[Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscówa:)
Re: [Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscó
Niestety na Cavum będzie trzeba poczekać do przyszłego czwartku:/
-
-
Będę o 16.00 zabieram Eclipse i Na chwale Rzymu.
Cześć, piszę do was, bo w wyniku losowych i nieoczekiwanych zdarzeń i wydarzeń życiowych założyłem się ze znajomymi. W wyniku tego zakładu muszę stworzyć grę planszową na tyle dobrą by ktoś chciał ją wydać. Ponieważ jestem bardzo często na śląsku pomyślałem, że fajnie byłoby gdyby przetestowały ją osoby grające w gry planszowe częściej niż raz na ruski rok. Stąd pytanie/prośba/propozycja (niepotrzebne skreślić). Czy chcielibyście pomóc mi przetestować rozgrywkę. Jeżeli nie spoko, a jeżeli tak to poniżej pokrótce opisze grę.
gatunek: sci-fi (walki kosmicznych squadronów)
typ: taktyczna (w założeniach ma być taktycznym mózgogniotem)
ilość graczy: 2 (może ulec zmianie)
użyte mechaniki:
mapa składająca się z hexów
modułowe elementy mapy
planowanie posunięć (każdy grać planuje w tajemnicy swoje ruchy, ruchy wykonywane są symultanicznie)
modyfikatory w walce (zmasowany ostrzał, oflankowanie, siedzenie na ogonie itp. itd.)
walka oparta na kartach (całkowity brak losowości)
budowanie squadronów (oparte o system punktowy)
w sumie to nie wiem co jeszcze napisać, ale jak będzie cie mieć jakieś pytania to piszcie i dajcie znać czy chcecie pomóc mi w testach.
gatunek: sci-fi (walki kosmicznych squadronów)
typ: taktyczna (w założeniach ma być taktycznym mózgogniotem)
ilość graczy: 2 (może ulec zmianie)
użyte mechaniki:
mapa składająca się z hexów
modułowe elementy mapy
planowanie posunięć (każdy grać planuje w tajemnicy swoje ruchy, ruchy wykonywane są symultanicznie)
modyfikatory w walce (zmasowany ostrzał, oflankowanie, siedzenie na ogonie itp. itd.)
walka oparta na kartach (całkowity brak losowości)
budowanie squadronów (oparte o system punktowy)
w sumie to nie wiem co jeszcze napisać, ale jak będzie cie mieć jakieś pytania to piszcie i dajcie znać czy chcecie pomóc mi w testach.
Witam Was serdecznie.
Mam pewne pytanie. Czy miejsce, w który odbywają się spotkania opisane w pierwszym poście uległo zmianie?
Mam pewne pytanie. Czy miejsce, w który odbywają się spotkania opisane w pierwszym poście uległo zmianie?
To mam nadzieję, że kolejny gracz nie sprawi Wam problemu 

Będę ale nie wiem o której bo mam szkolenie, najpóźniej koło 18:20 ale myślę że wcześniej.
-
W takim razie widzimy się jutro o 17.15 Zabierać Eclipse czy gramy w coś szybszego?
Oskar, niestety na ten czwartek umówiliśmy się z Bigbenem na Orła i Gwiazdę (gra wojenna, bloczkowa na 2 graczy)Parmenides pisze:W takim razie widzimy się jutro o 17.15 Zabierać Eclipse czy gramy w coś szybszego?