[Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscówa:)
-
Re: [Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscó
Niestety muszę zostać dziś dłużej w pracy i mnie nie będzie
Do zobaczenia za tydzień.

- Pastorkris
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Będę! I mogę grać z Benem w tą jego dziwną grę, o ile zna zasady
Do zo!

Odp: [Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejsc
Instruktor sie wysypal dwa posty wyzej ale wszyscy znaja ang wiec nie bedzie problemu bo czytania jest 5 stron. Mechanika jest prosta.
Wysyłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk 2
- Pastorkris
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Palmer chyba.
Co do czwartku to ja otwieram, 16 brzmi rozsądnie. Pisać kto będzie i co zabierze.
Narka
Co do czwartku to ja otwieram, 16 brzmi rozsądnie. Pisać kto będzie i co zabierze.
Narka
Jak mi ucho nie odpadnie to bede e dam znac jeszcze w czwartek bo nie zbadane sa bole mego ucha.
Wezme le havre i kazdy kto ma zamiar zagrać niech przeczyta instrukcje i wezme indiancow.
Wezme le havre i kazdy kto ma zamiar zagrać niech przeczyta instrukcje i wezme indiancow.
-
Jeśli nie macie nic przeciwko to też chętnie się zjawię znowu, zawsze czwartkowy wieczór spędzony przyzwoicie, może coś więcej mi się w końcu uda ugrać 

Będę, ale dopiero około 17-17:30 zalezy o której skończę nieszczęsne translatorium neogotyckie
-
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 198 times
A nikt z nowych nie jeździ może przez Chorzów ? Bo właściwie jutro mogłoby mi się udać wpaść, byłaby okazja zagrać w nowości z essen 

Ja jutro powinienem być Jadę z Tarnowskich Gór, wiec i przez Chorzów. Nie wiem czy wyrobię na 16 ale tak do 16:30 powinienem się zjawić jeśli nic się nie zmieni. Mogę wziąć...ee coś wezmę
,

Pozdrawiam klubowiczow,
Po +/- dekadzie wrocilem do K-c na kilka miesiecy, i wlasnie wyguglalem, ze ŚKF ma sie nadal dobrze, a nawet organizuje wieczorki gier planszowych - chwali sie, chwali. Przegladajac watek widze, ze troche sie zmianilo rzeczy w stosunku do otwierajacego postu; czy pomocna dusza moglaby potwierdzic, czy wieczorki odbywaja sie w kazdy czwartek, i od ktorej? Drugie pytanie, czy mozna/nalezy przynosic wlasne gry (wiekszosc mojej kolekcji splynie paczkami po Swietach co prawda ale...).
Pozdr,
Po +/- dekadzie wrocilem do K-c na kilka miesiecy, i wlasnie wyguglalem, ze ŚKF ma sie nadal dobrze, a nawet organizuje wieczorki gier planszowych - chwali sie, chwali. Przegladajac watek widze, ze troche sie zmianilo rzeczy w stosunku do otwierajacego postu; czy pomocna dusza moglaby potwierdzic, czy wieczorki odbywaja sie w kazdy czwartek, i od ktorej? Drugie pytanie, czy mozna/nalezy przynosic wlasne gry (wiekszosc mojej kolekcji splynie paczkami po Swietach co prawda ale...).
Pozdr,
Przyjsc nalezy o 16 a gry zawsze jakieś sie znajda np w szafie 

Ok, postaram sie pojawic, hmmm, 27-ego najwczesniej bede mogl, to chyba juz po Swietach... jak na zlosc mam juz plany na ten i nastepny czwartek.
- Zet
- Has thanked: 194 times
Pytałem już Oskara jak poszło Archipelago, to muszę spytać o mojego drugiego faworyta Spiel 2012Palmer pisze:Skoro jest szansa na jakiś transport na Chorzów to szykujcie się na Terra Mystica i Snowdonie

Graliście w Terra Mystica? Jak wrażenia?
-
- Has thanked: 125 times
Jestem właścicielem to mogę być nieobiektywny, bo głupio by było wtopić 250zł
Grało się nieźle. Taka optymalizacja i rozsądne zarządzanie zasobami. Grałem już wcześniej w 2 osoby, ale dzięki zasadom produkcji punktów many jak budują się obok Ciebie przy 4 graczach mamy many więcej, a co za tym idzie większe pole manewru w trakcie ruchu. Jak gracze znają zasady można zagrać szybko i płynnie, co nam dzięki Bikiemu się nie udało
14 nacji, różne żetony bonusów i óżne żetony punktowań za rundę to raczej szybko się nie znudzi

Grało się nieźle. Taka optymalizacja i rozsądne zarządzanie zasobami. Grałem już wcześniej w 2 osoby, ale dzięki zasadom produkcji punktów many jak budują się obok Ciebie przy 4 graczach mamy many więcej, a co za tym idzie większe pole manewru w trakcie ruchu. Jak gracze znają zasady można zagrać szybko i płynnie, co nam dzięki Bikiemu się nie udało

14 nacji, różne żetony bonusów i óżne żetony punktowań za rundę to raczej szybko się nie znudzi

-
Cześć, nie było mie na ostatnim spotkaniu więc nie wiem jakie są ustalenia, spotykamy się jutro?
Tak i biore 1812
Jeszcze dam znac czy na bank bede.

Jeszcze dam znac czy na bank bede.
Będę, tym razem o 16, żadnych neografii nie mam tym razem:D
I oczywiście jestem chętny na 1812
I oczywiście jestem chętny na 1812
niestety nieLiarus pisze:Jakaś choroba?:)xbor pisze: żadnych neografii nie mam tym razem:D
http://www.kowalscy.org/media/HWScan00040.jpg
Aha, z ciekawosci - o ktorej zwykle sie koncza te spotkania?