[Warszawa] Planszowanie w Planszomanii - stary wątek
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
[Warszawa] Planszowanie w Planszomanii - stary wątek
Cotygodniowe granie w Planszomani. Zaczynamy o 18.00, zazwyczaj w każdy czwartek. Nie ważne ile znasz gier, daj znać co byś chciał poznać i wpadaj:)
Planszomania.pl
ul. Morcinka 5 lokal 35
01-496 Warszawa
Planszomania.pl
ul. Morcinka 5 lokal 35
01-496 Warszawa
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2012, 10:47 przez Filip z Lublina, łącznie zmieniany 13 razy.
- GrzeL
- Administrator
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 61 times
Re: [Warszawa] Planszowanie w Planszomanii - czwartek(29.03)
Jestem chętny.Filip Apostoł pisze:Witam
Jutro w godzinach popołudniowych(koło 18) planujemy wraz z Jerrymagu spotkać się na granie w Planszomanii. Stół póki co jest jeden, ale jeśli będzie w przyszłości zapotrzebowanie - znajdą się kolejne. Co do tytułów to jeszcze nie mamy ustalonych konkretnych gier, ale wielce prawdopodobnym jest, że zagramy coś Wallace'a. Zainteresowanych namawiam do udzielania się w tym wątku. Granie prawdobodobnie będziemy uskuteczniać przeciętnie raz w tygodniu, ale nie zawsze tego samego dnia. Aktualna, najbliższa data będzie zawsze w tytule wątka.
Mogę przynieść Brassa, choć Wallensteinem nie pogardzę.
-
Ja Brassem nie pogardzę, ale nie wiem jak Piotrek. On coś wspominał o Liberte. Ja się dostosuję.GrzeL pisze:Jestem chętny.
Mogę przynieść Brassa, choć Wallensteinem nie pogardzę.
- Vester
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 45 times
Będę was odwiedzał, bo mam rzut beretem, ale najbliższy miesiąc zasuwam nad zleceniami. Mam czas tylko na 15-minutowe Fealty z narzeczoną. :/
- Moniczka.s
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Świetna wiadomość. W tym tygodniu nie da rady, ale w niedalekiej przyszłości bardzo chętnie odwiedzimy nasz ulubiony sklep z planszówkami.
Mam rabat 10% w Planszomanii i chętnie pomogę w zakupach.
ja chętniej w Liberte, Brass'a jakoś omijam szerokim łukiem
chyba przez to że gram w Age of Industry.
Myślę że zostałby czas na zagranie w jakąś dodatkową pozycję. Ja ze swojej strony byłbym chętny i mogę przynieść Goa, Hawaii, Fealty, Helvetia, Age of Industry (mapa Minnesota). Generalnie otwarty jestem na wszystkie propozycję.
Mogę też wziąć Wallensteina

Myślę że zostałby czas na zagranie w jakąś dodatkową pozycję. Ja ze swojej strony byłbym chętny i mogę przynieść Goa, Hawaii, Fealty, Helvetia, Age of Industry (mapa Minnesota). Generalnie otwarty jestem na wszystkie propozycję.
Mogę też wziąć Wallensteina
Czarne serce mam i czarną w żyłach krew!
O! Bardzo fajny pomysł! Postaram się być stałym gościem. Jednak zacznę od absencji
- praca mnie jutro więzi. Ale na przyszły tygodzień już się szykuję! Więc drżyjcie narody 
A można od razu na przyszły tydzień zacząć się umawiać na Wallensteina? Nie grałem, a bardzo chciałbym poznać

A można od razu na przyszły tydzień zacząć się umawiać na Wallensteina? Nie grałem, a bardzo chciałbym poznać

