[Warszawa] Środowe wieczory planszowe w BUW 16:00 - 22:00
Re: [Warszawa] Czwartkowe wieczory planszowe w BUW 16:15 - 2
A zechciałby ktoś zagrać w cięższą planszówkę o tematyce historycznej?
Mam kolegę chętnego w szczególności do Napoleonic Wars które posiadam.
Ja mam jak to się mówi od groma takich planszówek, też wieloosobowych.
Akurat mamy już skład na BSG, ale pisało jeszcze parę osób szukających towarzyszy - to rób listę w co grane, kiedy + gracze to na pewno ktoś się znajdzie. Stoły są dostępne 16:30 - 22:00.berem pisze:A zechciałby ktoś zagrać w cięższą planszówkę o tematyce historycznej?
- RobertGrom
W tym tygodniu mam już wprawdzie plany na czwartek, jednak za tydzień bardzo chętnie wpadnę do BUWu zobaczyć, jak wyglądają czwartkowe spotkania planszówkowe! Zagram chętnie w gry wszelakie.
"What's in the box? WHAT'S IN THE BOOOX?!"
Ataman wez podstawke na wszelki wypadek.
Bede dzisiaj 16.15 zabieram netrunnera moge zabrac cos jeszcze jesli do 15 ktos zglosi preferencje
Będę za dwa tygodnie. Mogę wytłumaczyć zupełnie na trzeźwotomasz_z pisze:Czołem,
piszę, bo widzę, że się spotykacie, bo widzę, że graliście w szoguna.
[ciach]
Czy ktoś, kiedyś zechciałby spędzić przy szogunie kilka chwil i wytlumaczyc mi zasady i wspólnie zagrać? Jeśli tak, to ogromnie wdzięczny będę i stawiam browarka.Proszę o info, jeśli są chętni.

"Freedom's just another word for nothing left to lose" J.J.
Na netrunnera chetni powinni sie znalezc.
Ja bym zabral Mage Warsa zeby kogos przekonac do tej gry, ale tak malo czasu na granie, a tyle dobrych tytulow do sprobowania
Ale moze za 2-3 tygodnie jak szybciej pojdzie Yedo/Shogun czy co tam innego zaplanujemy... 
Ja bym zabral Mage Warsa zeby kogos przekonac do tej gry, ale tak malo czasu na granie, a tyle dobrych tytulow do sprobowania

No i kolejny miły wieczór za nami
Za wszystkie niesłuszne oskarżenia podczas gry wypada tylko z przymrużeniem oka przeprosić, ale no maskował nam się Cylon Admirał w mistrzowskim stylu a Gaius Baltar był po prostu aż nazbyt pomocny i uczynny 
No i wstępna lista na powtórkę za tydzień, nie wiem jaki kolega od Netrunnnera ma nick na forum
BATTLESTAR GALACTICA + EXODUS - 18/07/2013 - start 18:15
1. Ataman
2. wlodzio007
3. Rezerwacja - "Netrunner Player"
4. Pasza26
5. Raajon
6. nozetsu
Polecam serial (Battlestar Galactica) - najprościej znaleźć na pewnym portalu gdzie pod piracką banderą trzymanych jest sporo torrentów, tak aby chwycić nieco klimat z serialu.

No i wstępna lista na powtórkę za tydzień, nie wiem jaki kolega od Netrunnnera ma nick na forum

1. Ataman
2. wlodzio007
3. Rezerwacja - "Netrunner Player"
4. Pasza26
5. Raajon
6. nozetsu
Polecam serial (Battlestar Galactica) - najprościej znaleźć na pewnym portalu gdzie pod piracką banderą trzymanych jest sporo torrentów, tak aby chwycić nieco klimat z serialu.
- Atamán
- Has thanked: 629 times
- Been thanked: 296 times
Ja ze swojej strony też przepraszam za fałszywe oskarżenia, no ale musiałem
Dodatek mocno komplikuje grę, a ja jakoś nie przygotowałem się do tłumaczenia zasad, więc wyszło tłumaczenie wyszło strasznie długie i chaotycznie. Za tydzień powinno pójść sprawniej. Co do eskortowania cywilnych - przy tłumaczeniu mówiłem, że można to robić i w trakcie gry też ze dwa razy podpowiedziałem, że warto zrobić odeskortowanie, ale w pewnym momencie przestałem o tym przypominać, bo zobaczyłem, że populacja mocno oberwała.

