[Szczecin] czy tu się coś dzieje?
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Re: [Szczecin] czy tu się coś dzieje?
W karcianki wiem ze przy jakims sklepie chlopaki robia turnieje w Mage Warsa - ostatnio szukalem i znalazlem grupe zapalencow w Szczecinie. Moze graja tez i w inne gry? 

-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
W fenixie to wiem że grają w MtG. Niestety w zimną wojnę tam nie grają..
mogę zaprosić do siebie na granie
mam takie gry jak earth reborn, warhammer inwazja i pokemon.
mam takie gry jak earth reborn, warhammer inwazja i pokemon.
- krecilapka
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 254 times
W Szczecinie cykliczne imprezy z grami planszowymi są dwie:
Organizowane przez sklep/wypożyczalnię IRES "Plantacje" (w pierwszą środę miesiąca), w PUBie Szafa. Tutaj link do ich profilu:
https://www.facebook.com/plantacje
Druga to "Spotkanie nad planszą" organizowane przez miłośników planszówek z grodu Gryfa. Odbywa się ona w sklepie Fenix (to ten na Wojska Polskiego, mniej więcej na przeciwko kina Pionier).
Tutaj strona www towarzystwa:
http://stgwrubikon.dbv.pl/news.php
W tej chwili minusem obydwu imprez jest to, że nie odbywają się w okresie wakacyjnym
.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie by np. zarzucić temat na forum Rubikona, że chciałoby się pograć w grę (.....) Chętni powinni się odezwać.
Na plantacjach w zimną wojnę graczy widziałem. W Fenixie ma spotkaniach nad planszą również. Ale niewątpliwie gdy się przyjdzie w czasie turnieju MtG może być niełatwo znaleźć chętnego do gry w planszówkę
.
Jeśli zerkniecie na stronę Rubikona, to się możecie przekonać, że faktycznie organizowane są turnieje w Mage Wars'a.
W sierpniu odbędzie się konwent mangi i anime, na którym będzie pokój gier.
A jeśli chcecie ze sobą zagrać to się umówcie w Fenixie
. Tam są stoły, a co więcej są planszówki które można po prostu pożyczyć. Wystarczy się spytać sprzedawcy które są do zagrania na miejscu. Z pamięci potrafię sobie przypomnieć Robinsona Cruzoe, Cyklady, Dominion, Battle Star Galactica, Piratów. Pudeł jest więcej niż potrafi ogarnąć moja pamięć
.
Więc jak widzicie w zasadzie niepotrzebne są nawet finanse, bo wystarczą zwykłe chęci
.
Organizowane przez sklep/wypożyczalnię IRES "Plantacje" (w pierwszą środę miesiąca), w PUBie Szafa. Tutaj link do ich profilu:
https://www.facebook.com/plantacje
Druga to "Spotkanie nad planszą" organizowane przez miłośników planszówek z grodu Gryfa. Odbywa się ona w sklepie Fenix (to ten na Wojska Polskiego, mniej więcej na przeciwko kina Pionier).
Tutaj strona www towarzystwa:
http://stgwrubikon.dbv.pl/news.php
W tej chwili minusem obydwu imprez jest to, że nie odbywają się w okresie wakacyjnym

Ale nic nie stoi na przeszkodzie by np. zarzucić temat na forum Rubikona, że chciałoby się pograć w grę (.....) Chętni powinni się odezwać.
Na plantacjach w zimną wojnę graczy widziałem. W Fenixie ma spotkaniach nad planszą również. Ale niewątpliwie gdy się przyjdzie w czasie turnieju MtG może być niełatwo znaleźć chętnego do gry w planszówkę

Jeśli zerkniecie na stronę Rubikona, to się możecie przekonać, że faktycznie organizowane są turnieje w Mage Wars'a.
W sierpniu odbędzie się konwent mangi i anime, na którym będzie pokój gier.
A jeśli chcecie ze sobą zagrać to się umówcie w Fenixie

Więc jak widzicie w zasadzie niepotrzebne są nawet finanse, bo wystarczą zwykłe chęci

- Szorstki Fred
Nie wpominając o coraz prężniej działąjącej grupie graczy w A Game of Thrones LCG (karcianka) - spotkania co środę w Feniksie/Piwnicy Kany (raz tu a raz tu). Więcej informacji na forum AGOT ( agot . 4aces . eu ).
A w planszówki to w wakacje wszyscy grają chyba raczej po domach..
Gdybyście byli chętni to ze znajomymi pogrywamy w plansze: AGOT, Battlestar, Formula D i wiele innych mniej wymagających tytułów.
A w planszówki to w wakacje wszyscy grają chyba raczej po domach..
Gdybyście byli chętni to ze znajomymi pogrywamy w plansze: AGOT, Battlestar, Formula D i wiele innych mniej wymagających tytułów.
- krecilapka
A bywa, że w planszową wersję Gry o Tron pogrywacie?Szorstki Fred pisze:A w planszówki to w wakacje wszyscy grają chyba raczej po domach..
- krecilapka
Jakby ktoś przeoczył na Facebooku, a zerkał tutaj wrzucam info STGW Rubikon:
- 24-25 sierpnia zapraszamy do Pokoju Gier na konwencie mangowym Konecon w Szczecinie, dzięki wsparciu wydawnictw między innymi odbędą się turnieje: Carcassonne, Labirynth: Path of Destiny i Teomachii. Wkrótce wydarzenie i szczegóły pojawią się na naszej stronie. Ale już dziś planujcie ten weekend na granie.
- Turniej Carcassonne odbędzie się dwukrotnie. 24 sierpnia w sklepie Fenix i 25 sierpnia na Koneconie. Dwie szanse na zdobycie nagród.
- W sklepie Fenix na stałe jest otwarta podstawka do Mage Wars. Kto nie zapoznał się z tytułem szturmującym z powodzeniem czołówki zestawień gier, ten ma okazje. A posiadacze gry mogą zawsze umówić się na rozgrywkę z Darkiem.
- W sklepie Fenix także odbywa się konkurs w którym nagrodą główną jest gra planszowa Kolejka.
Chyba się coś dzieje
.
- 24-25 sierpnia zapraszamy do Pokoju Gier na konwencie mangowym Konecon w Szczecinie, dzięki wsparciu wydawnictw między innymi odbędą się turnieje: Carcassonne, Labirynth: Path of Destiny i Teomachii. Wkrótce wydarzenie i szczegóły pojawią się na naszej stronie. Ale już dziś planujcie ten weekend na granie.
- Turniej Carcassonne odbędzie się dwukrotnie. 24 sierpnia w sklepie Fenix i 25 sierpnia na Koneconie. Dwie szanse na zdobycie nagród.
- W sklepie Fenix na stałe jest otwarta podstawka do Mage Wars. Kto nie zapoznał się z tytułem szturmującym z powodzeniem czołówki zestawień gier, ten ma okazje. A posiadacze gry mogą zawsze umówić się na rozgrywkę z Darkiem.
- W sklepie Fenix także odbywa się konkurs w którym nagrodą główną jest gra planszowa Kolejka.
Chyba się coś dzieje

- krecilapka
No i proszę bardzo:
https://www.facebook.com/events/147237165487113/
28 września w Fenixie odbędzie się spotkanie nad planszą. Pograć można w gry wszelakie
https://www.facebook.com/events/147237165487113/
28 września w Fenixie odbędzie się spotkanie nad planszą. Pograć można w gry wszelakie