Tak bym widziała wyszukiwarkę w takim systemie:
* - do zaznaczenia, czy uwzgędniać przy szukaniu
*Czas
*Gra / Typ gier
*Miejsce
(Bo przecież znajdzie się i człek, który ma ochotę na konkretną grę lub typ gier w danym czasie i np. może zaprosić do siebie, ale i człek, który ma trochę wolnego czasu, nie mając miejsca ani pomysłu w co, z kim, gdzie zagrać...)
Dalej w powyższych, opcje do wyboru
*Czas:
- cyklicznie ... (stale pokazywane że się ma np. środowe popołudnie wolne i aż się chce wytchnąć od pracy nad jakąś Agricolą; a nuż do szukania stałych współgraczy danego dnia?)
- danego dnia/w danym tygodniu/w danym przedziale dni (kalendarz do zaznaczania?) chciałoby się w coś zagrać ... (o danej porze ...)
*Gra / Typ gier
- Typ gier (opis?) ...
lub
- Konkretne tytuły do wyboru: ...
lub
- "coś czego nie znam"
Szczegóły gry:
- liczba osób, w jaką chce się grać (zgłaszający się będą "zaklepywać" miejsca dla siebie) - przedział lub dokładna liczba
- czy się tę grę tak właściwie posiada lub można pożyczyć?

*Miejsce:
- czy zapewnia się miejsce u siebie w domu?
- w lokalu?
- liczymy na zaproszenie/pomysł innych chętnych?
- inne szczegóły, np. mógłbym zaprosić ale nie mam odpowiednio dużego stołu na to w co chcę grać...etc
Wyszukiwarka szuka osób z okolicy, którym pasuje typ gier lub gry, przesiewa ich, czy nie mają np ustawione, że "w środy nigdy nie mogę grać", tym co przeszli przesiew wysyła zawiadomienie o takiej możliwości. Mogą się zgłosić, uzupełnić ogłoszenie (np. przyniosę rozkładany stół, w sam raz na.../mogę wziąć ze sobą grę.../wiecie co, znam taką fajną knajpkę na planszówki.../a możnaby godzinkę później zacząć?...), zbiera się ekipa.
Martwi mnie trochę, że przykładowa sytuacja "chcę grać jutro" może być ciut kłopotliwa. Jest godzina 16, uświadamiasz sobie, że chcesz zagrać następnego dnia o 10 w XYZ. Wysyłasz ogłoszenie. Ale czy pojawią się chętni osobnicy? Załóżmy, ktoś wejdzie do systemu o pierwszej w nocy. Chwyta się za głowę, bo bardzo chciałby w to zagrać... Ale jak z kontaktem do założyciela tematu? Może odpisać, ale czy założyciel zdąży odpisać, gdzie przyjść, tak żeby była szansa zdążyć na tę godzinę?
Chyba żeby była możliwość ustawienia "wyślij pierwszym czterem osobom które się zgłoszą wiadomość z adresem/telefonem" czy coś takiego?
Poza tym każdy miałby w profilu, poza miejscem zamieszkania, parę słów o lubianych grach (a na tej podstawie chętni mogą wyczaić, jaki yp lubi i czy a nuż to, w co chcemy zagrać, nie spasuje?