Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lacki2000 pisze:Chyba się ranking i oceny posypały na BGG - mi pokazuje wszędzie 0 lub N/A
Tak, już od wczoraj wieczór taki zjazd.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
lacki2000 pisze:Teraz jest jeszcze gorzej... a co jak gry będą znikać?
Mi z kolekcji na BGG zniknęło kilka tytułów - wyłapałem przy inwentaryzacji, jak się pojawiają nadstany to wiedz, że coś się dzieje
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
Od czego zależy kolejność gier na liście bgg? Zawsze myślałem, że od Geek Rating, ale 10.02.2013 o godzinie 11:00 Power Grid był na miejscu 6 z Geek rating 7,999 a Android Netrunner na miejscu 7 z Geek Rating 8,002.
MichalStajszczak pisze:Od czego zależy kolejność gier na liście bgg? Zawsze myślałem, że od Geek Rating, ale 10.02.2013 o godzinie 11:00 Power Grid był na miejscu 6 z Geek rating 7,999 a Android Netrunner na miejscu 7 z Geek Rating 8,002.
Tego dokładnie nie wie nikt prócz grupy trzymającej władzę, masonów, Komisji Trójstronnej itp... http://boardgamegeek.com/wiki/page/game_rankings
Ponoć powstało już wiele teorii spiskowych na ten temat.
MichalStajszczak pisze:Od czego zależy kolejność gier na liście bgg? Zawsze myślałem, że od Geek Rating, ale 10.02.2013 o godzinie 11:00 Power Grid był na miejscu 6 z Geek rating 7,999 a Android Netrunner na miejscu 7 z Geek Rating 8,002.
O godzinie 11 ranking nie jest jeszcze zaktualizowany. Aktualizuje się on o konkretnej godzinie, więc warto go sprawdzać jakoś po południu.
Zacząłem rejestrować sobie rozegrane partie na BGG, by zobaczyć ile faktycznie gram i w co.
Ale w jaki sposób rejestrujecie rozgrywki w podstawkę z dodatkiem albo dodatkami? Jeśli wpisze je osobno to policzy mi za kilka partii, jak to wpisać razem?
Tak, to prawda, że w planszówkach najważniejszy jest klimat - klimat planszy, pionków, żetonów, kart i kostek.
a jest może w bgg opcja (albo może jakiś zewnętrzny skrypt/apka?), dzięki której można wyciągnąć swoje statystyki z gier? to znaczy np. ile rady kto w daną grę wygrał, punktacja itd?
Kurcze. Jak tak patrze na rejestrowanie rozgrywek przez innych to dochodzę do wniosku, że ja to jakiś chyba dziwny jestem. Ja w trakcie rejestracji rozgrywki wpisuję czas rozgrywki, kto jakim kolorem grał, w jakiej kolejności i ile punktów zdobył. Mam taki swój notesik w którym to wszystko zapisuję i potem na stronę chop i już jest.
Proszę nich mnie ktoś pocieszy, że nie jestem odosobnionym przypadkiem.
gregvip pisze:Kurcze. Jak tak patrze na rejestrowanie rozgrywek przez innych to dochodzę do wniosku, że ja to jakiś chyba dziwny jestem. Ja w trakcie rejestracji rozgrywki wpisuję czas rozgrywki, kto jakim kolorem grał, w jakiej kolejności i ile punktów zdobył. Mam taki swój notesik w którym to wszystko zapisuję i potem na stronę chop i już jest.
Nie wiem czy jesteś takim odosobnionym przypadkiem ale jeśli władzuchna nasza wpadnie na pomysł by te zapisy jakoś odliczać od dochodu to pewnie wyjdziesz na swoje
gregvip pisze:Kurcze. Jak tak patrze na rejestrowanie rozgrywek przez innych to dochodzę do wniosku, że ja to jakiś chyba dziwny jestem. Ja w trakcie rejestracji rozgrywki wpisuję czas rozgrywki, kto jakim kolorem grał, w jakiej kolejności i ile punktów zdobył. Mam taki swój notesik w którym to wszystko zapisuję i potem na stronę chop i już jest.
Jax też tak robi.
czy "chop" znaczy "hop"?
A na mnie żona dziwnie patrzy jak zapisuję na bgg w co grałem. I nic więcej nie notuję...