[Skawina] Spotkania planszówkowe
Re: [Skawina] Spotkania planszówkowe
No niestety we 100% zgadzam się z Jackiem odnośnie Descenta.....
Podobno pierwsza edycja miała inne, dużo bardziej logiczne zasady, z tym czas gry był dłuższy.
Descent pewnie pójdzie pod młotek...
Uwaga Uwaga odnośnie dzisiejszego planszogrania !!!
Doszło do awarii królika !!
Fatal error wymusił wizytę u weterynarza. Zawiozłem go dzisiaj rano do weterynarza. Do 16.15 ma zostać naprawiony i przygotowany do odbioru. W związku z tym w domu będę około 16.45.
Ania cały czas jest więc możecie wpadać o 16.00. Pogadacie , rozłożycie grę. Wystartujemy z delikatnym poślizgiem.
Podobno pierwsza edycja miała inne, dużo bardziej logiczne zasady, z tym czas gry był dłuższy.
Descent pewnie pójdzie pod młotek...
Uwaga Uwaga odnośnie dzisiejszego planszogrania !!!
Doszło do awarii królika !!
Fatal error wymusił wizytę u weterynarza. Zawiozłem go dzisiaj rano do weterynarza. Do 16.15 ma zostać naprawiony i przygotowany do odbioru. W związku z tym w domu będę około 16.45.
Ania cały czas jest więc możecie wpadać o 16.00. Pogadacie , rozłożycie grę. Wystartujemy z delikatnym poślizgiem.
- Bea
- Been thanked: 6 times
To pewnie wpadniemy jakoś między 16.00 17.00. Jeszcze ustalę to z Reid666.mr.big pisze: Ania cały czas jest więc możecie wpadać o 16.00. Pogadacie , rozłożycie grę. Wystartujemy z delikatnym poślizgiem.
- Bea
Dzięki za udany wieczór. Kolejny raz mogę powiedzieć, że dawno się tak nie uśmiałam.
Mała aktualizacja naszych statystyk: Evo jest już warte 8 piw. Kto da więcej?
Reid666, żyjesz?
Mała aktualizacja naszych statystyk: Evo jest już warte 8 piw. Kto da więcej?
Reid666, żyjesz?
Bardzo fajne planszogranie !
Jacek pół piwa wylał na stół chwilę po tym jak Evo wróciło do pudełka
Dzisiaj rano poinformowałem go że wygrał w Evo. Był bardzo mile zaskoczony
Faktycznie dawno nie było tyle śmiechu. Zwłaszcza jak na licytacji pojawił się gen umożliwiający "przelecenie każdego"
Jacek pół piwa wylał na stół chwilę po tym jak Evo wróciło do pudełka

Dzisiaj rano poinformowałem go że wygrał w Evo. Był bardzo mile zaskoczony

Faktycznie dawno nie było tyle śmiechu. Zwłaszcza jak na licytacji pojawił się gen umożliwiający "przelecenie każdego"

- Reid666
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Ja też dziękuje za wieczór (podobno było fajnie, a przynajmniej tak mi powiedziano
), nocleg, poranek oraz śniadanie
.
Mam nadzieję że dobrze się bawiliście.
Jeśli kogoś zbytnio uraziłem, obraziłem czy też oburzyłem po spożyciu większej niż zalecana dawki napojów rozweselających, to proszę o przyjęcie szczerych wyrazów ubolewania z mojej strony!
Poważnie zastanawiam się czy nie rzucić planszówek, wywołują zbyt duży ból głowy na drugi dzień po rozgrywce...

Mam nadzieję że dobrze się bawiliście.
Jeśli kogoś zbytnio uraziłem, obraziłem czy też oburzyłem po spożyciu większej niż zalecana dawki napojów rozweselających, to proszę o przyjęcie szczerych wyrazów ubolewania z mojej strony!
Poważnie zastanawiam się czy nie rzucić planszówek, wywołują zbyt duży ból głowy na drugi dzień po rozgrywce...
Kto chętny na granie w poniedziałek popołudniu? Raportować od razu preferencje i godzinę na którą możecie dotrzeć.
- Bea
Wstępnie się piszemy na około 17.00 ale damy jeszcze znać bo nie wiemy ile nam zajmą sprawy w Prokocimiu.arshenik! pisze:Kto chętny na granie w poniedziałek popołudniu? Raportować od razu preferencje i godzinę na którą możecie dotrzeć.
Może Tzolkin lub Cosmic jak nas będzie więcej.
W czwartek ok. 18 u Bei będziemy uskuteczniać jakieś granie - chętni?
Niedziela zapowiada mi się wolna - gramy cuś? Można by uskutecznić Dominant Species lub Wojny Ryżowe... Ew. męskie eclipsowanie - bo jak Jacek wyjedzie, to będę sprzedawał.
Niedziela zapowiada mi się wolna - gramy cuś? Można by uskutecznić Dominant Species lub Wojny Ryżowe... Ew. męskie eclipsowanie - bo jak Jacek wyjedzie, to będę sprzedawał.
Packa na Muchy ?arshenik! pisze:Niedziela zapowiada mi się wolna - gramy cuś?

