To brzmi jak wyzwanieMicelius pisze: Może lepiej przynieś kostkę, zobaczymy, czy Ty myślisz błyskawicznie

A co się wcześniej z Tobą działo, bo nie pamiętam?KubaP pisze:Ty to nie masz szczęścia do mnie, co?
Jasne, że przyniosę te Czarne Historie i przyniosę koszulkiBędę ok 19:30 dosłownie na sekundę. Gdzie Cię szukać?
Sam bym coś postawiłgarg pisze:Przyjmuję zakłady!
Sorry, coś mi wypadło, raczej dziś nie będęKubaP pisze:Ty to nie masz szczęścia do mnie, co?
Jasne, że przyniosę te Czarne Historie i przyniosę koszulkiBędę ok 19:30 dosłownie na sekundę. Gdzie Cię szukać?
Ja po dwóch rozgrywkach mam wręcz wrażenie, że nie ma sensu jakiegoś wielkiego i długiego móżdżenia robić. Trzeba tylko obrać sobie jakieś strategie, co się chce zbierać/wymieniać/budować i do tych celów dążyć. A po drodze wypatrywać okazji (dużo surowców na kole) w miarę zbieżnych ze strategiami i kluczowych budynków u siebie i u innych graczy. I wtedy gra się przyjemnie. A jak ktoś zacznie analizować każdym możliwy ruch przez 15 minut, to można się zanudzić, zwłaszcza, jak się wie, co chce się zrobić w trzech najbliższych ruchach i się tylko czeka na swoją kolejkę.jax pisze:Ta gra wręcz błaga o paraliż decyzyjny i jeśli ktoś ma ku temu skłonności, to będzie trwać w nieskończoność. _Naprawdę_ nie ma sensu optymalizować na maks w tej grze w pierwszej rozgrywce - i tak się nie uda, gra jest zbyt złożona, trzeba poświęcić pierwszą rozgrywkę na rozpoznanie.
myślę/ wiem/ jestem pewienMicelius pisze:Jax - cóż, w ost. Agricoli sama rozgrywka trwała 3h, reszta to dyskusje![]()
Może lepiej przynieś kostkę, zobaczymy, czy Ty myślisz błyskawicznie
na pewno można od 15:30 tak stanowi pierwszy post, ale jestem prawie pewien że portier kiedyś mówił że ma zapisane od 15KubaP pisze:Pytanie do Klucznika - czy od 15:00 można już grać?
Jakby się dało Eclipse, to ja byłbym chętny plus potencjalnie 1-2 osoby. Przewidywałbyś jakieś tłumaczenie zasad?schizofretka pisze:Chętnie poznałbym After Pablo, Helvetia, Dungeon Lords. Mogę przynieść Pupile Podziemi, Książęta Florencji, Ventura lub coś innego z mojej kolekcji.
Czy ktoś byłby chętny na granie od wczesnego popołudnia? Jeśli tak, mogę przynieść Eclipse lub Mage Knight (nie grałem jeszcze w żaden z tych tytułów, więc wolałbym nie siadać w maksymalnym składzie).
chętnie zagram w Eclipse, znam zasady, mogę wytłumaczyć, o której chcecie zacząć? mogę być dowolnie wcześnieGeko pisze:Jakby się dało Eclipse, to ja byłbym chętny plus potencjalnie 1-2 osoby. Przewidywałbyś jakieś tłumaczenie zasad?schizofretka pisze: Czy ktoś byłby chętny na granie od wczesnego popołudnia? Jeśli tak, mogę przynieść Eclipse lub Mage Knight (nie grałem jeszcze w żaden z tych tytułów, więc wolałbym nie siadać w maksymalnym składzie).
Rozumiem, że gry nie posiadasz i wszystko zależy od Schizofretki?piotrsmu pisze: chętnie zagram w Eclipse, znam zasady, mogę wytłumaczyć, o której chcecie zacząć? mogę być dowolnie wcześnie
Rozumiem zatem,że jak nie zgłosi się Trutu to RoR odpada ?Pierzasty pisze:Jakie chęci? Z tego co pamiętam przeniesiono mnie na listę rezerwową, z której zrezygnowałem i zdążyłem już o tym zapomnieć. Ale jako że temat odżył, to dziękuję za propozycję, ale w tym tygodniu jestem kompletnie nie do siedzenia 6+ godzin przy jednej grze.