Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
virco pisze:Monia,
Nie dasz się namówić na dominant spiecies ? Jestem po kilku grach i pamiętając ze lubisz el grande polecam zapoznać się z tym tytułem , 80% mechaniki jest takie same.
A co długości gry to można ja skrócić zmniejszając liczbe pionkow akcji, chociaż ostatnie rozgrywki to 30-40 minut z ai, a 2 h Max z innymi graczami
nie, nie dam się namówić
w czasie ostatniej waszej rozgrywki (4h+ ?), na drugim stole rozegraliśmy 3 średnio-ciężkie tytuły... więc mechanika tak, czas rozgrywki zdecydowanie nie
może salane wrzuci coś fajnego do torby (a wiem, że wie co fajne znaczy ), Dabliu przyjdzie i też ma smakowite kąski, nie mówiąc już o dźwiganej przez Adama Agricoli no i całej masie gier na moich półkach (może dacie się namówić na jakieś pudełko), zadecydujemy zapewne jak zwykle na miejscu
wesolykowal pisze:To mam coś ze swoich przynosić ? Bo jak nie będziemy grać ani w jedną ani w drugą to po co mam targać
Taluve już mam, Listy w piątek będę mieć
Z doświadczenia wiem, że decyzja co ląduje na stole zapada zazwyczaj tuż przed grą. Nie byłbyś pierwszy który nosi licząc, że przyjdzie w końcu czas na jego tytuł.
Mogę mówić jedynie za siebie - w listy (zakładam, że wytłumaczysz zasady) zagram z chęcią, ale nie wiem czy będą chętne pozostałe osoby.
Jeśli za dużo nie waży weź jeden tytuł i się zobaczy
virco pisze:Monia,
Nie dasz się namówić na dominant spiecies ? Jestem po kilku grach i pamiętając ze lubisz el grande polecam zapoznać się z tym tytułem , 80% mechaniki jest takie same.
A co długości gry to można ja skrócić zmniejszając liczbe pionkow akcji, chociaż ostatnie rozgrywki to 30-40 minut z ai, a 2 h Max z innymi graczami
nie, nie dam się namówić
w czasie ostatniej waszej rozgrywki (4h+ ?), na drugim stole rozegraliśmy 3 średnio-ciężkie tytuły... więc mechanika tak, czas rozgrywki zdecydowanie nie
może salane wrzuci coś fajnego do torby (a wiem, że wie co fajne znaczy ), Dabliu przyjdzie i też ma smakowite kąski, nie mówiąc już o dźwiganej przez Adama Agricoli no i całej masie gier na moich półkach (może dacie się namówić na jakieś pudełko), zadecydujemy zapewne jak zwykle na miejscu
Tak właśnie myślałem . Przyniosę na pewno coś fajnego, a wybierze się na miejscu. Adama zmartwię, impry nie będzie, dziewczyn nie będzie ;-(, ale nie zapominajmy o gospodyni...
Może adam przyniesie chicago express, ta gra była expresowa . Ja bym zagrał w tzw ersatz brassa (niektórzy fanatycy czytaja to forum więc muszę się pilnować - bo porysuja mi auto jak coś wspomnę o age of industry )
A ja odnoszę wrażenie, że jakieś złośliwe siły sprzysięgły się przeciwko mnie. Od dłuższego czasu nie udaje mi się dotrzeć do Ciebie, Moniko, ale także od wielu tygodni nie udało mi się dotrzeć na poniedziałkowe, miodosytniowe granie. Wygląda na to - choć byłem na sto procent przekonany, że dzisiaj z Wami pogram - że nie będzie mi dane dziś się z Wami spotkać
Pozostaje mi życzyć Wam przyjemnego wieczoru i mieć nadzieję, że następnym razem się uda...
finalnie było nas 9 osób więc jak na spotkanie w średnio dogodnym terminie (bo wyjazdowy długi weekend) to spory skład...
zagraliśmy w: Chicago express, 'słabszego' Brassa, Zamki Burgundii, 7 cudów, Timeline...
Dabliu pisze:A ja odnoszę wrażenie, że jakieś złośliwe siły sprzysięgły się przeciwko mnie. Od dłuższego czasu nie udaje mi się dotrzeć do Ciebie, Moniko
mam takie samo wrażenie, razem z mejsonem i Jackiem (dwoma Jackami) tworzycie pierwotny skład i brakuje mi rozgrywek z wami...
może więc następnym razem... nie zapeszajmy
Witam wszystkich,
ja wstępnie mogę się zadeklarować na czwartek. Z piątkiem może być gorzej bo szykuje sie jakiś wyjazd.
W każdym bądź razie postaram się być czy to czw czy pt.
Pozdrawiam Tomek
Mi do dyzpozycji pozostaje tylko Piątek :/ Czwartek już zarezerwowany.
Będe obserwował wątek i zobaczę co tam u was z ostatecznym terminem/terminami.
Pozdrawiam.
Mnie nie będzie niestety ani dziś ani jutro :-/
Malowanie i kładzenie paneli mam już zaplanowane
Może uda się następnym razem
I obiecuję że przy najbliższej sposobności przytargam Letters From Whitechapel
Miłej gry