Jak najbardziej za! Masz swoje, czy zabrać ze sobą?Browarion pisze:A to ja z innej beczki gier;
ktoś chętny na wytłumaczenie i zagranie:
[...]
- Magnum Sal: Muria
[...]
Pionek 1-2 grudnia
- WRS
- Administrator
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 96 times
- Kontakt:
Re: Pionek 1-2 grudnia
- Ryu
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 161 times
Nie wiem czy ktoś tu lubi Splottera ale w sobotę wieczorem planujemy poznać Greed'a, tj. Tolis, Asiok i ja. Jeśli ktoś też ma ochotę się dołączyć to zapraszam 
BTW: WRS w piątek wieczorem gramy (Asiok jeszcze da Ci znać
). Jako że Cię odbieram to przynajmniej 1 partii mi nie odmówisz
Możesz wybrać coś mojego, możesz coś zaproponować swojego - wedle uznania 

BTW: WRS w piątek wieczorem gramy (Asiok jeszcze da Ci znać

Moge zagrac / wytlumaczyc PaP, Robinsona w ostatecznosci tez 
Gry ktore moge wytlumaczyc / zagrac - zeby odciazyc pomaranczowe koszulki:
Mam wlasne egzemplarze:
Pret-a-Porte
Greed Incorporated
The Great Zimbabwe
Neuland
Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island (raczej tylko wytlumaczyc)
Pozostale gry wydawnictwa Splotter z checia tez zagram (moge tez wytlumaczyc): Road & Boats, Indonesia, UR 1830, Duck Dealer, ale ktos musi skombinowac egzemplarz do gry.
W gry ktore gamy na lidze gliwickiej tez cos moge wytlumaczyc.
Gdyby ktos na pionku mial Terra Mistyca z checia bym zagral.
Wstyd sie przyznac ale Vinhos tez nie znam a poznac kiedys musze.

Gry ktore moge wytlumaczyc / zagrac - zeby odciazyc pomaranczowe koszulki:
Mam wlasne egzemplarze:
Pret-a-Porte
Greed Incorporated
The Great Zimbabwe
Neuland
Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island (raczej tylko wytlumaczyc)
Pozostale gry wydawnictwa Splotter z checia tez zagram (moge tez wytlumaczyc): Road & Boats, Indonesia, UR 1830, Duck Dealer, ale ktos musi skombinowac egzemplarz do gry.
W gry ktore gamy na lidze gliwickiej tez cos moge wytlumaczyc.
Gdyby ktos na pionku mial Terra Mistyca z checia bym zagral.
Wstyd sie przyznac ale Vinhos tez nie znam a poznac kiedys musze.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 16:07 przez Tolis, łącznie zmieniany 2 razy.
Będę tłumaczył Robinsona przez całe 2 dni wszystkim chętnym.
Będą równolegle otwarte min. 2 egz., więc min. 8 osób może non stop grać.
Będzie pionkowa promocja na Robinsona.
Będą równolegle otwarte min. 2 egz., więc min. 8 osób może non stop grać.
Będzie pionkowa promocja na Robinsona.
- macike
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
PaP i Robinsona chętnie zagram.
Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
- magole
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
Jakby co to chętnie się dołączę, nie znam a chciałbym poznać, oraz dodatkowo Innowacje które ciągle mnie kusząBrowarion pisze:ktoś chętny na wytłumaczenie i zagranie:
- Prêt-à-Porter
- CO2

Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
- Browarion
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 2 times
Łaaał, rewelacja, tyle osób chętnych także pograć w gry które bardzo chciałbym "zahaczyć". Yupi.
Odpowiadam - nie mam żadnej z nich niestety (poza PaP, ale mam v.1 z dodatkowymi kartami, zatem chętnie posłużę się czyimś egzemplarzem v.2)
Weekend zapowiada się rewelacyjnie
Odpowiadam - nie mam żadnej z nich niestety (poza PaP, ale mam v.1 z dodatkowymi kartami, zatem chętnie posłużę się czyimś egzemplarzem v.2)
Weekend zapowiada się rewelacyjnie

niby stary koń, a jednak z ogromnym sentymentem do zabaw i uciech wszelakich
- idha
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 36 times
RewelacyjnieWRS pisze:To jesteśmy umówieni na Chinatown

Poza tym przywieziemy ze sobą kilka essenowych nowości. Na pewno zapakujemy do bagażnika Keyflower, Colonies, Space Station, Ginkgopolis, Dominare, Myrmes i Wilderness. Ktoś chętny? Nie pytajcie się, czy fajne, bo poza Wilderness nic z szóstki jeszcze nie graliśmy

Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 10:30 przez idha, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym się pisała na Keyflower w pierwszej kolejności, na Gratislavii mi się nie udało zagrać, a też bardzo chciałam, to może na Pionku się uda.idha pisze:Poza tym przywieziemy ze sobą kilka essenowych nowości. Na pewno zapakujemy do bagażnika Keyflower, Colonies, Space Station, Gingkopolis, Dominare, Myrmes i Wilderness. Ktoś chętny? Nie pytajcie się, czy fajne, bo poza Wilderness nic z szóstki jeszcze nie graliśmyKolejność uczenia się przez nas instrukcji do poszczególnych gier będzie zależna od liczby chętnych na dany tytuł
(o ile tacy się znajdą)
W Łabędach mogę zagrać w PaP (mogę zabrać) i TTA (też); chętnie zagrałbym w Colonię, którą nabyłem, a jeszcze nie miałem okazji spróbować. A może ktoś chętny na DL?
- WRS
- Administrator
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 96 times
- Kontakt:
Damy radę.idha pisze:RewelacyjnieWRS pisze:To jesteśmy umówieni na ChinatownPrzy czym od razu zaznaczę, że będziemy (ja + gorsza połówka) jednak tylko w sobotę.
Myrmes brzmi obiecująco.idha pisze:Poza tym przywieziemy ze sobą kilka essenowych nowości. Na pewno zapakujemy do bagażnika Keyflower, Colonies, Space Station, Gingkopolis, Dominare, Myrmes i Wilderness. Ktoś chętny?
Ale nie będę stawiał oporu przy innych tytułach

Bardzo chętnie zagram w Myrmes i Gingkopolis, chętnie wytłumaczę Keyflower.idha pisze:Na pewno zapakujemy do bagażnika Keyflower, Colonies, Space Station, Gingkopolis, Dominare, Myrmes i Wilderness. Ktoś chętny? Nie pytajcie się, czy fajne, bo poza Wilderness nic z szóstki jeszcze nie graliśmyKolejność uczenia się przez nas instrukcji do poszczególnych gier będzie zależna od liczby chętnych na dany tytuł
(o ile tacy się znajdą)

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
- idha
Jako że mamy co najmniej 2 chętnych na Myrmes, ogłaszam, że plebiscyt na popularność chwilowo wygrywa właśnie ta gra
Tak więc siadamy do instrukcji. Druga w kolejności jest Keyflower, ale skoro mst był taki miły i zaoferował się z wytłumaczeniem zasad, pozwolimy sobie na błogie lenistwo i trzymamy za słowo...
Chcielibyśmy też spróbować zagrać w Zakon Krańca Świata (o ile uda się w ogóle do tego usiąść) oraz Chinatown, więc jak na 1 dzień pobytu plan jest dość ambitny... Liczę, że nie będziemy długo szukać się w tłumie
W razie nadmiaru czasu jesteśmy już po próbnej grze w Ginkgopolis, więc będziemy w stanie wytłumaczyć i oczywiście również chętnie zagramy.

Chcielibyśmy też spróbować zagrać w Zakon Krańca Świata (o ile uda się w ogóle do tego usiąść) oraz Chinatown, więc jak na 1 dzień pobytu plan jest dość ambitny... Liczę, że nie będziemy długo szukać się w tłumie

Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 10:31 przez idha, łącznie zmieniany 1 raz.
- magole
- Been thanked: 34 times
Chciałbym we wszystkie trzy zagrać, ale jak chociaż jedną się uda to i tak będzie cudniemst pisze:Bardzo chętnie zagram w Myrmes i Gingkopolis, chętnie wytłumaczę Keyflower.

Zgłaszam się na chętnego, jest duża szansa że będziemy w 4 osoby w sobotę, dlatego postaram się przestudiować wcześniej zasady Myrmes bądź Gingkopolis, tak aby wytłumaczyć reszcie ekipy. Ktoś zainteresowany czymś z mojej listy?
Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
Z Zakonem Krańca Świata planujemy być na Pionku w sobotę i niedzielę a dodatkowo dla chętnych będzie można zagrać w Łabendach bo tam mamy noclegidha pisze:Chcielibyśmy też spróbować zagrać w Zakon Krańca Świata (o ile uda się w ogóle do tego usiąść) oraz Chinatown, więc jak na 1 dzień pobytu plan jest dość ambitny

Zastanawiałem się też czy jest szansa na naukę zasad dowolnej osoby z Pomarańczowych koszulek - to w zasadzie pytanie do organizatorów i potencjalnego ochotnika

-
Wszystko wsakzuję, że będę na Pionku jako pomarańczowa koszulka - przyniosę swój egzemplarz Keyflower i chętnie wytłumaczę. Do tego jestem w miarę obeznany z Myrmes po partii online więc z małą pomocą instrukcji mogę wytłumaczyć...
- Firenski
- Kontakt:
Dołączę się do pytania TolisaTolis pisze:Czy na pionku ktos bedzie mial moze Terra Mystica?

Będzie ktoś miał?
- Wassago
- skanna
- Been thanked: 22 times
Wraz ze słupkiem rtęci w termometrze osiągającym wyżyny 39 st. mój wyjazd na Pionka staje pod coraz większym znakiem zapytania, buuuuuuuuuuuuu, a miałam sobie odbić niegranie na Gratislavii.
offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
- idha
Wraz ze słupkiem rtęci w termometrze osiągającym wyżyny 39 st. mój wyjazd na Pionka staje pod coraz większym znakiem zapytania

Obiecalaś z nami zagrać...

Tak, wiem, wiem... Siła wyższa...
- skanna
- Been thanked: 22 times
No wiem, wiem, ale co ja zrobię.idha pisze:Wraz ze słupkiem rtęci w termometrze osiągającym wyżyny 39 st. mój wyjazd na Pionka staje pod coraz większym znakiem zapytania![]()
Obiecalaś z nami zagrać...
Tak, wiem, wiem... Siła wyższa...

offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)