Pionek 1-2 grudnia
- Filippos
- Lokalizacja: Wawa, sercem w Wawie, nogą w wawie i innymi częściami ciała też;))
Re: Pionek 1-2 grudnia
Mi się uda być! Nieśmiało zapytam czy załapię się do jakiegoś samochodu na trasie MDK - Łabędy i z powrotem? 

-
Witam wszystkich
Jestem tu nowy ale lubię grać w planszówki więc podejrzewam, że tu pasuję:-)
Nigdy nie byłem na gliwickim pionku (wstyd mi ) i nie wiem jak wygląda ta impreza. Podejrzewam, że sobota i niedziela wyglądają tak samo-gramy, gramy, gramy....? W każdym razie na pewno będę
Jako,że jestem z Gliwic mogę chętnie pograć w różne dni. Więc jeśli ktoś jest zainteresowany towarzystwem lub brakuje kompana do gry to jak tylko mam czas możemy grać. Dni, godziny-do ustalenia.
Jestem tu nowy ale lubię grać w planszówki więc podejrzewam, że tu pasuję:-)
Nigdy nie byłem na gliwickim pionku (wstyd mi ) i nie wiem jak wygląda ta impreza. Podejrzewam, że sobota i niedziela wyglądają tak samo-gramy, gramy, gramy....? W każdym razie na pewno będę
Jako,że jestem z Gliwic mogę chętnie pograć w różne dni. Więc jeśli ktoś jest zainteresowany towarzystwem lub brakuje kompana do gry to jak tylko mam czas możemy grać. Dni, godziny-do ustalenia.
- costi
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 3 times
Jak to co? Medykamenty, wspierane metodą staropolską, i dasz radęskanna pisze:No wiem, wiem, ale co ja zrobię.idha pisze:Wraz ze słupkiem rtęci w termometrze osiągającym wyżyny 39 st. mój wyjazd na Pionka staje pod coraz większym znakiem zapytania![]()
Obiecalaś z nami zagrać...
Tak, wiem, wiem... Siła wyższa...

trochę człowieka i technika się gubi
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- skanna
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
Jak to co? Medykamenty, wspierane metodą staropolską, i dasz radęcosti pisze: No wiem, wiem, ale co ja zrobię.

Wiesz costi, jak to mówią - SKS, niełatwo tak szybko stanąć na nogi. W dodatku muszę być zdrowa w przyszłym tygodniu, po prostu muszę, więc wyjazd pionkowy, mocno męczący jednak, byłby ryzykowny.
offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
- costi
Żarty żartami, ale rozumiem, choć żałuję. Znowu nie pogramy 

Moja kolekcja
Moja kolekcja
- skanna
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
Tylko mi nie mów, że będziesz miał przy sobie N7, bo nie przeżałuję straconej możliwości pooglądania tego cuda 

offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
- costi
Obawiam się, że będę, wszak trzeba coś w pociągu robić...
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- zara2stra
- Been thanked: 1 time
Będę, i będę bardzo samoróbkowy - wezmę The Big Time!, Cthulinarię, Thinga i Fight Club: Project Mayhem. Jeśli ktoś ma ochotę na którekolwiek z powyższych proszę zaczepiać.
- Portal Games
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
Ogłoszenia parafialne:
1. Będzie kącik dla dzieci z atrakcjami, tzn. będą dwie panie przedszkolanki, które zorganizują dzieciakom czas. To ważne info dla rodziców, czyż nie?
2. Dziś o 17:00 nosimy stoły na aulę, więc prosze gliwiczan (i każdą inną dobrą duszę) o pomoc przy ustawianiu wszystkiego.
1. Będzie kącik dla dzieci z atrakcjami, tzn. będą dwie panie przedszkolanki, które zorganizują dzieciakom czas. To ważne info dla rodziców, czyż nie?
2. Dziś o 17:00 nosimy stoły na aulę, więc prosze gliwiczan (i każdą inną dobrą duszę) o pomoc przy ustawianiu wszystkiego.
Dodam tylko,ze panie, ktore beda sie opiekowac dziecmi sa artstycznymi duszami i gwarantuja swietna zabawe. Beda czekaly na dzieckia w sali 30, od 12 do 16 w sb i nd.
I oczywiscie przylaczam sie do prosby o pomoc przy noszeniu stolow;-)
I oczywiscie przylaczam sie do prosby o pomoc przy noszeniu stolow;-)
Mam już dwie osoby chętne na grę w Enclave - Zakon Krańca Świata zaraz na początku Pionka ok godz. 10:00 – 10:30.
Jest ktoś jeszcze chętny? Gra od 2 do 4 osób.
Jest ktoś jeszcze chętny? Gra od 2 do 4 osób.
- ozy
- Been thanked: 74 times
Będziemy z CLASH'em (w sobotę turniej), Aeroplanami i prototypami. Do zobaczenia. 

Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
- macike
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Niestety ja też nie dojadę tym razem. 

Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
- pabula
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 96 times
Dziś mnie nie będzie ale jutro planuję się pojawić.
Zawsze chętnie zagram w gry, których jestem fanem (TtA, Mage Knight)
Są jacyś chętni na te pozycje?
Jak nie znajdą się to zagram w cokolwiek!
I jeszcze jeśli jakiś Krakus ma ochotę rano wcześnie wstać to samochód pusty mam
Zawsze chętnie zagram w gry, których jestem fanem (TtA, Mage Knight)
Są jacyś chętni na te pozycje?
Jak nie znajdą się to zagram w cokolwiek!