Dodatek mocno komplikuje grę, a ja jakoś nie przygotowałem się do tłumaczenia zasad, więc wyszło tłumaczenie wyszło strasznie długie i chaotycznie. Za tydzień powinno pójść sprawniej. Co do eskortowania cywilnych - przy tłumaczeniu mówiłem, że można to robić i w trakcie gry też ze dwa razy podpowiedziałem, że warto zrobić odeskortowanie, ale w pewnym momencie przestałem o tym przypominać, bo zobaczyłem, że populacja mocno oberwała.

@Ataman widziałem że masz X-wing'a. Mógłbyś wziąć go na któreś z kolejnych spotkań, np. za 2 tyg? Chętnie bym zobaczył jak to gra.
Ataman, jak na cylona i tak
byles bardzo pomocny z przypominaniem i tlumaczeniem zasad w ciagu gry
Za kilka ladnych tygodni moznaby pomyslec o czwartku z grami 1 vs. 1 (X-Wing, Dreadfleet, Mage Wars, Netrunner, inne...). Moze Chmurnik ma na stanie jakies ciekawe.
byles bardzo pomocny z przypominaniem i tlumaczeniem zasad w ciagu gry

Za kilka ladnych tygodni moznaby pomyslec o czwartku z grami 1 vs. 1 (X-Wing, Dreadfleet, Mage Wars, Netrunner, inne...). Moze Chmurnik ma na stanie jakies ciekawe.
Będzie ktoś z Was grał w ten czwartek w Osadników z Catanu? Jeszcze nie grałem w to i chciałbym spróbować. Wcześniej ściągnę instrukcję z neta, więc nie będzie lipy.
A może Gra o Tron?
A może Gra o Tron?
Update bo znalazlem post od kolegi od netrunnera 
1. Ataman
2. Wlodzio007
3. Piotrsmu
4. Pasza26
5. Raajon
6. nozetsu
Co do innych gier nic nie wiem, Chmurnik z cala masa gier bedzie dopiero za tydzien.

1. Ataman
2. Wlodzio007
3. Piotrsmu
4. Pasza26
5. Raajon
6. nozetsu
Co do innych gier nic nie wiem, Chmurnik z cala masa gier bedzie dopiero za tydzien.
Ja chetnie w osadnikow, sto lat nie gralam, moge przywiezc.
Hej, ja byłem w ten czwartek (też grałem w netrunnera
i chętnie bym się wpisał jako rezerwa na BSG.

- Atamán
- Has thanked: 629 times
- Been thanked: 296 times
Tak, mam i chętnie bym zagrał, ale za 2 tygodnie mnie nie będzie, za 3 tygodnie również, więc dopiero na 8 sierpnia mógłbym się na X-winga umówić. Pasuje? Czy też może jeszcze za wcześnie na takie plany?Loganoid pisze:@Ataman widziałem że masz X-wing'a. Mógłbyś wziąć go na któreś z kolejnych spotkań, np. za 2 tyg? Chętnie bym zobaczył jak to gra.

Chętnie dołączę, i najwyżej mogę coś przynieść z listy poniżej:Kiria pisze:Ja chetnie w osadnikow, sto lat nie gralam, moge przywiezc.
http://boardgamegeek.com/collection/user/Lukasz25M
No to może zrobimy wieczor retro, powspominamy swoje pierwsze planszowki i przynioslbys carcassonne? 

Trochę wcześnie ale wstępnie nie zaszkodzi się umówić. Przed spotkaniem potwierdzimyAtamán pisze:Tak, mam i chętnie bym zagrał, ale za 2 tygodnie mnie nie będzie, za 3 tygodnie również, więc dopiero na 8 sierpnia mógłbym się na X-winga umówić. Pasuje? Czy też może jeszcze za wcześnie na takie plany?

To już za późno zapisać się do Battlestara?
Żeby tak druga ekipa zbierała się albo do innego ameritrasha.
Jeśli nie ma chętnych do planszówek o tematyce historycznej to może ktoś ma ochotę na Troyes?
Żeby tak druga ekipa zbierała się albo do innego ameritrasha.
Jeśli nie ma chętnych do planszówek o tematyce historycznej to może ktoś ma ochotę na Troyes?
Panowie/Panie jako ze Chmurnika nie ma jeszcze w ten weekend (co za tym idzie gier tez bedzie tyle co ludzie wezma) to pamietajcie zeby zorganizowac sobie dane tytuly przed gra