[Skawina] Spotkania planszówkowe
Re: [Skawina] Spotkania planszówkowe
Ja mogę być na 17.30
1. Arshenik!
2. Reid666
3. Benedetto
4. Mr Big
5. Marek?
6.
7.
8.
9.
1. Arshenik!
2. Reid666
3. Benedetto
4. Mr Big
5. Marek?
6.
7.
8.
9.
Może Damian dołączyć ? Kumpel z pracy. Przejechałby ze mną.
1. Arshenik!
2. Reid666
3. Benedetto
4. Mr Big
5. Damian
6. Marek?
7.
8.
9.
1. Arshenik!
2. Reid666
3. Benedetto
4. Mr Big
5. Damian
6. Marek?
7.
8.
9.
Ja w piątek raczej nie dam rady, ale na 100% będę wiedział jutro wieczorem. Jakby co, to podrzucę Eclipse do Krzyśka w ciągu tygodnia.
- jarosz -
- Reid666
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
A ja jestem już po pierwszej rozgrywce w Osadników ze znajomymi którzy do tej pory znali tylko 7 Cudów, Ticket to Ride, Carcassonne, Scrabble i Monopol.
Dobre wieści:
Gra im się bardzo, ale to bardzo spodobała!
Złe wieści:
Gra im się tak bardzo spodobała że postanowili ją zatrzymać i za żadne skarby już jej nie oddadzą
Przykro mi Bea...
Dobre wieści:
Gra im się bardzo, ale to bardzo spodobała!
Złe wieści:
Gra im się tak bardzo spodobała że postanowili ją zatrzymać i za żadne skarby już jej nie oddadzą

- Bea
- Been thanked: 6 times
To obawiam się, że będziesz miał do czynienia z babcią Marysią. To jej ulubiona gra!Reid666 pisze: Gra im się tak bardzo spodobała że postanowili ją zatrzymać i za żadne skarby już jej nie oddadząPrzykro mi Bea...
Wracając do tematu grania w weekend.
Bea, Jacek - sobota czy niedziela ?
Przypominam że jesli sobota to od 17.00, a jeśli niedziela to od 15.00
- Reid666
Hej, ja się do Beatki dostosuję! ogólnie to jestem dostępny i w sobotę i w niedzielę!mr.big pisze:Wracając do tematu grania w weekend.
- Bea
Raczej sobota bo w niedzielę idziemy na 19.00 do teatru, więc nie wiem czy zdążymy.
A propos Terra Mystica, gra uzyskała zasłużoną bardzo wysoką ocenę. Kto kupuje?:P
http://www.youtube.com/watch?v=6Gl6Rqf1Ssw
- Reid666
Jedyne co mnie powstrzymuje to fakt że jest tylko do 5 graczy, a zwykle spotykamy się w 6+arshenik! pisze:A propos Terra Mystica, gra uzyskała zasłużoną bardzo wysoką ocenę. Kto kupuje?:P

No i Beatce pewnie się i tak nie spodoba...
Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 23:50 przez Reid666, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bea
Ty?arshenik! pisze:A propos Terra Mystica, gra uzyskała zasłużoną bardzo wysoką ocenę. Kto kupuje?:P
- Bea
mówisz o wysokim napięciu?arshenik! pisze:Ja kupiłem menedżera fabryki
Mówi o:Bea pisze:mówisz o wysokim napięciu?arshenik! pisze:Ja kupiłem menedżera fabryki
http://www.rebel.pl/product.php/1,303/1 ... nager.html
Wystawiłem na forum na sprzedaż. Krzysiek kupił

ok. zapraszamyBea pisze:Raczej sobota bo w niedzielę idziemy na 19.00 do teatru, więc nie wiem czy zdążymy.
Terra Mystica może kupię ale w lutym, bo mi funduszy w tym miesiącu zabrakłoarshenik! pisze:A propos Terra Mystica, gra uzyskała zasłużoną bardzo wysoką ocenę. Kto kupuje?:P

- Bea
Serio? Skoro to nie jest takie fajne to po co kupował?mr.big pisze:Mówi o:Bea pisze:mówisz o wysokim napięciu?arshenik! pisze:Ja kupiłem menedżera fabryki
http://www.rebel.pl/product.php/1,303/1 ... nager.html
Wystawiłem na forum na sprzedaż. Krzysiek kupił![]()
E tam, ja się dostosuję, to znaczy jest szansa, że polubię. Przynajmniej jest to bardziej prawdopodobne niż to że polubię Eclipsa...Reid666 pisze:Jedyne co mnie powstrzymuje to fakt że jest tylko do 5 graczy, a zwykle spotykamy się w 6+arshenik! pisze:A propos Terra Mystica, gra uzyskała zasłużoną bardzo wysoką ocenę. Kto kupuje?:P
http://www.youtube.com/watch?v=6Gl6Rqf1Ssw.
No i Beatce się pewnie się i tak nie spodoba...
A jak tam z twoim paleniem? Trzymasz się twardo?mr.big pisze: Terra Mystica może kupię ale w lutym, bo mi funduszy w tym miesiącu zabrakło
Mój budżet mówi, że w tym miesiącu mogę jeszcze kupić jedną grę. Zastanawiam się czy to ma być Tzolkin, czy Lords of Waterdeep lub Nations albo Trajan? Mam na oku też Cywilizację poprzez wieki i jeszcze niewydaną w Polsce Lewis $ Clark. Trudny wybór.
A tak z innej beczki. Zagraliśmy kolejny raz w Zimną Wojnę i jak tak dalej pójdzie to zimna wojna będzie u nas w domu!