Greed, for lack of a better word, is good.
-
GrzeL pisze:Wallensteinem nie pogardzę
Przereklamowane;Pl.a.d pisze:A można od razu na przyszły tydzień zacząć się umawiać na Wallensteina? Nie grałem, a bardzo chciałbym poznać
- kruker
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 56 times
Ja jutro wpadnę, bo wreszcie mam trochę więcej czasu. Jednak mogę się trochę spóźnić, bo korki na Rondzie Zesłańców są nieziemskie... Co mam zabrać?
-
Witamy po dłuższej przerwie!;) Mamy tego trochę więc nie musisz nic brać;)kruker pisze:Ja jutro wpadnę, bo wreszcie mam trochę więcej czasu. Jednak mogę się trochę spóźnić, bo korki na Rondzie Zesłańców są nieziemskie... Co mam zabrać?
Chyba przesilenie wiosenne tak na Ciebie wpływaFilip Apostoł pisze:GrzeL pisze:Wallensteinem nie pogardzęPrzereklamowane;Pl.a.d pisze:A można od razu na przyszły tydzień zacząć się umawiać na Wallensteina? Nie grałem, a bardzo chciałbym poznać
- KubaP
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 484 times
I ja się chętnie za tydzień zamelduję. Chętnie Brass, aczkolwiek wiesz, Filip, że jestem skłonny grać we wszystko 
P.S. Chciałbym się dowiedzieć, jak wygrać Francuzami w 2 de Mayo, bo gra chyba jednak bardzo mocno promuje Hiszpanów.

P.S. Chciałbym się dowiedzieć, jak wygrać Francuzami w 2 de Mayo, bo gra chyba jednak bardzo mocno promuje Hiszpanów.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Chętnie bym przyszedł pograć ale pierwsze wolne popołudnie we czwartek będę miał dopiero w lipcu, liczę że kolejne spotkanie będzie w bardziej dogodny dla mnie dzień.
Gry którymi dysponuję
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/pstrawin
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/pstrawin
-
Oficjalnie jutro będą gry: Liberte, Age of Industry, Santiago. Co zdążymy to zagramy.
Jak będzie okazja to spróbujemy;)KubaP pisze:P.S. Chciałbym się dowiedzieć, jak wygrać Francuzami w 2 de Mayo, bo gra chyba jednak bardzo mocno promuje Hiszpanów.
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Upewnij się, że gracie dobrze z zasadami. Ja grałem bardzo dawno, ale pamiętam, że za pierwszym razem coś źle interpretowaliśmy i jedna strona (chyba właśnie Hiszpanie) miała za łatwo. Drugim razem graliśmy poprawnie i było dużo lepiej z balansem.KubaP pisze: P.S. Chciałbym się dowiedzieć, jak wygrać Francuzami w 2 de Mayo, bo gra chyba jednak bardzo mocno promuje Hiszpanów.
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
pojawię się dziś biorę OeL, chyba że są jakieś specjalne zamówienia
-
W tej chwili jest nas 5(Jerry, GrzeL, Kruker, Piotrek i ja). Jak na mój gust Liberte odpada bo wtedy byłby już totalny chaos. Age of Industry na mapie Nowej Anglii może się sprawdzić. Santiago w tym wariancie błyszczy najbardziej. Ora et Labora jest do 4 graczy. W Planszomanii dostępne są m.in. Puerto Rico(ja bardzo chętnie), Cuba czy Genua. Spotkajmy się o tej 18 i ustalimy. Jest też opcja, że przybędzie nam 6 gracz. Jeśli ktoś ma pomysł na coś porządnego w tym wariancie(Aquire?) to niech weźmie.
ja odpadam
-
Eh... czyli Liberte i Santiago nie będzie. Niech każdy bierze to co chce, ustalimy na miejscu jaka wola ludu.
Filipie czy w najbliższym tygodniu istnieje możliwość grania we wtorek (2.04)? Jeśli tak to z wielką chęcią zagrałbym z końcu, mimo że uważasz, że jest on przereklamowany
, w Wallenstiena.

Greed, for lack of a better word, is good.
Więc żyjeszVester pisze:Będę was odwiedzał, bo mam rzut beretem, ale najbliższy miesiąc zasuwam nad zleceniami.

Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
-
Czy byliby chętni na najbliższy czwartek? Gry do ustalenia.
- kruker
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 56 times
Re: [Warszawa] Planszowanie w Planszomanii - czwartek(5.04)
Ja na 99%. Wezmę Cywilizację Sida, Le Havre, Zamki Burgundii i Ora et Labora (grałem raz, ale nie czytałem instrukcji, więc nie wytłumaczę).
Re: [Warszawa] Planszowanie w Planszomanii - czwartek(5.04)
I will go 99% sure. All these games are fit for me.kruker pisze:Ja na 99%. Wezmę Cywilizację Sida, Le Havre, Zamki Burgundii i Ora et Labora (grałem raz, ale nie czytałem instrukcji, więc nie wytłumaczę).
Btw, what time is the meeting?
See u!