Xwinga z dodatkiem ma Salane i obiecał zbierac całą kolekcjepiogar pisze:Mi sie Innowacje bardzo podobaly i beda jedna z gier ktora kupie w okresie swiatecznym. Co do reszty, to:
- CO2 - w grze na 4 osoby troche malo mozna zrobic, bo zaledwie dwa ruchy na dekade. Troche dziwne wydaje mi sie takie polaczenie kooperacji z rywalizacja, bo niby wszyscy probuja uratowac ziemie, a mimo to sa proby zarabiania na kims. Chyba wole gry, gdzie jasno jest okreslone ze jestesmy razem albo jestesmy przeciwko sobie
- Myrmes - ciagle wszystkiego brakuje. Przez wiekszosc gry kolonia mrowek to zaledwie kilku przedstawicieli (1-2, w polowie gry kolonia troche nam sie rozrosla, a na koniec potrafila osiagnac nawet z 5-6 osobnikow). Mimo to mozliwosci bardzo duzo i gralo sie calkiem ciekawie.
- Finca - bardzo prosta, moim zdaniem nic specjalnego.
- X-wing - gralismy w wariant uproszczony i gralo sie calkiem fajnie. Wada to tylko 3 statki kosztujace dosc duzo pieniedzy + mozliwosc dokupienia kolejnych za kolejna duza kaseZe skomplikowanymi zasadami dochodza dodatkowe cele urozmaicajace rozgrywke, co pewnie zadziala na duzy plus dla gry.
- CopyCat - niestety nie zagralem, a szkoda bo sie zastanawiam. Jesli bedzie opcja wyprobowania na Game Fest, to bylaby to jedna z pierwszych gier do zagrania.
Bedzie granie na gaju w czwartek? Jesli tak, to szukam chetnych na gry ktorych kupno rozwazam, czyli:
- Race for the Galaxy
- 7 cudow swiata
- Zamki Burgundii
- Linie lotnicze (jesli ktos przyniesie)

Ja mam Wings of War WWII (wydane przez FFG, teraz jest nowy wydawca i ta sama gra wychodzi pod tytułem Wings of Glory)
Mam całość WoW-a i nawet niektóre modele podwójnie, chętnie się któregoś razu na podniebną bitwę umówię

Co do spotkania u Moniki jeśli mi się uda wpaść to przyniosę "Urban Sprawl"-a (ten sam wydawca i autor co Dominant Species)
graliśmy z Tomkiem (Salane) i Kasią i nam się bardzo podobało.. i chcemy więcej

Pozdrawiam