[Lublin] MDK

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Shonsu

Re: [Lublin] MDK

Post autor: Shonsu »

Zapomniałem wczoraj wspomnieć, a może ktoś będzie zainteresowany - w poniedziałek robimy wieczór z grą Resistance: Agenci Molocha. Start od 18:00 w cafe Antykwariat (dawna Sista) przy ul. Skłodowskiej 12. Z najnowszych informacji wynika, że będzie może nawet 6 egzemplarzy gry, więc miejsca nie zabraknie :P
kacek

Post autor: kacek »

Witam
Chciałem spytać, czy ktoś będzie w ten piątek i czy wiecie, w co będziecie grać? Znowu będę na moment w Lublinie (ostatnio byłem z synem, teraz będę tylko ja), niestety żadnej gry nie mogę ze sobą wziąć tym razem.
Pozdrawiam
Kacper
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

Ja będę cisnął Alcatraz: the Scapegoat żeby zagrać, oprócz tego wezmę pewnie profilaktycznie King of Tokyo.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 458 times
Been thanked: 1244 times
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

Też będę, ale nie mam nic konkretnego na tapecie.

Może partyjkę Jet Set z dodatkiem? Pójdzie do 6 graczu włącznie.
Albo Pacific Typhoon?
skorpion

Post autor: skorpion »

Bede i sie dostosuje. W zaleznosci od ilosci graczy bym zagral Merchant&Marauders tak wiec wezme na wszelki wypadek.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Ja będę, ale dopiero o 18:30 i nie mam jak tego przeskoczyć... Mi się wieczór krótkich gier podobał ostatnio, więc chętnie w tym kierunku i tym razem bym poszedł :) No i oczywiście twardo proponuję Alcatraz :)
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

skorpion

Ja bede o 17. Ktos jeszcze chetny na ta godzinę? Wtedy bysmy cos przed przybyciem kwiatosza strzelili.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

skorpion pisze:Ja bede o 17. Ktos jeszcze chetny na ta godzinę? Wtedy bysmy cos przed przybyciem kwiatosza strzelili.
Tak. Ja będę.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Jak ktoś coś życzy ode mnie to poproszę o info :)

Awatar użytkownika
Shonsu

Myślę, że i mi się uda dotrzeć na 17:00, ale się jeszcze będę jutro potwierdzał. Również jutro powinienem już znać dokładny termin 24h na planszy, ale już mogę napisać, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na piątek-sobota, czyli 30 września na 1 października, od 18:00 do 18:00.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Przybędę ze znajomym jednym.

kacek

Ja też wpadnę na 'gościnny występ' na 17. Mam ze sobą Horror w Arkham, ale pewnie nikt się nie da namówić :)
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

kacek pisze:Ja też wpadnę na 'gościnny występ' na 17. Mam ze sobą Horror w Arkham, ale pewnie nikt się nie da namówić :)
Zapraszamy, ale w Horror nie zagramy :)
Skoro Kwiatosz wpada dopiero o 18:30, to do tego czasu będziemy "lajtować"
kacek

A jednak nie mogę być :( Pozdrawiam wszystkich i do następnego razu.
Eddy

Post autor: Eddy »

Przeprowadzamy sie z ziomem do Lublina na koniec września. Bardzo chętnie przyjmujemy wyzwania w starcrafta:bw 2v2, 2v3, 2v4, 1v1. Oprócz tego Horus Heresy, Space Hulk, Runewars, LotR. Z naciskiem na starcrafta. Mamy swój egzemplarz, jesli nie bedzie zbyt daleko to mozemy przytargać. Ile średnio jest osób na spotkaniach i kiedy w ogóle sa? gg: 4384047
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Eddy pisze:Przeprowadzamy sie z ziomem do Lublina na koniec września. Bardzo chętnie przyjmujemy wyzwania w starcrafta:bw 2v2, 2v3, 2v4, 1v1. Oprócz tego Horus Heresy, Space Hulk, Runewars, LotR. Z naciskiem na starcrafta. Mamy swój egzemplarz, jesli nie bedzie zbyt daleko to mozemy przytargać. Ile średnio jest osób na spotkaniach i kiedy w ogóle sa? gg: 4384047
Witamy i zapraszamy.
Spotykamy się w każdy piątek w g. 17:00-22:00.
Z frekwencją bywa różnie. Minimum to z reguły trzy osoby. Często 4, czasami 5, sporadycznie 6 i więcej.
Dabi
Been thanked: 1 time

Post autor: Dabi »

Przeprowadzamy sie z ziomem do Lublina na koniec września. Bardzo chętnie przyjmujemy wyzwania w starcrafta:bw 2v2, 2v3, 2v4, 1v1. Oprócz tego Horus Heresy, Space Hulk, Runewars, LotR. Z naciskiem na starcrafta. Mamy swój egzemplarz, jesli nie bedzie zbyt daleko to mozemy przytargać. Ile średnio jest osób na spotkaniach i kiedy w ogóle sa? gg: 4384047
O kurcze
Bardzo fajnie :) I do tego tematyka gier który mi pasuje i gracze otrzaskani z produkcjami FFG.
Rzadko kiedy na spotkaniach jest na tyle czasu i miejsca aby grać w tego typu tytuły.
Ale można się specjalnie umówić. Poza tym paru moich znajomych gra wraz ze mną w tego typu produkcje i czasami brakuje nam tego przysłowiowego 4,5 czy 6 ;)

Na Starcrafta z Broodwar jestem chętny :) I chętnie podejmę wyzwanie.
Ale to dopiero w październiku.
Dysponuję własnym egzemplarzem jakbyście nie mieli dodatku.

