WARSZAWA Dzień Darwina z planszówkami 8 II, turniej Roju

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Svartisen

WARSZAWA Dzień Darwina z planszówkami 8 II, turniej Roju

Post autor: Svartisen »

Witajcie,

Jestem organizatorem obchodów Międzynarodowego Dnia Darwina na Wydziale Biologii UW (a oprócz tego fanem planszówek). Oprócz wykładów oraz innych atrakcji związanych z osobą Karola Darwina (świetna okazja, żeby dowiedziec się czegoś o życiu uczonego oraz o teorii ewolucji), planujemy kącik gier planszowych o tematyce przyrodniczej. Nawiązałem w tej sprawie współpracę z wydawnictwem G3, które przekaże nam kilka tytułów ze swojej oferty
(m. in. Ewolucja, Rój, Kto kogo?, a z bardziej rozrywkowych Panic lab, seria z karaluchami, Foto safari). Celem kącika jest zapoznanie odwiedzających z nowoczesnymi grami planszowymi, możliowść ich dotknięcia i zagrania w nie. Jednocześnie w tle mamy Darwina i smrodek dydaktyczny - można miło spędzić czas i poszerzyć swoją wiedzę.

Chciałbym serdecznie zaprosić wszystkich użytkowników forum (zwłaszcza z Warszawy i okolic) na sobotę, 8 II 2014 r na Wydział Biologii UW. Szczegóły imprezy na naszej stronie facebook: https://www.facebook.com/MiedzynarodowyDzienDarwina

Będę też najpewniej potrzebował pomocy przy prezentowaniu gier (z G3 ma przyjechać 2 osoby, a organizatorzy będą mieli ręce pełne roboty). Jeśli ktoś byłby chętny, proszę o maila z tematem ''Darwin pomoc''.

Ostatnia sprawa - Dzień Darwina może być dobrą okazją do zorganizowania turnieju Roju (podstawowy zestaw figur, otwarcie turniejowe, 20 minut na grę). Z salą nie będzie problemu. Czy ktoś z Was jest chętny?

To wszystko. Przepraszam za dłużyznę i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 17 sty 2014, 20:35 przez Svartisen, łącznie zmieniany 1 raz.
Ashes to ashes, dice to dice...
Awatar użytkownika
lacki2000
Has thanked: 432 times
Been thanked: 240 times

Re: Dzień Darwina z planszówkami 8 II 2014 i turniej Roju

Post autor: lacki2000 »

Chętnie bym uczestniczył w takiej imprezie, tylko, że to chyba gdzieś poza Trójmiastem:) Przy okazji wspomnijcie o Alfredzie Wallace'u oraz o Dominant Species.
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
Awatar użytkownika
Misio205
Been thanked: 2 times

Post autor: Misio205 »

Impreza zacna, szacun za pomysł, ale jakby tak w tytule umieścić miejsce imprezy (miasto) byłoby 100% a tak jest 95% :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sandman

Post autor: Sandman »

Dzien Darwina i brak Robinsona z dodatkiem o wyprawie tegoz Darwina? Na szczescie jeszcze masz czas to naprawic. :lol: Moze warto zreszta w tej sprawie do Trzewika sie odezwac? :D
Planszowa przeszłość, teraźniejszość, przyszłość
Uzależniony od TtA :]
Visca el Barca!!!
Svartisen

lacki2000 pisze:Chętnie bym uczestniczył w takiej imprezie, tylko, że to chyba gdzieś poza Trójmiastem:) Przy okazji wspomnijcie o Alfredzie Wallace'u oraz o Dominant Species.

Będzie cały wykład o Alfredzie. W przyszłości (DD będzie się odbywał co roku), mam zamiar powiększać kącik o więcej tytułów.
Svartisen

Sandman pisze:Dzien Darwina i brak Robinsona z dodatkiem o wyprawie tegoz Darwina? Na szczescie jeszcze masz czas to naprawic. :lol: Moze warto zreszta w tej sprawie do Trzewika sie odezwac? :D
Pisałem do niego na BGG ale nie uzyskałem odpowiedzi. Może się jeszcze odezwie.
Svartisen

Misio205 pisze:Impreza zacna, szacun za pomysł, ale jakby tak w tytule umieścić miejsce imprezy (miasto) byłoby 100% a tak jest 95% :mrgreen:
Done. Dziękuję!
Awatar użytkownika
Sandman

Post autor: Sandman »

Trzewik to podobno ”troszke” zapracowany gosc. Sprobuj moze tu na forum, a jak nie to pozostaja jeszcze wypozyczalnie. Koszt niewielki, a brak tego tytulu bedzie grubym fuax pas (juz wiem jak to sie do cholery pisze :lol: ).
Planszowa przeszłość, teraźniejszość, przyszłość
Uzależniony od TtA :]
Visca el Barca!!!
ODPOWIEDZ