[Skawina] Spotkania planszówkowe
[Skawina] Spotkania planszówkowe
Jako że odezwało się kilkoro skawinian i południowych krakusów-zapraszam do siebie na spotkanie przy planszy. Proponuję niedziela o 16, na początek niewymagająca gra w Wysokie Napięciem/King of Tokyo lub świeżo kupione przeze mnie Eclipse, choć zapraszam do przyniesienia swoich pozycji.
Spotkanie u mnie, Skawina Słoneczna 1d/*
Kontakt do mnie:
https://www.facebook.com/krzysztof.studnicki
792098062
Max 6 osób, lista zamknięta.
1.Arshenik!
2.Bea
3.+ Mąż Bei
4.Ania
5.Mr.Big aka Krzysiek
6. Reid666
Spotkanie u mnie, Skawina Słoneczna 1d/*
Kontakt do mnie:
https://www.facebook.com/krzysztof.studnicki
792098062
Max 6 osób, lista zamknięta.
1.Arshenik!
2.Bea
3.+ Mąż Bei
4.Ania
5.Mr.Big aka Krzysiek
6. Reid666
Ostatnio zmieniony 25 cze 2013, 08:56 przez Usunięte, łącznie zmieniany 5 razy.
- Bea
- Been thanked: 6 times
Re: Spotkania planszówkowe Skawina
My chętnie, ale w sobotę to trochę później, raczej nie na 15.00. Ewentualnie niedziela wchodzi w grę. Dam jeszcze znać pod koniec tygodnia jak się plany wyklarują.
Fajnie, że założyłeś skawiński wątek.
(Zmień tytuł wątku na wzór innych)
Fajnie, że założyłeś skawiński wątek.

(Zmień tytuł wątku na wzór innych)
Re: [Skawina] Spotkania planszówkowe
Sobota 15 to tylko propozycja, napisz, kiedy i o jakiej godzinie Ci pasuje bardziej, dostosuję się:)
I tak jeszcze przy okazji: szukam kogoś do gry w Zimną Wojnę 45-89 (aka Twilight Struggle) w Skawinie, gra dla 2 osób na 2-3 godzinki - ktoś chętny w któryś wieczór?
I tak jeszcze przy okazji: szukam kogoś do gry w Zimną Wojnę 45-89 (aka Twilight Struggle) w Skawinie, gra dla 2 osób na 2-3 godzinki - ktoś chętny w któryś wieczór?
W sobotę raczej nie damy rady, ale w niedzielę bardzo chętnie. Może być około 16.00
Możesz wpisać na listę:
Ania
Krzysiek
W Wysokie napięcie nie graliśmy więc możemy spróbować
Możesz wpisać na listę:
Ania
Krzysiek
W Wysokie napięcie nie graliśmy więc możemy spróbować

Pierwszy post zaktualizowany, więc zapraszam do siebie w niedzielę na 16:)
Na główne danie Wysokie Napięcie
http://www.youtube.com/watch?v=6t-ppUnt0Pw
lub Eclipse (świeżo kupione, powinno zdążyć dojść - uwielbiam Twilight Imperium, a Eclipse to trochę krótsza jej wersja)
http://www.youtube.com/watch?v=gUpw8CSqFDo
Na podwieczorek radosne napierniczanie w King of Tokyo
http://www.youtube.com/watch?v=RtmrsTyfI2I
Na główne danie Wysokie Napięcie
http://www.youtube.com/watch?v=6t-ppUnt0Pw
lub Eclipse (świeżo kupione, powinno zdążyć dojść - uwielbiam Twilight Imperium, a Eclipse to trochę krótsza jej wersja)
http://www.youtube.com/watch?v=gUpw8CSqFDo
Na podwieczorek radosne napierniczanie w King of Tokyo
http://www.youtube.com/watch?v=RtmrsTyfI2I
- Bea
Ja mogę tylko radośnie powiedzieć, że żadnej z ww gier nie znam, wiec będziesz miał trochę tłumaczeniaarshenik! pisze: Na podwieczorek radosne napierniczanie w King of Tokyo