- Galatolol
- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 1100 times
Jest bardzo fajne, tyle że to czyste liczenie, a setup trwa prawie tyle co rozgrywkaSerio? Skoro to nie jest takie fajne to po co kupował?

NationsMój budżet mówi, że w tym miesiącu mogę jeszcze kupić jedną grę. Zastanawiam się czy to ma być Tzolkin, czy Lords of Waterdeep lub Nations albo Trajan? Mam na oku też Cywilizację poprzez wieki i jeszcze niewydaną w Polsce Lewis $ Clark. Trudny wybór.

bo promocję poświąteczną zrobiłemBea pisze:Serio? Skoro to nie jest takie fajne to po co kupował?

Trzymam się. Descent już prawie "przepalony". Dokupiłem jeszcze karciankę Warhammer Inwazja, więc do końca miesiąca nie palęBea pisze:A jak tam z twoim paleniem? Trzymasz się twardo?

Pod sam koniec stycznia muszę znowu pomyśleć o czymś nowym. Może to będzie Terra Mystica... Pogadamy zobaczymy.
ps
Wczoraj zawitali do nas jeszcze inni znajomi. Olga z Qubadem. Krzysiek może ich kojarzy z Jaworek. Tam nie chcieli grać, a wczoraj rozłożyliśmy na stole Osadników i spodobało się. Musieliśmy drugi raz zagrać

Bardzo kumate ludzie, więc spokojnie mogą zagrać w ambitniejsze tytuły. Może kiedyś uda się ich namówić na coś trudniejszego.
Nam zdecydowanie ta gra nie przypadła do gustu. Graliśmy kilka razy w 2 osoby. Raz zagraliśmy we 3. Według mnie zrobiona na siłę. Nie wiem kiedy została wydana, ale wydaje mi sie ze później niż standardowe Wysokie Napięcie, i że to właśnie na bazie sukcesu tamtej gry (świetnej!) została rozreklamowana. Tak naprawdę niewiele wspólnego ma z tamtą grą, więc tym bardziej mnie dziwi napis dodatkowy "Power Grid" na pudełku....Galatolol pisze:Jest bardzo fajne, tyle że to czyste liczenie, a setup trwa prawie tyle co rozgrywka
Jak dla nas za dużo liczenia, a stanowczo za mało wyborów, rozwoju i dróg do sukcesu.
Może Krzyśkowi się spodoba, ale ostrzegam - nie będę w to grał !

Mogę jedynie przybliżyć zasady. Przywiozę Ci ją w piątek jak nie zapomnę

- Galatolol
Jest napis Power Grid, bo to jest w uniwersum (sic!) Wysokiego Napięcia - te same banknoty w tej samej walucie, ten sam autor, podobna tematyka i grafika.
Cześć
Najprawdopodobniej mam wolne popołudnia w sobotę i niedzielę.
Macie może jakieś wolne miejsce przy stoliku?
- Bea
Uuu! Dlaczego ta najdroższa?! A tak serio, grałeś w nią? Powiedz o niej coś więcejGalatolol pisze: Nations

- Galatolol
Po prostu chciałbym zagrać w NationsUuu! Dlaczego ta najdroższa?! A tak serio, grałeś w nią? Powiedz o niej coś więcej

- Bea
Ja w Tzolkina grałam i mi się bardzo podobałGalatolol pisze:Po prostu chciałbym zagrać w NationsUuu! Dlaczego ta najdroższa?! A tak serio, grałeś w nią? Powiedz o niej coś więcej. Spośród tych czterech grałem tylko w Tzolkina (trzy razy) i mnie nie zachwaciło - gdyby nie zbędne bajeranckie koła, to pewnie nikt by o tej grze nie słyszał. LoW to prosty worker placement dla niedzielnych graczy, więc nie brzmi zachwycająco, o Trajanie nie mam zdania. Tak to widzę

Na razie mam jeszcze dwie gry nierozpakowane: Caylus i lżejszą Santiago de Cuba

Bardzo chętnie objaśnię i zagram w Caylusa.
Bea pisze:Na razie mam jeszcze dwie gry nierozpakowane: Caylus i lżejszą Santiago de Cuba
Ignipes pisze:Cześć