[Kielce] Sobotnie granie w Muzeum Zabawek i Zabawy
[Kielce] Sobotnie granie w Muzeum Zabawek i Zabawy
Hej,
Tu Agnieszka.
Dla wszystkich żyjących w przeświadczeniu (tak jak ja do nie dawna), że w Kielcach w planszówki się nie grywa, mam dobrą wiadomość . Otóż grywamy regularnie w soboty w Muzeum Zabawek i Zabawy (sala konferencyjna) przy pl. Wolności.
Zaczynamy już ok. 9:30, a kończymy ok 19:30. A więc mamy taki całodzienny maraton planszówkowy (tak jak na konwentach:) i to co tydzień.
Na najbliższą sobotę planujemy:
1. Perikles (tłumaczenie+ rozgrywka)
2. Royal Palace
3. Hansa Teutonica
4. Puerto Rico
Ponadto mamy i chętnie grywamy lub planujemy zagrać w następujące gry : Brass, Le Havre, Caylus, Automobile. 7 Cudów, Wysokie Napięcie, Magnum Sal, Rise of Empires, Cuba, At the Gates of Loyang, Cywilizacje, Tygrys i Eufrat. i wiele innych.
Zapraszamy!
Tu Agnieszka.
Dla wszystkich żyjących w przeświadczeniu (tak jak ja do nie dawna), że w Kielcach w planszówki się nie grywa, mam dobrą wiadomość . Otóż grywamy regularnie w soboty w Muzeum Zabawek i Zabawy (sala konferencyjna) przy pl. Wolności.
Zaczynamy już ok. 9:30, a kończymy ok 19:30. A więc mamy taki całodzienny maraton planszówkowy (tak jak na konwentach:) i to co tydzień.
1. Perikles (tłumaczenie+ rozgrywka)
2. Royal Palace
3. Hansa Teutonica
4. Puerto Rico
Ponadto mamy i chętnie grywamy lub planujemy zagrać w następujące gry : Brass, Le Havre, Caylus, Automobile. 7 Cudów, Wysokie Napięcie, Magnum Sal, Rise of Empires, Cuba, At the Gates of Loyang, Cywilizacje, Tygrys i Eufrat. i wiele innych.
Zapraszamy!
Moje podium: TtA, Le Havre, Brass
Re: [Kielce] Sobotnie granie w Muzeum Zabawek i Zabawy
Daj wcześniej znać na forum.siemin_ pisze:Jak tylko bede w Kielcach to na pewno przyjde.
W ostatnią sobotę plan prawie zrealizowaliśmy. Nie udało się zagrać jedynie w Puerto Rico.
Jednak Perilkes mocno się przeciągnął. Ale w końcu wszyscy graliśmy po raz pierwszy, a na początku było jeszcze parę wątpliwości do wyjaśnienia, no i była to partia 5-osobowa.
1. Perikles (druga rozgrywka, bardziej świadoma)
2. Troyes
3. Automobile
4. Magnum Sal
Uznaliśmy, że żeby nie tracić zbyt dużo czasu na tłumaczenie zasad i dzięki temu dłużej rozkoszować się graniem, musimy czytać wcześniej instrukcje do gier, w które planujemy zagrać, a których nie znamy. Przed sama rozgrywką wyjaśniamy jedynie wątpliwości.
Nie ma lekko, ale za to później jakże przyjemnie.
Jednak Perilkes mocno się przeciągnął. Ale w końcu wszyscy graliśmy po raz pierwszy, a na początku było jeszcze parę wątpliwości do wyjaśnienia, no i była to partia 5-osobowa.
1. Perikles (druga rozgrywka, bardziej świadoma)
2. Troyes
3. Automobile
4. Magnum Sal
Uznaliśmy, że żeby nie tracić zbyt dużo czasu na tłumaczenie zasad i dzięki temu dłużej rozkoszować się graniem, musimy czytać wcześniej instrukcje do gier, w które planujemy zagrać, a których nie znamy. Przed sama rozgrywką wyjaśniamy jedynie wątpliwości.
Nie ma lekko, ale za to później jakże przyjemnie.
Tym razem udało nam sie zagrać w cztery gry, choć nie do końca w te, w które zaplanowaliśmy ( było blisko) .
Na stole zagościł Perykles, Keltis (w oczekiwaniu na graczy), Automoblie, Magnum Sal. Na Troyes nie starczyło czasu.
Niestety dwie najbliższe soboty odpadają ze względu na Święta, dlatego spotkamy się między Świętmi a Nowym Rokiem, pod koniec tyg. (załatwiamy już urlopy:)).
Ponieważ czasem pojawia się więcej osób niż na 1 stół, postanowiliśmy zapisywać się na konkretne gry, tak aby było później wiadomo, kto na pewno przychodzi i w co gra. Szczegóły na naszym lokalnym forum: rpg.xx.pl.
Na tydzień między Świętami a Nowym Rokiem planujemy mi.n.
Magnum Sal (parita rewanżowa)
Automobile (parita rewanżowa)
Cywilizacja - poprzez wieki (partia wprowadzająca)
Royal Palace
A co więcej, zobaczymy.
Na stole zagościł Perykles, Keltis (w oczekiwaniu na graczy), Automoblie, Magnum Sal. Na Troyes nie starczyło czasu.
Niestety dwie najbliższe soboty odpadają ze względu na Święta, dlatego spotkamy się między Świętmi a Nowym Rokiem, pod koniec tyg. (załatwiamy już urlopy:)).
Ponieważ czasem pojawia się więcej osób niż na 1 stół, postanowiliśmy zapisywać się na konkretne gry, tak aby było później wiadomo, kto na pewno przychodzi i w co gra. Szczegóły na naszym lokalnym forum: rpg.xx.pl.
Na tydzień między Świętami a Nowym Rokiem planujemy mi.n.
Magnum Sal (parita rewanżowa)
Automobile (parita rewanżowa)
Cywilizacja - poprzez wieki (partia wprowadzająca)
Royal Palace
A co więcej, zobaczymy.
W okresie światecznym udało nam sie spotkać trochę częściej i więcej pograliśmy. Szkoda, ze teraz tylko soboty nam pzosotały
. Królowała głównie Cywilizacja-poprzez wieki (kilku nowych graczy, więc partie dość długie). Na stole zagościły też m.in Magnum Sal, Hansa Teutonica, Automobile.
Na najbliższa sobotę planujemy:
1. Wysokie Napięcie
2. Puerto Rico
3. Troyes
4. Palais Royal

