Neuroshima Hex! (Michał Oracz)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Neuroshima Hex
Na pewno Nowy York się nada - jest jedną z armii "zwykłych" więc jak ogarniasz zasady podstawki to tutaj nie dochodzi nic co może cię zaskoczyć.muker pisze:Która z dodatkowych armii jest najbardziej n00b friendly?
Tzn. nie wymaga 35456656776876843523343 partii na końcie by mieć szanse nią wygrać.
- jolietjake
- Been thanked: 1 time
Jeśli Twój przeciwnik nie ma za sobą 35456656776876843523343 partii armiami podstawowymi to powiedziałbym, że spróbować mógłbyś każdąmuker pisze:Która z dodatkowych armii jest najbardziej n00b friendly?
Tzn. nie wymaga 35456656776876843523343 partii na końcie by mieć szanse nią wygrać.

Joliet Jake na BGG
Wymiar jest bez zmian w stosunku do 2.5
Armia Sharrash to jedna z armii tzw. 'klasycznych', czyli dobrych dla nowych graczy.
Armie które są trudniejsze na początek to Dancer,Mephisto, Neodżungla.
Armia Sharrash to jedna z armii tzw. 'klasycznych', czyli dobrych dla nowych graczy.
Armie które są trudniejsze na początek to Dancer,Mephisto, Neodżungla.
Karty pomocy do DDM 3.0 w polskiej wersji są tylko papierowe a nie kartonowe?
Stałem się fanem Portal Games... bo Robinson, bo Tezeusz, bo Hex 3.0
- RUNner
- Has thanked: 656 times
- Been thanked: 1117 times
Są nadrukowane na papierze kredowym i mają większy format po rozłożeniu A4.
Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
To słabo, że nie dostaniemy twardej karty. A dodatki będą jaką posiadać?
Stałem się fanem Portal Games... bo Robinson, bo Tezeusz, bo Hex 3.0
Nowy Jork jak najbardziej ale najbardziej niezbalansowane jest Borgo zwłaszcza w stosunku do części armii.jolietjake pisze:Jeśli Twój przeciwnik nie ma za sobą 35456656776876843523343 partii armiami podstawowymi to powiedziałbym, że spróbować mógłbyś każdąmuker pisze:Która z dodatkowych armii jest najbardziej n00b friendly?
Tzn. nie wymaga 35456656776876843523343 partii na końcie by mieć szanse nią wygrać.Albo dać przeciwnikowi też armię której jeszcze nie zna. Najbardziej n00b friendly bym powiedział, że jest Nowy Jork, chyba najbardziej klasyczny z dodatków. Stalowa Policja czy SMART w drugiej kolejności. Jeśli chodzi o tą pierwszą to mówiło się przy premierze, że to nie nią trzeba się uczyć, tylko przeciwko niej, więc trochę odwrotny przykład niż podałeś
(ale ja akurat takiego odczucia nie miałem)
Czy będzie można kupić same hexosgłówki ?Portal Games pisze:Przykro mi, ale nie. Jest to integralna część gry Neuroshima Hex 3.0 i nie są one udostępnione za darmo w formacie PDF.mulek18 pisze:Są gdzieś w necie Hexogłówki do pobrania w pdf?
Sharrash 3.0
Na stronie Portal Games opublikowaliśmy informację o nadchodzącej premierze armii Sharrash 3.0 wraz z prezentacją nowego pudełka, żetonów oraz instrukcją w formacie PDF. Szczegóły w tym miejscu.
Michał Oracz pisze o wyborze nowej armii w linii Neuroshimy Hex. Zapraszam do lektury.
- RUNner
- Has thanked: 656 times
- Been thanked: 1117 times
Dobrze się to czyta i już nie mogę się doczekać efektów pracy MO. A kiedy można się spodziewać wydania już znanych armii w wersji 3.0?
Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
- Galatolol
- Has thanked: 679 times
- Been thanked: 1098 times
Mam nadzieję, że wyjdzie kiedyś Kościół Czerwonego Słońca, bo to jeden z moich ulubionych motywów w Neuroshimie. Ale Mississipi też ma super klimat.
RUNner pisze:Dobrze się to czyta i już nie mogę się doczekać efektów pracy MO. A kiedy można się spodziewać wydania już znanych armii w wersji 3.0?
http://www.gamesfanatic.pl/2014/01/28/z ... tal-games/
-
Miałem zadać pytanie 'czy', ale wydawało mi się, że widziałem już wcześniej odpowiedźDodatki do gry opublikowane w latach 2014 oraz 2015 będą publikowane w dwóch wersjach – w wersji z ikonami dla wersji 2.5 oraz w wersji 3.0.

