co to za gra? rok ~90, hexy, mitologia wikingow
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
co to za gra? rok ~90, hexy, mitologia wikingow
czy ktos moze pamieta? kiedys gralem w cos takiego: mitologia wikingow, koniec swiata bodajze, ostateczna walka 'dobrych bogow' z lokim. 'zli' mieli chyba mniej postaci ale sporo stworow 'generycznych' (zimowe somethingi czy cos), 'dobrzy' mieli w zasadzie tylko postacie bogow. wiecej nie pamietam. czy komus to wystarcza zeby podac mi tytul?
dzieki
dzieki
Bogowie Wikingów 
tęczowy most po którym przedostawali się "źli" do krainy bogów - Asgardu...
niosąca śmierć co turę Hela, drzewo życia, płomienni i lodowi giganci...
heh.. to była jedna z moich "podstawowych" gier w które zagrywałem się z bratem..., takze uwazam, ze gdyby wydac wypasiona bylby hit...
szczegolnie ulepszyc jakos zasady zaawansowane tzn. skroty jakies na zetonach - zeby nie patrzec ciagle na specjalnosci jednostek do instrukcji

tęczowy most po którym przedostawali się "źli" do krainy bogów - Asgardu...
niosąca śmierć co turę Hela, drzewo życia, płomienni i lodowi giganci...
heh.. to była jedna z moich "podstawowych" gier w które zagrywałem się z bratem..., takze uwazam, ze gdyby wydac wypasiona bylby hit...
szczegolnie ulepszyc jakos zasady zaawansowane tzn. skroty jakies na zetonach - zeby nie patrzec ciagle na specjalnosci jednostek do instrukcji
- MataDor
- Has thanked: 462 times
- Been thanked: 115 times
Bogowie Wikingów Encora 
Swego czasu ( z 15 lat juz temu niestety
) wypas pozycja na 2ch graczy. Wyśmienity jak dla mnie klimat mitologii vikingów (kłania się mój ukochany Thorgal
). Ze strategi heksowych z tego okresu była u mnie najczęściej grywalna - ciągle jest w niezłym stanie 
Tak jak ktoś powiedział, gdyby to wydać w nowej pięknej szacie graficznej był by hicior.

Swego czasu ( z 15 lat juz temu niestety

Tak jak ktoś powiedział, gdyby to wydać w nowej pięknej szacie graficznej był by hicior.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2006, 14:50 przez MataDor, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Been thanked: 1 time
Tutaj jest orginał
http://www.boardgamegeek.com/game/2483
Polska werja miała ładniejszą okładkę i planszę
BTW: Pamiętam recenzję BW w Świecie Młodych. Było tam stwierdzenie, że na okładkę wkradł się błąd edytorski, czy inny chochlik i uważny obserwator od razu zauważy. Ja do dzisiaj nie wiem o co chodzi
. Czy ktoś mógłby mi pomóc? 
http://www.boardgamegeek.com/game/2483
Polska werja miała ładniejszą okładkę i planszę

BTW: Pamiętam recenzję BW w Świecie Młodych. Było tam stwierdzenie, że na okładkę wkradł się błąd edytorski, czy inny chochlik i uważny obserwator od razu zauważy. Ja do dzisiaj nie wiem o co chodzi

Pozdrawiam
-
- Been thanked: 1 time
Czy nie zastanawialiście się, skąd wzięły się modyfikatory walki dla poszczególnych postaci?
http://myth.prv.pl/
W dziale Mitologia Nordycka / V.Ragnarok jest tekst przepowiedni, która wiele tłumaczy
http://myth.prv.pl/
W dziale Mitologia Nordycka / V.Ragnarok jest tekst przepowiedni, która wiele tłumaczy

Pozdrawiam
[quote="Jarzynek"]BTW: Pamiętam recenzję BW w Świecie Młodych. Było tam stwierdzenie, że na okładkę wkradł się błąd edytorski, czy inny chochlik i uważny obserwator od razu zauważy. Ja do dzisiaj nie wiem o co chodzi :|. Czy ktoś mógłby mi pomóc? :D[/quote]
Jest błąd nie na okładce, tylko na planszy. Panowie z Encore pomylili kierunki świata. Zamiast wschodu jest zachód i odwrotnie. Gdyby ktoś grał zgodnie z instrukcją i opisem na mapie: "Siły dobra rozstawiają swoje jednostki na 'zachód' od rzeki" - to gracz ciemności nie miałby żadnych szans :)
Jest błąd nie na okładce, tylko na planszy. Panowie z Encore pomylili kierunki świata. Zamiast wschodu jest zachód i odwrotnie. Gdyby ktoś grał zgodnie z instrukcją i opisem na mapie: "Siły dobra rozstawiają swoje jednostki na 'zachód' od rzeki" - to gracz ciemności nie miałby żadnych szans :)
Mialem Bogow Wikinow (teraz mi juz chyba tylko zetony zostaly i moze gdzies instrukcja, plansza sie "zniknela". Mialem tez Yggdrasil. Zupelnie inne gry.
W Bogow wikingow gralo sie po prostu znakomicie
natomiast Yggdrasil mial swietny klimat, ale moim zdaniem byl potwornie niezrownowazony. Gracz Lokiego od razu sciagal wszystkie swoje latajace sily (glownie smoki), a w tym czasie biedni wikingowie drugiego gracza starali sie jakos przebudzic Bogow czy tez innych sojusznikow. Zwykle dostawali straszliwy lomot.
W Bogow wikingow gralo sie po prostu znakomicie

"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobię myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie mysleć i tyle samo bym wymyślił"
---
Amber i in. - armie do Neuroshima Hex!
---
Amber i in. - armie do Neuroshima Hex!