[Wrocław] Gramy na Gaju
Re: [Wrocław] Gramy na Gaju
dzięki za miłe ostatnie spotkanko (Troyes górą), w tym tygodniu nie będzie u mnie grania w związku z szybszym wyjazdem do rodziny
co do kolejnego tygodnia to dam znać
co do kolejnego tygodnia to dam znać
A ja akurat w tym miesiącu w czwartki do późnego wieczorka w pracy :/
For as long as single one of Us stands,
We are Legion.
We are Legion.
Ja się wstępnie zapowiadam ale nie na 100%. Jak bym do godz. 18:30 nie dotarł to mnie nie będzie
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
będzie też Jacek, może więc jakiś cięższy tytuł zapodamy?
jakby jeszcze Tomek wpadł...
jakby jeszcze Tomek wpadł...
-
ok uda się...
będzie ze mną Amerigo, Caverna, Romolo o Romo i Tash-Kalar
będzie ze mną Amerigo, Caverna, Romolo o Romo i Tash-Kalar
hi
na ostatnim spotkaniu graliśmy w 6 osób... i nie było podziału 2x3 - więc szły same min. 6-cio osobowe tytuły...
pozycji było sporo, ale pamięć niestety ulotna i tych nowości Tomka nie pamiętam - a szczególnie ten drugi tytuł, w którym Jacek zapunktował milicją warty jest uwagi
(no i Piotrka wolę mieć po lewej niż prawej ręce
dzięki za miłe granie
na ostatnim spotkaniu graliśmy w 6 osób... i nie było podziału 2x3 - więc szły same min. 6-cio osobowe tytuły...
pozycji było sporo, ale pamięć niestety ulotna i tych nowości Tomka nie pamiętam - a szczególnie ten drugi tytuł, w którym Jacek zapunktował milicją warty jest uwagi
(no i Piotrka wolę mieć po lewej niż prawej ręce

dzięki za miłe granie
no i od razu ustawka na min. jeden konkretny tytuł w najbliższy czwartek: 18:00
dopisywać się kto pewny na 99%
STÓŁ 1: - Trajan:
1. Mongea
2. Jacek
3. ?
4. ?
STÓŁ 2: - ?
dopisywać się kto pewny na 99%
1. Mongea
2. Jacek
3. ?
4. ?
STÓŁ 2: - ?
Z przyjemnością bym wpadł niestety tym razem zatrzyma mnie dyżur i chyba nie ma szans na zamianę ale w razie co dam znać...
ps: z mojej strony na stole wylądowały Cosmic Encounter i Guilds of Cadwallon. Wiem że Monice bardziej się guildie podobały ale chłopakom chyba jednak spotkania w kosmosie
ps: z mojej strony na stole wylądowały Cosmic Encounter i Guilds of Cadwallon. Wiem że Monice bardziej się guildie podobały ale chłopakom chyba jednak spotkania w kosmosie

mechanizm mi się spodobał (gdyby tylko nie Piotrek...salane pisze: ps: z mojej strony na stole wylądowały Cosmic Encounter i Guilds of Cadwallon. Wiem że Monice bardziej się guildie podobały ale chłopakom chyba jednak spotkania w kosmosie

spotkania w kosmosie - inne, choć chyba bardziej kręciło kiedyś pstrykanie w Space Cadets
Ja tak jak w zeszłym tygodniu - wstępnie się zapowiadam ale nie na 100%. Mam nadzieję, że dam radę wpaść. Do którego stołu bym nie był przyłączony to mi będzie pasować 

1. Mongea
2. Jacek
3. Quetzalcoatl
4. razul
razul jest tylko do 21:00, więc jak uzbiera się nas więcej to zagramy na początku w coś innego, a Trajana później (z Adamem np.)
no chyba że dołączą jeszcze z 2 osoby to zagramy na 2 stoły równolegle (mamy 2 egzemplarze Trajana)
pisać więc kto jeszcze chętny
STÓŁ 2: - Trajan (lub coś innego):
1. kamael7
2. ?
3. ?
4. ?
1. Mongea
2. Jacek
3. Quetzalcoatl
4. razul
razul jest tylko do 21:00, więc jak uzbiera się nas więcej to zagramy na początku w coś innego, a Trajana później (z Adamem np.)
no chyba że dołączą jeszcze z 2 osoby to zagramy na 2 stoły równolegle (mamy 2 egzemplarze Trajana)
pisać więc kto jeszcze chętny
STÓŁ 2: - Trajan (lub coś innego):
1. kamael7
2. ?
3. ?
4. ?
Hi
Trajan - bardzo pozytywnie - mechanizmy chodzą (jak u Felda), dopracowane... małe problemy z ogarnięciem co i o ile będzie się przesuwać (gdzie zakończy i jakie kolorki po kolei zostawiać) - takie planowanie w przód myślę że z praktyką w tej grze można wypracować (przy pierwszej grze trochę na czuja)
a potem było jeszcze Hawaii, tym razem poprawne zasady i gra chodziła znacznie lepiej niż ostatnio
w sobotę planuję być na Games Fest - więc do zobaczenia z niektórymi na festiwalu
Trajan - bardzo pozytywnie - mechanizmy chodzą (jak u Felda), dopracowane... małe problemy z ogarnięciem co i o ile będzie się przesuwać (gdzie zakończy i jakie kolorki po kolei zostawiać) - takie planowanie w przód myślę że z praktyką w tej grze można wypracować (przy pierwszej grze trochę na czuja)
a potem było jeszcze Hawaii, tym razem poprawne zasady i gra chodziła znacznie lepiej niż ostatnio

w sobotę planuję być na Games Fest - więc do zobaczenia z niektórymi na festiwalu
-
Trajan bardzo mi się podobał, niezwykle dopracowana gra, świetne połączenie rondla z wykorzystywaniem bonusów płyek Trajana na tym rondlu, cieszę się, że udało się zagrać. A reguły nie były takie straszliwe jak się nastawiałem 
Hawaii poprawne, ale przy Trajanie wypada blado :p