Plan ambitny. Sporo gier. Obawiam się że nie wyrobimy sie z tym wszystkim jednego popoludnia, zwłaszcza ze my również tych gier nie znamy, a uczestników aż 6.
Ale lepiej mieć szerszy plan niż za bardzo okrojony, najwyżej sie go troszkę zmodyfikuje
Pooglądałem na youtubie te gry. Moga być ciekawe.
Ale lepiej mieć szerszy plan niż za bardzo okrojony, najwyżej sie go troszkę zmodyfikuje

- Bea
Myślę, że podane gry to tylko propozycje z których wybierzemy jedną, maksimum dwie. Nie ma szans na więcej za pierwszym razemmr.big pisze:Plan ambitny. Sporo gier. Obawiam się że nie wyrobimy sie z tym wszystkim jednego popoludnia, zwłaszcza ze my również tych gier nie znamy, a uczestników aż 6.
Ale lepiej mieć szerszy plan niż za bardzo okrojony, najwyżej sie go troszkę zmodyfikuje![]()

Tak jak napisałem: jedno danie główne bardziej mózgożerne, zależnie co wybierzecie (łatwiejsze Wysokie Napięcie lub Eclipse które będzie dłuższe i trudniejsze, a ja sam jeszcze nie grałem) oraz szybkie i łatwe King of Tokyo (przed lub po, jedna rozgrywka około 30 min, łatwe zasady).
Ktoś dzisiaj na świetną dwuosobówkę Twilight Struggle aka Zimna wojna? W krakowskim pubie jakimś lub u mnie w Skawinie? Proszę...

- Bea
Tak, tak, pamiętamyarshenik! pisze:Przypominam-jutro u mnie o 16! Do zobaczenia!

- Reid666
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Na spotkaniu oczywiście się pojawię!
Korci mnie zeby spróbować, ale prawdopodobieństwo wpadnięcia w uzależnienie chyba jednak za duże żeby ryzykować...
Bea pisze:A czy ktoś w Skawinie grywa W Netrunnera albo zamierza grywać?
Korci mnie zeby spróbować, ale prawdopodobieństwo wpadnięcia w uzależnienie chyba jednak za duże żeby ryzykować...
- Bea
Ryzyko jestReid666 pisze:Na spotkaniu oczywiście się pojawię!
Bea pisze:A czy ktoś w Skawinie grywa W Netrunnera albo zamierza grywać?

Wielkie dzięki wszystkim za fajnie spędzonych kilka godzin. Wysokie napięcie oceniam na 8,a może nawet 9
Super się grało. Downtime był straszny, ale to tylko z powodu wymiany opinii na temat różnych gier
Szybka (2 godzinna) rozgrywka w Tokyo była wisienką na torcie podanym na deser
Kolejny weekendowy termin proponuję na 13-14 lipca.
Za tydzień z Anią jedziemy na weekend do Jaworek koło Szczawnicy.
pzdr

Super się grało. Downtime był straszny, ale to tylko z powodu wymiany opinii na temat różnych gier

Szybka (2 godzinna) rozgrywka w Tokyo była wisienką na torcie podanym na deser

Kolejny weekendowy termin proponuję na 13-14 lipca.
Za tydzień z Anią jedziemy na weekend do Jaworek koło Szczawnicy.
pzdr
- Bea
My również dziękujemymr.big pisze: Wysokie napięcie oceniam na 8,a może nawet 9![]()
Super się grało. Downtime był straszny, ale to tylko z powodu wymiany opinii na temat różnych gier![]()
Szybka (2 godzinna) rozgrywka w Tokyo była wisienką na torcie podanym na deser![]()

Ja bym Wysokiemu Napięciu dała nawet 10 i wciągam tę grę na moją wishlistę

Jeśli zaś chodzi o czas grania, to pobiliśmy wszelkie rekordy - dwie partie w 6,5 godziny.

