Termin: 27.07.2013 - 09.08.2013 (dla domków do 10.08.2013)
Do dyspozycji mamy pokoje w budynku hotelowym (preferowany wariant), ale dla chętnych znajdzie się też domek.
Ceny dotyczą zarówno miejsc w pokojach hotelowych jak i w domkach. Wymagana wpłata zadatku w wysokości 10% - przekazana i potwierdzona przez ośrodek
Nr konta mojego konta do wpłaty zadatku: 47 1160 2202 0000 0002 1066 7856 - Monika Wojtek
Jeżeli ktoś potrzebuje adres to proszę o PW/maila/telefon.
UWAGA: Jest to zadatek, a nie zaliczka - zatem nie ma prawa do zwrotu w przypadku rezygnacji z wyjazdu. Jedynym wyjściem na zwrot jest znalezienie kogoś na swoje miejsce.
Cena za osobę (dla grupy) z pełnym wyżywieniem - 70 zł. Dla dziecka do lat 7 zajmującego miejsce 63 zł
Dla dziecka nie zajmującego miejsca noclegowego i nie stołującego się tylko opłata pobytowa 7 zł za dobę
Dla dziecka nie zajmującego miejsca noclegowego, ale stołującego się - 35 zł (7 zł + 28 zł za połówkę wyżywienia) za dobę
W przypadku gdy w studio przewidzianym na 4 osoby będą 3 osoby opłata dodatkowa za niewykorzystane miejsce 150 zł za tydzień
Będzie również opłata za postawienie samochodu na parkingu ośrodka. Na stronie w cenniku opłata jest 35 zł/tydzień. Będziemy mieć niższą, tyle udało mi się dzisiaj ustalić, o ile niższą to już będę negocjować w późniejszym terminie.
Budynek hotelowy
W budynku hotelowym są wszystkie pokoje typu studio 2 + 2. Studio ma 40 m2 i składa się z wspólnego przedpokoju, wspólnej łazienki i wspólnego balkonu oraz 2 osobnych pokojów, z których jeden jest większy z TV i lodówką, drugi jest mniejszy. Jeżeli w 4 osobowym studio miałoby mieszkać mniej osób niż 4 wtedy opłata jest wyższa. Właściciel proponował w przypadku mniejszych rodzin (2-3 osobowych) brać ewentualnie takie studio na pół. W większym pokoju w razie czego można dostawić ponoć nawet trzecie łóżko jeśli będzie taka potrzeba.
4-osoby dorosłe wg właściciela spokojnie w takim studio się pomieszczą.
Łóżka są 1-osobowe i raczej z tych węższych niż szerszych = ponoć typowo 1-osobowe (80 cm) i spać z dzieckiem nawet małym na jednym łóżku może być ciężko.
Miejsca wolne w budynku hotelowym są od 23.07.2013 (wtorek), maksymalnie do 09.08.2013 (piątek). W budynku hotelowym mamy na chwilę obecną dowolność jeśli chodzi o długość pobytu w ramach powyższego okresu (zakładam jednak, że dotyczy to studia jako całości).
Domki
Są dwa rodzaje domków, jedne mniejsze, drugie większe, ale wszystkie są 4-osobowe.
W domkach obowiązują pobyty tygodniowe (lub ich wielokrotność) od soboty do soboty - czyli 27.07.2013 - 03.08.2013 - 10.08.2013.
Wyżywienie
Pełne wyżywienie (3 posiłki) w cenie pobytowej.
Brak szwedzkiego stołu, wszystkie posiłki są porcjowane i podawane do stolika.
Czas/godziny posiłków będą uzależnione od innych / większych grup, które będą przebywały w ośrodku w tym samym czasie co my. Prawdopodobnie będzie to 9, 14 i 19.
Rekreacja
Ośrodek ma własny basen, ciągnie się wzdłuż jeziora, do morza jest 1,5 km przez Woliński Park Narodowy. Jest boisko do siatkówki oraz korty tenisowe (korty są dodatkowo płatne 10 zł).
Salę do grania mielibyśmy jakąś gratis (prawdopodobnie świetlicę w tym samym korytarzu w którym będziemy mieć pokoje).
Przyjazd, wyjazd, doba hotelowa
Doba hotelowa zaczyna się tam (o zgrozo !) od godziny 18. Można przyjechać wcześniej, zostawić samochód i nr telefonu, jak pokój będą mieć wolny to zadzwonią, że już. W sytuacji gdy pokój jest wolny i posprzątany oczywiście nie ma problemu, żeby go dostać dużo wcześniej. Doba hotelowa kończy się o 14. Wyżywienie zaczyna się od kolacji pierwszego dnia a kończy się obiadem ostatniego dnia.
UWAGA! Zmiana
Ponieważ przed nami nie ma żadnej grupy, a po nas wchodzi grupa 300-osobowa doba hotelowa dla nas została zmieniona. W dniu przyjazdu zaczynamy od obiadu (dotyczy to też virco, który przyjeżdża wcześniej) a w dniu wyjazdu kończymy śniadaniem. Obiad w dniu przyjazdu o godzinie 14, przy czym tego pierwszego dnia będą czekać z obiadem na tych co dojadą później (do ok. 15:30).
Lista uczestników:
monga 1 + 2 (27.07 - 09.08)
kubek 2 + 1 (27.07 - 09.08)
costi 1 (27.07 - 09.08)
jax 1 (27.07 - 09.08) ???
clearview 1 (27.07 - 09.08)
MagdaKaleta 2 + 3 (27.07 - 03.08)
Koty 2 + 1 (27.07 - 09.08)
grzes19 1 + 1 (27.07 - 09.08)
faqus86 2 (27.07 - 09.08)
Ala i Maciek 2 + 2 (27.07 - 03.08)
ragozd 2 + 3 (03.08 - 09.08)
znajomi grzesia19 2 + 2 (27.07 - 03.08)
ko73 2 + 2 (03.08 - 09.08)
virco 4 + 1 (23.07 - 06.08)
skanna 2 + 2 (27.07 - 03.08)
robert-wg 2 + 2 (03.08 - 09.08)
Stan na 18.03.2013:
Musimy w tym tygodniu wstępnie określić się kto jedzie kiedy, domek czy studio, podobierać się w "komplety" do studia w razie konieczności oraz wpłacić zaliczkę. Proszę o PW wszystkich z listy (oraz innych ewentualnych chętnych) z potwierdzeniem / określeniem terminu oraz z numerem telefonu. Ponieważ czasu nie mamy dużo (przepraszam, dużo w tym mojej winy, że nie wzięłam się za to wcześniej) bardzo proszę o mobilizację

