1.
2.
3.
4.
5. Reid666
6. Arshenik!
Magic to bardzo droga impreza, ale jak chcesz się wciągnąć w tego typu karcianki to polecam Netrunnera. Po pierwsze ta gra jest genialna, po drugie i ja i Krzysiek już ją many, a im więcej osób tym fajniejmr.big pisze: On z kolei namawia mnie na karciankę Magic The Gathering. Gra w to trochę i zbiera karty.
Klimat to jedno a mechanika to drugie. Netrunner ma świetną mechanikę, jest tam blef i spore emocje. Jest w czołówce ba BGG. Klimatem przypomina mi Matrix. Poza tym weź pod uwagę to, że do karcianek kolekcjonerskich trudno znaleźć współgraczy. Naprawdę zerknij na Netrunnera zanim coś wybierzesz. Chętnie Ci wytłumaczę zasadymr.big pisze:Cyberpunkowy klimat Netrunnera tak średnio mi pasuje. Wolę klimat fantasy.
Czytam, szukam i się zastanawiam czy nie zacząć się bawić w karciankę kolekcjonerską albo figurkową grę bitewną. To fakt że koszty też są duże, ale trzeba mieć jakieś hobby![]()
Wydatek nie jest jednorazowy. Z czasem można poświęcić parę groszy na dodatkowe talie lub figurki.
Nie ukrywam że zależy mi na polskiej wersji językowej, żeby się nie mordować przy tłumaczeniu i całe skupienie poświęcać na grę. Myślę też żeby zagrać np z Kacprem bo wiem że on też bardzo lubi klimat fantasy, a gra z ładnymi grafikami na kartach albo fajnymi figurkami szybko by mu przypadła do gustu. Tutaj też ukłon w stronę polskiej wersji językowej.
Cały czas szperam, szukam na necie i wertuję forum. Może coś w końcu znajdę
Jak tylko będzie nam termin pasował to czemu nie... Ja bym też w tego Spartakusa zagrała!Benedetto XVII pisze:Ja dopiero po Świętach będę dostępnyBTW, dostałem śliczną zieloną cięzką paczuszkę pełną słitaśnych ząbich - znaczy Ząbicide Sezon Drugi
Ktoś chętny na mózgożerkę po świętach?![]()
![]()
arshenik! pisze:
1.
2.
3.
4.
5.Reid666
6.Ukarz
7.i Jego Giermek
8.arshenik!
Spokojnie, detoks mam już dawno za sobą i od prawie 3 lat jestem już czystyarshenik! pisze:
Magic the gathering to Jacka podpytaj, on kiedyś się uzależnił mocno, teraz jest na detoksie i nie wiem czy będzie chciał rozmawiać o tamtych czasach ale się zna. Mi się wydaje, że Magic ma jeden zasadniczy minus: jest karcianką kolekcjonerską i żeby grać z innymi na równym poziomie to trzeba utopić multum kasy kupując losowe zestawy kart.
Od której?Ludzie Ludzie, Wielkie granie poświąteczne:
28.12 w sobotę, raduj się kto może i przybywaj na planszówki. Tradycyjnie zapraszam do siebie, choć możemy się równie dobrze umówić gdzie indziej. Kto, co, kiedy? Proszę o meldowanie się Adamczyków, Adamaszków, Jaroszów, papieża-emeryta i satanistycznego środka dla komarów;)
Odnośnie battla (WFB znaczy) mogę slużyć radą i pomocą - jestem battlowcem z 20-letnim stażem, siedzę dosc mocno w tzw "środowisku" i mogę pokierować na prawidlowe tory, podrzucic kontakty, tudzież pozyczyc armię i spuścić kilka razy "szkoleniowy" łomot. Proponuje również zainteresowac sie tematem Warmachiny jako alternatywy do systemów Games - Workshopu. Wysoki próg wejscia (rozkminienie zasad specjalnych, armylistów itp) natomiast sama gra jest mocna jakościowo i tańsza niż systemy Gównianego Wydawcy. tu sądzę że mogłaby się Wam ogólnie spodobac - tez da sie przytargac jakies prekonstrukty (armylisty) i ustawić jakiś sparring. W Krakowie jest dość mocne środowisko tej gry, też mogę podrzucic kilka kontaktówTylko się nastaw na to, że będziesz musiał kombinować jak koń pod górę żeby się umówić w odpowiednim miejscu z odpowiednimi ludźmi na odpowiedni czas, by pograć. Najpierw sprawdź np na strychu, czy Ci ekipa do grania spasuje, przypatrz się zasadom a potem się pakuj w temat - jak coś to pomogę uniknąć błędów, które sam w napaleniu popełniłem:) Oprócz warhammera obu systemów to chyba nie ma nic godnego polecenia w świecie fantasy wśród bitewniaków.
Właśnie kurwa wiem. Ta gra mnie zmieniła jako człowieka.Benedetto XVII pisze:
Ps: Spartacus nieodwracalnie niszczy dziecięcą psychikę ale mogę na któeś poświąteczne spotkanie przydźwigać"Morituri te salutant"
Uprzedzam tylko że świat już nigdy nie bedzie taki sam
Super, lista zamknięta:)jarosz pisze:1.arshenik!
2.Monika
3.Marek
4.Benedetto
5.Reid666
6.Ukarz
7.Bea
Chętnieym kiedyś spróbowała tej grymr.big pisze:
Właśnie z Anią zagraliśmy w nowo nabytą karciankę: Summoner Wars
http://www.rebel.pl/product.php/1,302/2 ... bliny.html
Mechanika bardzo fajna. Grafika surowa, nawet za bardzo.... Trochę brak przez to klimatu.
Skoro już o fantasy:
Zakupiliśmy też klimatyczne firanki
http://allegro.pl/firanki-straznik-heim ... 32991.html
Zawisną w każdym oknie
Ja oczywiście w Cavernę zawsze i wszędzie. Chętnie się odegram za wczorajszą partię, tym razem już na trzeźwoarshenik! pisze: Ja proponuję eclipsa i cavernę + jakiś chwilerek w stylu agentów molocha. Termin 14.00, choć jak ktoś przyjdzie wcześniej to zapraszam! Lasagne będzie jako przerwa obiadowa:)
Dla nas Eclipse + Caverna to bardzo dobry pomysłBea pisze:Ja oczywiście w Cavernę zawsze i wszędzie. Chętnie się odegram za wczorajszą partię, tym razem już na trzeźwoarshenik! pisze: Ja proponuję eclipsa i cavernę + jakiś chwilerek w stylu agentów molocha. Termin 14.00, choć jak ktoś przyjdzie wcześniej to zapraszam! Lasagne będzie jako przerwa obiadowa:)Chociaż pewnie Reid666 właśnie w tej chwili studiuje wszystkie domki i oblicza wszystkie możliwe opłacalne kombosy. Może nawet odkryje kolejny nielegalny. Strach będzie z nim grać!
My nie obiecujemy, że przyjdziemy tak wcześnie, o której dokładnie to pewno damy nać dzień wcześniej. Ale możecie bez nas zagrać w Eclipse a my już dołączymy na KiT i Cavernę.