Milo było gościć! Chyba najlepsza gra w Funkielschlaga jaką miałem przyjemność:
wszyscy nastawieni na wygraną, takie gry lubię
(nawet negatywna integracja się znalazła, fajnie, że się ludzie nie boją świń przeciwnikom robić
-zwycięzca wszak może być tylko jeden!)
miałem przewagę, że znałem grę
- w następnej już rozgrywce tak łatwo nie będzie:D
tutaj instrukcja, warto przewertować-jedna z lepiej napisanych jakie miałem przyjemność czytać:
http://www.lacerta.pl/games/WN1/WN_PDST.pdf
tutaj zestawienie wszystkich elektrowni, warto przejrzeć i przemyśleć sprawę:)

Skoro Wam się spodobało, to pewnie wkrótce kupię nowe mapy, gra ma potencjał na kilkadziesiąt
rozgrywek przy dokupieniu map i zestawów elektrowni.
wszyscy nastawieni na wygraną, takie gry lubię
(nawet negatywna integracja się znalazła, fajnie, że się ludzie nie boją świń przeciwnikom robić
-zwycięzca wszak może być tylko jeden!)

- w następnej już rozgrywce tak łatwo nie będzie:D
tutaj instrukcja, warto przewertować-jedna z lepiej napisanych jakie miałem przyjemność czytać:
http://www.lacerta.pl/games/WN1/WN_PDST.pdf
tutaj zestawienie wszystkich elektrowni, warto przejrzeć i przemyśleć sprawę:)

Skoro Wam się spodobało, to pewnie wkrótce kupię nowe mapy, gra ma potencjał na kilkadziesiąt
rozgrywek przy dokupieniu map i zestawów elektrowni.
Gdyby ktoś wieczorkiem na tygodniu miał chęć-zapraszam! We dwójkę można zagrać w Zimną Wojnę(2 os), Neruoshimę Hex(2-6), Wysokie Napięcie z dodatkiem Roboty(2-6), Kupców i Korsarzy(2-4), Asgard(2-4); a jak się znajdzie więcej chętnych to na więcej osób Eclipse (2-6), Talisman (2<)
- Reid666
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Po pierwsze, wielkie podziękowania dla Krzyśka za zorganizowanie spotkania oraz udostępnienie lokalu i gier!
Wysokie napięcie bardzo mi się spodobało, gra na pewno ma spory potencjał!
Ale dla mnie grą wieczoru zostaje King of Tokyo, mega pozytywne zaskoczenie, niby taka prosta i losowa nawalanka, ale emocje jednak nie do pobicia!
@Bea : Na jesieni ma wyjści mini dodatek do KoT, 2 nowe stworki + karty ewolucji + nowe karty mocy. A na 2014 zapowiedziano duży samodzielny dodatek!
@Arshenik: Myślę że w czwartek można by się spotkać i wypróbować jakąś gierkę. Osobiście mam ochotę na Eclipsa, wiem że podobno nie chodzi najlepiej na 2, ale może znajdą się jeszcze jacyś chętni, a jak nie to przynajmniej lepiej poznamy grę przed większym spotkaniem.
Wysokie napięcie bardzo mi się spodobało, gra na pewno ma spory potencjał!
Ale dla mnie grą wieczoru zostaje King of Tokyo, mega pozytywne zaskoczenie, niby taka prosta i losowa nawalanka, ale emocje jednak nie do pobicia!
@Bea : Na jesieni ma wyjści mini dodatek do KoT, 2 nowe stworki + karty ewolucji + nowe karty mocy. A na 2014 zapowiedziano duży samodzielny dodatek!
@Arshenik: Myślę że w czwartek można by się spotkać i wypróbować jakąś gierkę. Osobiście mam ochotę na Eclipsa, wiem że podobno nie chodzi najlepiej na 2, ale może znajdą się jeszcze jacyś chętni, a jak nie to przynajmniej lepiej poznamy grę przed większym spotkaniem.
Mnie bardzo interesuje Eclipse. Lipa trochę że w tym tygodniu mało czasu będę miał. Weekend wyjazd, ale w następnym tygodniu w któryś dzień z chęcią bym zagrał po 18.00.
- Bea
A ja chętnie powtórzyłabym WN i KoT. Mam niedosyt 
W tą sobotę niestety nie możemy, ale może w niedzielę? Możemy też się u nas spotkać jeśli macie ochotę. Ewentualnie jakoś w tygodniu.
Niestety weekend 13, 14 lipiec nas nie ma

W tą sobotę niestety nie możemy, ale może w niedzielę? Możemy też się u nas spotkać jeśli macie ochotę. Ewentualnie jakoś w tygodniu.
Niestety weekend 13, 14 lipiec nas nie ma