Wszystkie ewentualne pytania będę zbierała "do kupy" i jak się ich uzbiera trochę wyjaśniała z ośrodkiem.
Na chwilę obecną wiem chyba tyle ile napisałam w mailu + to co jest na stronie ośrodka.
Stan na 20.03.2013:
Uzupełniłam ceny.
Stan na 22.03.2013:
Uzupełniłam informacje o zadatku, podałam nr konta do wpłat, dodałam informacje o posiłkach i opłacie za parking.
Czekam na wpłaty. I już nie mogę się doczekać wakacji

Stan na 07.04.2013:
Zaktualizowałam listę osób wraz z datami. Niestety zrezygnował z wyjazdu Rysław

Wstępnie natomiast pojawiła się skanna.
Jutro jestem umówiona na rozmowę z właścicielem ostatecznie dogrywającą liczbę osób, terminy itp.
Stan na 08.04.2013:
Rozmowa ostateczna jutro na prośbę właścicieli. Odpowiadając na pytania jakie się pojawiły w międzyczasie: dopisałam nową sekcję odnośnie doby hotelowej, dowiedziałam się, że zniżka jest dla dzieci do lat 7, a łóżka są bardzo 1-osobowe

Stan na 14.04.2013
Po ostatniej rozmowie:
- połówka dla dziecka do lat 7 to zniżka 7 zł
- nowe informacje na temat doby hotelowej/posiłków
- potrzebuję informacji (kiedyś tam, nic pilnego) o wieku dzieci (chodzi o ewentualne połówki) oraz o ewentualnej konieczności dostawienia 3-ego łóżka w pokoju