W czasie moich odwiecznych poszukiwań gier dla 2 osób natknąłem się na tą grę. Wygląda ciekawie i dodatkowo jest lub była wersja print and play. Wie ktoś gdzie można dostać te materiały? Może ktoś ma i chciałby się podzielić?

Hmm, nie wiem czy mozna tu mowic o rozbudowie IMPERIUM. W koncu teatr dzialan jest mocno ograniczony i raczej odnosi sie wrazenie lokalnego konfliktu, w ktorym obie strony staraja sie uzyskac lepsze pozycje na kilku dostepnych plaszczyznach (militarnej, handlowej, kulturalnej itd. ). Na pewno nie jest to gra o rozwoju cywilizacji do jakiej przyzwyczailo nas kilka wydanych wczesniej tytulow. Mamy co prawda rozbudowe miast, ale nie jest ona az tak znaczaca. Najwazniejszym elementem pozostaje handel, a nastepnie polityka, militaria i logistyka, bo niezwykle wazne jest jak rozdysponowujemy swoje oddzialy na mapie.Fruczak Gołąbek pisze:Tak ogólnie to przyjemnie się w to gra? Czuć że rozbudowujemy swoje imperium?
A ja dam o dychę więcej niż staszekstaszek pisze:Przeczytam recenzję z chęcią,ale nawet przed przeczytaniem, jak będziecie z Wookiem chcieli się pozbyć swojego egzemplarza, to chętnie przygarnę za rozsądną cenę
http://boardgamegeek.com/boardgame/6977 ... t-hegemony(Zakres 0-6 chyba)
Złożoność: 5
Strategia: 4
Losowość: 3
Interakcja: 1
Dokładnie od wczorajlacki2000 pisze:Ponoć można pograć od niedawna na BGA