W takim razie kiedy planowany jest dodruk Sharrash 2.5?
- jolietjake
Chyba nie podawano informacji o dodrukach 2.5 - wybacz jeśli się mylę. Szczerze wątpie by chcieli jeszcze robić dodruki starych armii w starym wydaniu, no bez przesady już
Już i tak megawiele wg mnie, że wydają stare armie w 3.0, a nowe w 2.5. Ale poczekaj na oficjalne info - nie chce za nich mówić.

Joliet Jake na BGG
- sillue
- Has thanked: 3 times
skoro jest dostępny, to po co dodruk..?vlysses pisze:Miałem zadać pytanie 'czy', ale wydawało mi się, że widziałem już wcześniej odpowiedźDodatki do gry opublikowane w latach 2014 oraz 2015 będą publikowane w dwóch wersjach – w wersji z ikonami dla wersji 2.5 oraz w wersji 3.0.
W takim razie kiedy planowany jest dodruk Sharrash 2.5?
Sharrash w wersji 2.5 było już wydane i było na rynku blisko rok. Dodruk tej wersji nie jest planowany - wierzymy, że kto chciał kupić tę wersję, to przez rok zdążył ją kupić. Obecnie na rynku obowiązuje wersja 3.0 i ta będzie dodrukowywana.
Nowe armie będą wydawane w wersji 2.5 i 3.0 przez wzgląd na szacunek dla fanów NS HEX, którzy posiadają wersję 2.5 i chcieliby w nowe armie grać w tej wersji.
Niestety, nie możemy nieustannie dodrukowywać starych armii w starej wersji. Kiedy nakład armii 2.5 się wykańcza, dodruki są już planowane tylko w wersji obowiązującej.
Nowe armie będą wydawane w wersji 2.5 i 3.0 przez wzgląd na szacunek dla fanów NS HEX, którzy posiadają wersję 2.5 i chcieliby w nowe armie grać w tej wersji.
Niestety, nie możemy nieustannie dodrukowywać starych armii w starej wersji. Kiedy nakład armii 2.5 się wykańcza, dodruki są już planowane tylko w wersji obowiązującej.
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
Zgadzam się w całej rozciągłość.trzewik pisze:Sharrash w wersji 2.5 było już wydane i było na rynku blisko rok. Dodruk tej wersji nie jest planowany - wierzymy, że kto chciał kupić tę wersję, to przez rok zdążył ją kupić. Obecnie na rynku obowiązuje wersja 3.0 i ta będzie dodrukowywana.
Fan raczej wyskrobie dwadzieściaparę złotych, by kupić na premierę, a nowy i tak wejdzie w 3.0.
Za samo wydawanie nowych dodatków w starym systemie należy się Portalowi wielki +.
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
-
Re: Odp: Neuroshima Hex
OK. Jasne. Dzięki za odpowiedź. Źle zrozumiałem to co zacytowałem 

No własnie problem w tym, że 2.5 już nie ma. Poszukuję sklepu gdzie zostały jakieś pojedyncze sztuki, ale wszędzie gdzie pytałem już się skończyły.sillue pisze:skoro jest dostępny, to po co dodruk..?
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
Jak wypada Mefisto na tle innych frakcji? Dobrze zbalansowany (proporcje szans w partii M vs inna frakcja), czy raczej ciekawostka w stylu Dancera?
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Premiera Nowego Jorku tuż tuż, na stronie Portal Games opublikowaliśmy instrukcję do gry oraz film reklamujący tą armię.
mam pytanie jakie macie wrażenia podczas gry w NH na 6 żetonów ( zasada alternatywna wprowadzona w 3.0 )
mi się bardzo podoba gra jest bardziej taktyczna więcej można przewidzieć i na pewno żadna z ras jakie mam nie jest przegięta
podobno tancerz staje się wówczas mocarny
sam gram
armiami z podstawki + szczury + stalowa policja
mi się bardzo podoba gra jest bardziej taktyczna więcej można przewidzieć i na pewno żadna z ras jakie mam nie jest przegięta
podobno tancerz staje się wówczas mocarny
sam gram
armiami z podstawki + szczury + stalowa policja