Złote miasto

Masz wątpliwości w sprawie zasad jakiejś gry? Zamiast pisać na forum ogólnym, wyszukaj dedykowany wątek na tym podforum i w nim zadaj pytanie.
KoRny

Złote miasto

Post autor: KoRny »

Witam !
Od kilku dni mam tę grę i po kilku rozgrywkach mam kilka wątpliwości odnośnie zasad. Po pierwsze czy dowolne dwie karty obszaru można zamienić na 1 inny?? W instrukcji jest tylko przykład odnośnie dwóch przypadków 2 pustynie na 1 las i 2 równiny na 1 góry. Czy ja moge np 2 równiny na 1 las??
Druga sprawa odnosi się do stawiania straganów już w Złotym mieście. Czy w kolejnych ruchach mogę dojść do wewnętrznej części miasta a następnie dalej poruszać sie w tym kręgu czy do każdej części miasta trzeba wchodzić przez daną bramę???

Mam nadzieję że ująłem to dość jasno i że znajdzie sie ktoś kto rozwieje moje wątpliwości.
Awatar użytkownika
newgameperson

Re: Złote miasto

Post autor: newgameperson »

1. Dowolne 2 takie same karty krajobrazu dają Ci jedną inną kartę krajobrazu - działa to na wszystkie możliwe przypadki np. 2xwybrzeże = 1 las, 2xlas = 1 skała, 2xpustynia = 1 wybrzeże itd.
2. W mieście można poruszać się tak samo jak i na przedmieściach - tam gdzie prowadzi droga - dzielnica wewnętrzna m drogi (mostki) od jednaj do drugiej obok więc możesz przemieszczać się między nimi - musisz tylko pamiętać że za każdym razem jak chcesz położyć stragan w dzielnicy wewnętrznej (nie ma tu znaczenia czy wchodzisz tam z innej dzielnicy wewnętrznej czy z jakiejś zewnętrznej) musisz zapłacić kartę klucza.

Mam nadzieję że pomogłem.
KoRny

Re: Złote miasto

Post autor: KoRny »

Dzięki bardzo. Odnośnie drugiego punktu to aż wstyd było sie pytać bo jak przeczytałem Twoją odpowiedz to zerknąłem do instrukcji i tam przecież wszystko wyraźnie pisze. Tak to jest czytać szybko instrukcji byle tylko już zagrać :D
ODPOWIEDZ