Hawaii poprawne, ale przy Trajanie wypada blado :p
Dzięki za spotkanie. Na Hawaii się już nie załapałem, może następnym razem
Quetzalcoatl, dobrze widziałem, że kupiłeś Concordię na forum?

Quetzalcoatl, dobrze widziałem, że kupiłeś Concordię na forum?
-
od rana będziecie? też zamierzam wpaść z kolegąMongea pisze:w sobotę planuję być na Games Fest - więc do zobaczenia z niektórymi na festiwalu
myślę że koło 10:30 powinniśmy już być na miejscu - możemy się zdzwonićkamael7 pisze:od rana będziecie? też zamierzam wpaść z kolegąMongea pisze:w sobotę planuję być na Games Fest - więc do zobaczenia z niektórymi na festiwalu
krótkie info z Games Fest:
byłam tylko w sobotę, rozegraliśmy kilka tytułów...
minus podobnie jak na Gratislavii - trzeba było samemu czytać instrukcje a to znacznie wydłużało czas i w sumie poznałam niewiele (tylko jedną grę nam wytłumaczono - na dodatek okazała się wielką porażką)
Bruges - bardzo OK (w końcu Feld) - mimo, że karty z tekstami i trzeba je poznać by dobrze grać (a za tym elementem generalnie w grach nie przepadam) to odczucia bardzo na plus - "like to have"
Geistesblitz 5 vor 12 - jeszcze więcej zamieszania niż w dwóch poprzednich częściach - kolejna pozycja na imprezę
Intrigue City - nowość dość wysoko oceniana - w odczuciu całej naszej grającej czwórki - beznadziejna - zakończyliśmy grę w połowie bo tak wiało nudą
Pick a Polar Bear - świetne małe coś - imprezowa w stylu Dobble - "must have" - będę zamawiać w dniu darmowej wysyłki zapewne w Planszostrefie
Santy Anno - imprezowe, testowane pod kątem prezentu dla siostry - jej klimaty - już kupiłam w http://www.electro.pl - mają darmową wysyłkę
Le Fantome de l’Opera - jedynie przeczytałam instrukcję - na dwie osoby - z instrukcji jakby kopia Mr Jacka (ale nie zagrane)
Photo Loco - imprezowa fińskiego wydawnictwa Tactic - jedynie zaprezentowana przez sprzedawcę - kolejne rysowanie ale na zdjęciach - zapowiada się ok, a że mieli 30% upustu więc już moja (75 zł) - dzięki Adam za pomoc
Santa Cruz - małe szybkie proste, do zagrania także z dziećmi (7+)
najlepsza zagrana w sobotę gra: zdecydowanie Bruges
byłam tylko w sobotę, rozegraliśmy kilka tytułów...
minus podobnie jak na Gratislavii - trzeba było samemu czytać instrukcje a to znacznie wydłużało czas i w sumie poznałam niewiele (tylko jedną grę nam wytłumaczono - na dodatek okazała się wielką porażką)
Bruges - bardzo OK (w końcu Feld) - mimo, że karty z tekstami i trzeba je poznać by dobrze grać (a za tym elementem generalnie w grach nie przepadam) to odczucia bardzo na plus - "like to have"
Geistesblitz 5 vor 12 - jeszcze więcej zamieszania niż w dwóch poprzednich częściach - kolejna pozycja na imprezę
Intrigue City - nowość dość wysoko oceniana - w odczuciu całej naszej grającej czwórki - beznadziejna - zakończyliśmy grę w połowie bo tak wiało nudą
Pick a Polar Bear - świetne małe coś - imprezowa w stylu Dobble - "must have" - będę zamawiać w dniu darmowej wysyłki zapewne w Planszostrefie
Santy Anno - imprezowe, testowane pod kątem prezentu dla siostry - jej klimaty - już kupiłam w http://www.electro.pl - mają darmową wysyłkę
Le Fantome de l’Opera - jedynie przeczytałam instrukcję - na dwie osoby - z instrukcji jakby kopia Mr Jacka (ale nie zagrane)
Photo Loco - imprezowa fińskiego wydawnictwa Tactic - jedynie zaprezentowana przez sprzedawcę - kolejne rysowanie ale na zdjęciach - zapowiada się ok, a że mieli 30% upustu więc już moja (75 zł) - dzięki Adam za pomoc
Santa Cruz - małe szybkie proste, do zagrania także z dziećmi (7+)
najlepsza zagrana w sobotę gra: zdecydowanie Bruges
-