Mogę przynieść:
Carcassonne
Zakazana Wyspa
Wsiąść do Pociągu + dodatki
Gra o Tron 2 ed.
Stone Age
Caylus
Agricola
Agricola: Chłopi i ich zwierzyniec
Też jestem za ciężkim euro i ciężką ekonomią. Steam, le havre, ora et labora no i cywilizacją ma się rozumieć. Jak będzie więcej niż cztery osoby to wysokie napięcie jeżeli chodzi o lżejsze pozycję może być.abadura pisze:Mi chyba czwartek pasuje. Osobiście preferuję ciężkie euro, z odchyleniem na worker placement, albo ciężkie ekonomiczne, z odchyleniem na kolejowe (dla tematu kolei skłonny jestem grać nawet w lekkie gry).
W tych kategoriach od siebie zaproponować mogę Wysokie Napięcie, na dowolnej mapie, Age of Steam, Chicago Express, Agricola z dodatkiem, 18xx (ale tu zalecam przygotowanie się wcześniej), Master of Economy, Puerto Rico. No i Through the Ages - mam słabość do tej gry.
Z lżejszych klimatów: Railroad Dice 2, Days of Steam (kolejowe Carcassonne), Land Unter.
Chętnie zagram Ora et Labora, Le Havre i wiele innych.
Moja kolekcja.
Mogę się napić ale niewiele bo mam słabą głowę i może się to skończyć tym że będę grał sam pod stołem...zresztą mam w kapciach do Mongea więc jakoś dojdę do domuabadura pisze:Do chęci grania dorzucam też Innowacje (zapomniałem wcześniej napisać).
Zbiorę: Chicago Express, Agricola z dodatkiem, Wysokie Napięcie, Puerto Rico, Land Unter jaki filler. Czy zmieszczę co innego to zobaczymy.
O której zaczynamy? Byliby chętni na wino/piwo? Zabrałbym, ale sam pić nie chcę...
Innowacje: z wielką chęcią (choć o grze wiem tylko tyle, że zagrywali się co niektórzy na Bieszczadkonie)abadura pisze:Do chęci grania dorzucam też Innowacje (zapomniałem wcześniej napisać).
Zbiorę: Chicago Express, Agricola z dodatkiem, Wysokie Napięcie, Puerto Rico, Land Unter jaki filler. Czy zmieszczę co innego to zobaczymy.
O której zaczynamy? Byliby chętni na wino/piwo? Zabrałbym, ale sam pić nie chcę...
nie ma problemu, z tym że jeśli akurat trafisz na środek jakiejś gry to będziesz musiał poczekać aż skończymyvirco pisze:ja bym w czwartek mogl wpasc.. ale dopiero w okolicach 21...
Wiesz, w finalnym rozrachunku brak namiarów do Ciebie "uratował dzień". Zastanawiam się, czy prewencyjnie nie usunąć namiarów.Mongea pisze:czekam zatem na was jutro tj. czwartek, jak ktoś nie ma jeszcze do mnie namiarów to pisać proszę pw (nie chciałabym powtórki z rozrywki Adama)
Ja jestem chętny, ale póki nie znam terminu to się nie określę w 100%.salane pisze:czy w tym tygodniu są jacyś chętni do grania?
Taka słaba frekwencja ostatnio była ?salane pisze:żeby nie było tak że znowu z mongea dwuosobowe gry będziemy wyciągać.
faktycznie było 7 osób, a jeszcze wszyscy co się zapowiedzieli nie przyszlisalane pisze:ostatnio było 7 osób ale potwierdziło się to z aktywnością na forum teraz może się powtórzyć sytuacja z przed 2 tyg. gdzie graliśmy we dwoje. Mongea mówiła na spotkaniu że możliwy jest czwartek.
U mnie, niestety, czwartki odpadająMongea pisze:Dabliu, co z tobą ?
Było ciężko ale dałem radę.Mongea pisze: Bartek: mam nadzieję że udało ci się wstać rano do pracy ?- obiecuję nastawić alarm by wygonić cię o obiecanej godzinie (ale przyznasz że zameczki całkiem całkiem)