Runewars też znam i doceniam aczkolwiek Starcraft jest moim zdaniem ciekawszy.

Ale w standardowej formule każdy sam też byłoby dobrze bo proponowane tryby to w dużej mierze jakieś wynalazki.
Eddy

Post autor: Eddy »

To idealnie, starcraft jest najlepszą grą planszową, jaką w życiu widziałem. Oczywiście, BW też mamy. Przez lata gry opracowaliśmy kosmetyczne poprawki do zasad, oraz jedną oficjalną na forum FFG, którą przyjęto całkiem ciepło. Zapomniałem dopisać, że mamy też Star Wars: Miniatures, całkiem ciekawa randomówka k20, na odchamienie ;) Sprawdziłem trasę, od nas z Farmaceutycznej na Bernardyńską (jeśli to o ten MDK chodzi), jest niestety kawałek. Jeśli jednak zbiorą się wszyscy Starcraftowicze w jeden dzień, to chętnie wpadniemy. Poza tym, zapraszamy do nas na chatę, jeśli będzie potrzeba - 5h na tak dużą partię, to zdecydowanie za mało (chyba, że nie ogarniacie :p).

Dabi, odezwij się do mnie na gg.
Awatar użytkownika
Shonsu

Eddy pisze:Zapomniałem dopisać, że mamy też Star Wars: Miniatures, całkiem ciekawa randomówka k20, na odchamienie ;)
O, nice :) Niestety, ja pozbyłem się mojej kolekcji już dawno temu, ale jak macie wystarczającą ilość figsów to kiedyś chętnie zagram :wink:
skorpion

W ramach potwierdzenia powiem że będę na 17. Biorę Merchants&Marauders zgodnie z założeniami.
Dabi
Been thanked: 1 time

Post autor: Dabi »

To idealnie, starcraft jest najlepszą grą planszową, jaką w życiu widziałem. Oczywiście, BW też mamy. Przez lata gry opracowaliśmy kosmetyczne poprawki do zasad, oraz jedną oficjalną na forum FFG, którą przyjęto całkiem ciepło. Zapomniałem dopisać, że mamy też Star Wars: Miniatures, całkiem ciekawa randomówka k20, na odchamienie ;) Sprawdziłem trasę, od nas z Farmaceutycznej na Bernardyńską (jeśli to o ten MDK chodzi), jest niestety kawałek. Jeśli jednak zbiorą się wszyscy Starcraftowicze w jeden dzień, to chętnie wpadniemy. Poza tym, zapraszamy do nas na chatę, jeśli będzie potrzeba - 5h na tak dużą partię, to zdecydowanie za mało (chyba, że nie ogarniacie :p).

Dabi, odezwij się do mnie na gg.
Jeśli chodzi o doświadczenia to na pewno mamy ich mniej ale opór pewnie byśmy stawiali.
W sprawie zasad to dobrze by było wcześniej poznać jak ktoś gra zanim by się zasiadło do stołu. Chociaż nalepiej będzie zagrać bez home rulsów i zmian w pierwszej grze.

Jeśli nie odrzucają Was inne gry FFG to możliwe, że będziemy poszukiwać ludzi do Twilight Imperium bo do tego ciężko znaleźć zmotywowaną ekipę.

Jak macie lokum to już całkiem fajnie.

MDK na Bernardyńskiej to nie to.
WOK jest w bezpośredniej bliskości MDK. Tytuł topiku jest bardzo mylący i w sumie przydało by się go zmienić.

Na gg odezwę się jakoś na dniach pewnie.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

skorpion pisze:W ramach potwierdzenia powiem że będę na 17. Biorę Merchants&Marauders zgodnie z założeniami.
Będę i wezmę Buccaneer :D
Innych gier o piratach nie mam, no chyba że jest ktoś chętny na The Kaiser's Pirates
skorpion

Leviathan pisze:
skorpion pisze:W ramach potwierdzenia powiem że będę na 17. Biorę Merchants&Marauders zgodnie z założeniami.
Będę i wezmę Buccaneer :D
Innych gier o piratach nie mam, no chyba że jest ktoś chętny na The Kaiser's Pirates
Jeśli zdążymy to ja Kaiser's Pirates bardzo chętnie.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Będę na 17, za chwilę biorę się za odświeżanie zasad do Winds of Plunder :)
Edit: Albo nie biorę WoP - spojrzałem na czas rozgrywki Kaisera i razem z M&M pewnie zapełni wieczorek, profilaktycznie King of Tokyo wezmę.

Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

kwiatosz pisze:Będę na 17, za chwilę biorę się za odświeżanie zasad do Winds of Plunder :)
Edit: Albo nie biorę WoP - spojrzałem na czas rozgrywki Kaisera i razem z M&M pewnie zapełni wieczorek, profilaktycznie King of Tokyo wezmę.
No to mamy plan!
Wziąłem The Kaiser's Pirates, Buccaneer i na wszelki wypadek Flagship: Prometheus Unchained. To ostatnie w związku z postanowieniem regularnego przynoszenia dwuosobówek "na wszelki wypadek".
ODPOWIEDZ