmienić, to nie problem ale gry trzeba przywieźć.
Naliczyłem na wtorek:
Radek, Jacek, Mikołaj, Igor, Daniel ...
kto jeszcze?
Igor, Twoja piękniejsza połowa będzie (nie leć do lustra, podpowiem Ci, że chodzi mi Natale)

Tomek?
Maciek?
Wojtek?
Igor ... na następny raz koniecznie IMPERIAL 2030.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2011, 10:13 przez DanCo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Thorin
- Been thanked: 2 times
Natalia raczej będzie, o ile jej się nie odwidzi i będzie chciała grać w M'n'M.
- Święty
Dobry czas wpisu Igor 
A co Wy Daniel macie za grę na dwóch, he?
Kurde a kiedy w Letters... pykniemy?

A co Wy Daniel macie za grę na dwóch, he?
Kurde a kiedy w Letters... pykniemy?

Oooo, w Letters też bym spróbował pyknąć, też wiele dobrego słyszałem. Może ma ktoś jeszcze Fury of Dracula 

Na razie naliczyłem 6 osób (czyli 4 na kupców/piratów, a 2 od twierdz, mówimy o 17'stej; później życie pokaże).
Jakby co to zgłaszać się jeszcze. Ja wieczorem będę gry ściągał. Jak ściągnę (Twierdza jest na samym dole stosu dużych pozycji) to nie ma zmiłuj się
Jakby co to zgłaszać się jeszcze. Ja wieczorem będę gry ściągał. Jak ściągnę (Twierdza jest na samym dole stosu dużych pozycji) to nie ma zmiłuj się

To w co gramy we wtorek? Może Gra o Tron?
- Thorin
- Been thanked: 2 times
Ja bym w to zagrał z chęcią za 2 tygodnie bo w w ten wtorek mnie nie bedzie - wyjazd.
Igor, ja jak byliby chętni to bliżej przyjrzałbym się Imperialowi 2030. Ale nie, że muszę w to zagrać. Ciekaw jestem możliwości/potencjału planszy.