[Czeladź] spotkania planszówkowe, Klub Fantastyki Szubienica
[Czeladź] spotkania planszówkowe, Klub Fantastyki Szubienica
Zapraszamy na spotkania z grami planszowymi w Czeladzi z Klubem Fantastyki Szubienica: Budynek MOSiR, ul Sportowa 2, w każdą niedziele o godzinie 15.00. Wejście od tylnej części budynku (czerwone schody), dotarcie do sali trochę skomplikowane (za portiernią w lewo, w prawo, wychodzi się na hale, następnie w drzwi w prawym dalszym rogu, schodami do góry, w lewo, drzwi na końcu korytarza, uf). Warto, na wszelki wypadek wcześniej poinformować o pojawieniu się, ktoś zejdzie i pomoże:). Facebook: https://www.facebook.com/KFSzubienica?fref=ts
do zobaczenia!
do zobaczenia!
- ananas
- Been thanked: 4 times
Re: [Czeladź] spotkania planszówkowe, Klub Fantastyki Szubie
Dobra nazwa klubu. 

Piękniej wygląda żołnierz poległy w bitwie niż wolny w ucieczce.
Dzięki, to zasługa grupy założycielskiej:)
- MichalStajszczak
- Has thanked: 548 times
- Been thanked: 1610 times
- Kontakt:
Nie wiem, czy taka dobra. Ktoś się może przyczepić (jak w tym przypadku), że to propagowanie niezgodnej z "wartościami europejskimi|" kary śmierci.
- magole
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
Mi tam nazwa nie przeszkadza i nie zniechęcony odwiedziłem dzisiaj KFS 
Dzięki za miłą atmosferę, fajnie było przypomnieć sobie Agricolę, dawno w nią nie grałem. A gra jest fantastyczna i powinno się do niej częściej wracać. Szkoda że u mnie już od kilku ładnych miesięcy leży nie ruszana.
No i po raz kolejny ktoś potwierdził moje spostrzeżenia, mamy za dużo gier a za mało czasu aby je ograć. A w zanadrzu tyle kolejnych tytułów w planach (Bora Bora, Rialto, Terra Mystica...)...

Dzięki za miłą atmosferę, fajnie było przypomnieć sobie Agricolę, dawno w nią nie grałem. A gra jest fantastyczna i powinno się do niej częściej wracać. Szkoda że u mnie już od kilku ładnych miesięcy leży nie ruszana.
No i po raz kolejny ktoś potwierdził moje spostrzeżenia, mamy za dużo gier a za mało czasu aby je ograć. A w zanadrzu tyle kolejnych tytułów w planach (Bora Bora, Rialto, Terra Mystica...)...
Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
Miło ze pojawił się ktoś nowy, a jeszcze lepiej, że udało Ci się do nas trafić bez problemu:)
"Za dużo gier za mało czasu" to niestety stały problem i trudny do rozwiązania, a wiele nadchodzących tutułow zapowiada sie obiecująco, w tym te ktore podałes, a ciagle mamy zaległości.
Nawiązując do tematu nazwy Klubu link z wyjaśnieniem http://www.czeladz.pl/pl/component/cont ... ?task=view
Tylko nie pytajcie czy w związku z tym nie pożyczamy gier do Grodźca, nie jesteśmy aż takimi tradycjonalistami
zapraszamy ponownie!:)
"Za dużo gier za mało czasu" to niestety stały problem i trudny do rozwiązania, a wiele nadchodzących tutułow zapowiada sie obiecująco, w tym te ktore podałes, a ciagle mamy zaległości.
Nawiązując do tematu nazwy Klubu link z wyjaśnieniem http://www.czeladz.pl/pl/component/cont ... ?task=view
Tylko nie pytajcie czy w związku z tym nie pożyczamy gier do Grodźca, nie jesteśmy aż takimi tradycjonalistami
zapraszamy ponownie!:)
Jak zwykle, zapraszamy w najbliższą niedziele!:)
to ja dzisiaj Was odwiedzę. tylko podajcie jakiś kontakt (nr tel.), żebym mógł się zapytać o drogę w razie czego 

