Witam,
Mam niestety problem z nieco podartym pudełkiem gry planszowej (nieszczęśliwy wypadek przy próbie odłożenia gry na półkę). Jakiego kleju najlepiej użyć, żeby to spowrotem skleić to w bardziej kompletną formę, przynajmniej taką, by nie było to zbyt rażące i źle wyglądające? I było w miarę wytrzymałe i nie rozwali się ponownie przy próbie doktnięcia.
Optowałem za Kropelką albo But-a-prenem, jakieś inne propozycje? (np. zwykły klej do papieru)
Czy na rogach proponujecie dodać osobny kawałek papieru od wewnątrz czy jednak skleić kant z kantem bezpośrednio?
Pozdrawiam.
Jaki klej do rozdartych pudełek
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Re: Jaki klej do rozdartych pudełek
O Kropelce zapomnij. Ja bym polecał normalny klej introligatorski czy inne wikolopodobne.
Pasek jest dobrym, być może koniecznym rozwiązaniem.
Pasek jest dobrym, być może koniecznym rozwiązaniem.
- donmakaron
- Has thanked: 197 times
- Been thanked: 646 times
Również polecam magica - wysycha na przezroczysto, jest tani, a papier czy karton trzyma mocno i puścić nie chce.
- wilczelyko
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 39 times
Jakby mało było dwóch wcześniejszych wypowiedzi: Magic - tanie, a dobre.
Ja kleiłem od nowa pudełko - robiłem sobie z tektury na wymiar, klejąc wszystkie kanty - trzyma.
Ja kleiłem od nowa pudełko - robiłem sobie z tektury na wymiar, klejąc wszystkie kanty - trzyma.
Dziękuje za rady. Niestety Magica nie zdobyłem w tak krótkim czasie, jedynie klej introligatorski ze sklepu plastycznego. Efekt jest bardzo zadawalający.