I jeszcze jeśli jakiś Krakus ma ochotę rano wcześnie wstać to samochód pusty mam

Jak zwykle udana impreza. Nie zagrałem praktycznie w nic co chciałem (poza kolejną partią w kapitalny Zakon Krańca Świata - po przeczytaniu powieści widać oddanie klimatu w grze, naprawdę na ten tytuł warto czekać!), stawiając bardziej na integrację ze znajomymi, ale bawiłem się świetnie. Na plus notuję też poznanie Carson City - niby "głupie i losowe" ale jest sporo wyborów i bardzo intensywna interakcja między graczami. 

Dziekuje wspolgraczam za mila gre w:
The Big Time! - ciekawa rozgrywka i ciekawy mechanizm punktacji
The Great Zimbabwe - z kazda kolejna gra podnosze ocene dla tej gry
Yinsh, Dvonn - w koncu udalo sie poznac te gry, zasady banalnie proste, mozliwosci kombinowania ogromne. Chyba trzeba bedzie poszerzyc miejsce przeznaczone w szafach na planszowki.
Greed Incorporated - kolejny poznany Splotter. Gra ciekawa, ale pare pytan na BGG z mojej strony do autorow sie napewno pojawi. Z checia zagram poraz kolejny.
Snowdonia - ciekawa gra kolejowa
nastepnym razem z zakupem pierwszej lokomotywy napewno poczekam ciut dluzej 
Brass - tym razem baty dostalem przy stole a nie online. Ale w koncu kiedys sie odkuje.
Organizatorom , dziekuje za organizacje Pionka.
The Big Time! - ciekawa rozgrywka i ciekawy mechanizm punktacji
The Great Zimbabwe - z kazda kolejna gra podnosze ocene dla tej gry
Yinsh, Dvonn - w koncu udalo sie poznac te gry, zasady banalnie proste, mozliwosci kombinowania ogromne. Chyba trzeba bedzie poszerzyc miejsce przeznaczone w szafach na planszowki.
Greed Incorporated - kolejny poznany Splotter. Gra ciekawa, ale pare pytan na BGG z mojej strony do autorow sie napewno pojawi. Z checia zagram poraz kolejny.
Snowdonia - ciekawa gra kolejowa

Brass - tym razem baty dostalem przy stole a nie online. Ale w koncu kiedys sie odkuje.
Organizatorom , dziekuje za organizacje Pionka.
- Ryu
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 161 times
Ja może i na oficjalnym Pionku nie zagościłem ale udało się poznać mimo wszystko GIPF'a, Automobile, Mercuriusa oraz Greed'a 
Dzięki za wspólne rozgrywki

Dzięki za wspólne rozgrywki

Ryu żyjesz:) No to fajnie! I jeszcze grasz, chociaż nikt nie wie gdzie i kiedy. Chyba, że z Anką doszliście do błyskawicznej wprawy i robicie Cywilizację między jedną zmianą pieluchy, a drugą:) Gratuluję córki!!!!
Dzięki tej samej niezmiennie ekipie, za wspaniale spędzony czas w Niedzielę. Btw. Zara2stra ma zrobiła świetną grę doskonale oddającą ducha Fight Club. Jak będziecie mieli okazję to warto spędzić te 30 minut przy ostej karciance.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
- Ryu
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 161 times
Żyję, żyjęKorzeń pisze:Ryu żyjesz:) No to fajnie! I jeszcze grasz, chociaż nikt nie wie gdzie i kiedy. Chyba, że z Anką doszliście do błyskawicznej wprawy i robicie Cywilizację między jedną zmianą pieluchy, a drugą:) Gratuluję córki!!!!

-
- Been thanked: 2 times
W końcu udało się zadebiutować w roli pomarańczowej koszulki - nawet chodzenie o kulach mnie nie powstrzymało, choć po intensywnych wspinaczkach w sobotę wieczorem nie było tak wesoło...
. Gratuluję wszystkim, którzy przeżyli moje tłumaczenia gier, dziękuje tym którzy pomogli przy rozwiązywaniu konkursu open...
. Widziałęm, że mój Keyflower cieszył się powodzeniem - jakie wrażenia po grze?? Choć słyszałem ,że jest on już niedostępny w Polsce - Rebel twierdzi, że ma go w magazynie i jest gotów dziś wysyłać...

- pabula
- Been thanked: 96 times
Dziękujemy za tak późne tłumaczenie gry!Cierń pisze:W końcu udało się zadebiutować w roli pomarańczowej koszulki - nawet chodzenie o kulach mnie nie powstrzymało, choć po intensywnych wspinaczkach w sobotę wieczorem nie było tak wesoło.... Gratuluję wszystkim, którzy przeżyli moje tłumaczenia gier, dziękuje tym którzy pomogli przy rozwiązywaniu konkursu open...
. Widziałęm, że mój Keyflower cieszył się powodzeniem - jakie wrażenia po grze?? Choć słyszałem ,że jest on już niedostępny w Polsce - Rebel twierdzi, że ma go w magazynie i jest gotów dziś wysyłać...

Zdążyliśmy przed 18:00 grę przekazać Ignacemu.
Jakoś nie załapałem reguły że pracownicy którzy licytują się po kafelek idą do worka...
Stąd twoje zdziwienie że licytuję aż 4

Michał mnie uświadomił w swoim czasie

Ale i tak na szybko wynik liczony - 54:55
Jako że jestem fanem Agricoli to stwierdzam, że Keyflower jest:
Dobrym przerywnikiem do Agricoli

Pionek jak zwykle świetny !!! bardzo fajnie było znowu porozmawiać/pograć z grupą znajomych pionkowiczów !! i oczywiście nieodłączne wspólne granie w Łabendach !! było po prostu świetnie
Dzięki !!

Dzięki !!