Dzięki za przybycie:) dobrze, że udało Ci się nas znaleźć, za późno odczytałem post
zapraszamy ponownie
zapraszamy ponownie
Dzięki Kolderek za przybycie i za wyjaśnienie stone age oraz drużynie Kamila&Jacek&Łukasz z którymi ocaliliśmy wszystko co żywe we Flash point 

Czy planujecie jakieś spotkanie 17 lutego?
Najchętniej zagrałbym w Grę o Tron 2 edycję
Najchętniej zagrałbym w Grę o Tron 2 edycję

Cześć:) tak, jest spotkanie, ale w planach tym razem Fief, i pewnie coś jeszcze, zależy co tam przyniosą. Ale na Grę o Tron też się szykują, może za tydzień? Zapraszamy mimo wszystko, Fief zapowiada się ciekawie (dość podobne do Gry o Tron tylko więcej;)
Zapraszamy na jutrzejsze spotkanie. W planach na pewno Robinson Crusoe, reszta do dogadania.
O, jesteście tu.
Ja dzisiaj zawitam ponownie i biorę Anię. 

Dziękuję wszystkim za dzisiejsze, liczne przybycie:) kolejne udane spotkanie. Do zobaczenia za tydzień!:)
- magole
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
Krótka relacja z mojego kolejnego przybycia do Szubienicy 
W ciągu spotkania udało się zaprezentować Kalendarz Majów czyli Tzolkina, gra pokazała pazur, bo pomimo moich kilku już rozgrywek, udało się przeciwnikom pokrzyżować moje plany i raz prawie pozbawiono mnie możliwości wyżywienia pięciu robotników (co dałoby 15 punktów na minus), na szczęście przed tą akcją obronił mnie robotnik który wypadłby z koła (gdyby doszła ona do skutku). Doświadczenie zrobiło jednak swoje i w końcowej punktacji wyprzedziłem niedużo resztę.
Potem poznałem Pandemica, fajny, ciekawy szybki tytuł, nie było łatwo i niestety przegraliśmy. Ale jestem gotowy na kolejną próbę
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, mam nadzieję że uda mi się zawitać po raz kolejny za tydzień

W ciągu spotkania udało się zaprezentować Kalendarz Majów czyli Tzolkina, gra pokazała pazur, bo pomimo moich kilku już rozgrywek, udało się przeciwnikom pokrzyżować moje plany i raz prawie pozbawiono mnie możliwości wyżywienia pięciu robotników (co dałoby 15 punktów na minus), na szczęście przed tą akcją obronił mnie robotnik który wypadłby z koła (gdyby doszła ona do skutku). Doświadczenie zrobiło jednak swoje i w końcowej punktacji wyprzedziłem niedużo resztę.
Potem poznałem Pandemica, fajny, ciekawy szybki tytuł, nie było łatwo i niestety przegraliśmy. Ale jestem gotowy na kolejną próbę

Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, mam nadzieję że uda mi się zawitać po raz kolejny za tydzień

Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
Dzięki Marcinie za pozytywną relacje:) cieszę się, że znów do nas zajrzałeś. Mam nadzieję, że do zobaczenia przy kolejnej okazji:)
Zapraszamy jutro:) w planach Chaos w starym świecie, Myrmes, Flash Point i pewnie coś jeszcze:)
I jutro znów niedziela wiec zapraszamy!:) podobno ma być Stronghold, powtórka z Chaosu i może Myrmes bo ostatnio się nie udało.
Do jutra:) w planach Mały książę, Chaos w starym świecie, Pandemic i kto wie co jeszcze:)
Na horyzoncie niedziela a tym samym kolejne spotkanie Klubu, szczególnie zapraszamy osoby które dołączyły do nas niedawno (w informacji opis drogi do sali:) Z mojej strony czekające ciągle Puerto Rico;) Asia zapowiedziała się z: Lords of Waterdeep, 7 cudów świata, Bumerang i Ostatnia wola. Do zobaczenia!
I znów weekend i niedzielne spotkanie przy planszówkach w MOSiRze:) Ja konsekwentnie: Puerto Rico i Belfort:) A Asia: Cytadela, Slavika. Może 7 cudów świata;) zapraszamy!
Dawid Slavikę, ja Cytadelę.
Ale chcę zagrać w jedno i w drugie. No i Puerto Rico.
Zapowiedziany został jeszcze Munchkin Quest.