Na najbliższa sobotę planujemy:
1. Wysokie Napięcie
2. Puerto Rico
3. Troyes
4. Palais Royal
Po tygodniowej przerwie powracamy do regularnych sobotnich spotkań.
Jutro szykuje się więcej osób, więc będą 2 stoły.
Na pierwszym zagości Gra o Tron, na drugim Cywilizacja-poprzez wieki. Ja oczywiście będę przy tym drugim
A na deser może Brass.
Jutro szykuje się więcej osób, więc będą 2 stoły.
Na pierwszym zagości Gra o Tron, na drugim Cywilizacja-poprzez wieki. Ja oczywiście będę przy tym drugim

A na deser może Brass.
Najbliższe 2 tyg. to czas ferii w Kielcach i wyglądało na to, że jutro będzie nas tylko garstka. Ale w ostatniej chwili zapowiedzało się więcej osób i jest szansa na 2 stoliki.
Na pewno na stole zagości Cywilizacja, Caylus i najprawdopodobniej Gra o Tron oraz Wysokie Napięcie.
Na pewno na stole zagości Cywilizacja, Caylus i najprawdopodobniej Gra o Tron oraz Wysokie Napięcie.
Ostatnio nasze sobotnie spotkania wyglądają dość dziwinie. Umawiamy się na różne gry, po czym na stole ląduje Cywilizacja. To tylko potwierdza moje wcześniejsze spostrzeżenia, że gra ta jest silnie uzależniająca
Mamy jednak silne postanowienie, żeby w końcu zagrać w coś innego i dlatego na najbliższą sobotę planujemy:
1. Agricola
2. Sankt Petersburg
3. Cuba

Mamy jednak silne postanowienie, żeby w końcu zagrać w coś innego i dlatego na najbliższą sobotę planujemy:
1. Agricola
2. Sankt Petersburg
3. Cuba
- LuketheSkywalker
Czy to granie jest jeszcze aktualne? Bo coś mało postów widzę, a chętnie bym wpadł.