Jako że nigdzie się nie wybieramy w weekend, i mamy ostatnie chwile wolnego czasu przed narodzinami bliżniaków, to możemy zagrać w sobotę od godz 16.00
niedzielę od godz 14.00
W niedzielę o 18.00 Kacper wraca z obozu zimowego więc będę musiał wyskoczyć po niego do Borku. Pewnie tez będzie chciał z nami zagrać, więc od 14.00 do 18.00 możemy zagrać w cos trudniejszego, a później cos na lajcie.
aha
W trosce o zdrowie i gry, ograniczamy piwo do max 3 na osobę

- Bea
Być może w czwartek udałoby się nawet trochę wcześniej. Za to w niedzielę rano już wyjeżdżamy na tydzień. Czwartek więc to dla nas ostatnia okazja do zagrania (jeszcze tylko się muszę dowiedzieć czy Łukasz da radęarshenik! pisze:W czwartek ok. 18 u Bei będziemy uskuteczniać jakieś granie - chętni?

Rozumiem, że możemy to zrobić ryczałtem i Ania z bliźniakami i z Kacprem zwiększają limit o 12, który inni grający mogą przygarnąć i wykorzystać. To o 14 u Was?mr.big pisze:ahaarshenik! pisze:Niedziela zapowiada mi się wolna - gramy cuś?
W trosce o zdrowie i gry, ograniczamy piwo do max 3 na osobę
Zerknijcie na Dominant Species (może być ciężko w 4h) i Wojny Ryżowe (Rice Wars) czy mam je przytachać.
Niedziela:
1.Ania
2.Bigu
3.arshenik!
4.
5.
(6?).
Dostałem właśnie Runewars na urodziny więc warto wziąć to pod rozwagę! YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo fajnie, tylko że te gry które podałeś są maga giga skomplikowane. Obawiam się że czas gry to więcej niż 4 h....
hmmm...
W sumie to bym chciał zobaczyć te wszystkie gry, ale musimy na to spojrzeć realnie. Najbardziej przystępne wydają sie Wojny Ryżowe, ale patrząc pobieżnie na grafiki - przypomina to Neuroshimę, a tego nie lubimy
hmmm...
W sumie to bym chciał zobaczyć te wszystkie gry, ale musimy na to spojrzeć realnie. Najbardziej przystępne wydają sie Wojny Ryżowe, ale patrząc pobieżnie na grafiki - przypomina to Neuroshimę, a tego nie lubimy

Zanim będziesz mi tu neuroshimę obrażał to przeczytaj recenzję Wojen Ryżowych!
Mogę w Evo zagrać ewentualnie, bo to już znacie a ja poznam z chęcią, myślę że Bea pożyczy.
Mogę w Evo zagrać ewentualnie, bo to już znacie a ja poznam z chęcią, myślę że Bea pożyczy.
- Bea
Pod warunkiem, że nie wylejecie mi na nią piwa.arshenik! pisze:Zanim będziesz mi tu neuroshimę obrażał to przeczytaj recenzję Wojen Ryżowych!

Sobota, godz 16.00:
1.Ania
2.Bigu
3.
......
Niedziela, godz 14.00:
1.Ania
2.Bigu
3.arshenik!
4.Damian
5.
(6?).
ps
Damian stwierdził że w Pociągi by zagrał
1.Ania
2.Bigu
3.
......
Niedziela, godz 14.00:
1.Ania
2.Bigu
3.arshenik!
4.Damian
5.
(6?).
ps
Damian stwierdził że w Pociągi by zagrał
- Bea
U nas jutro (czwartek) też możemy w coś zagrać w okolicach godziny 16.30 mniej więcej. Arshenik! wstępnie wyraził chęć uczestnictwa, ma potwierdzić jeszcze. Wybór gry uzależniony od liczby przybyłych, a to moje nieśmiałe propozycje:
1-4 Tzolkin/W Roku Smoka/Robinson
5 Lords of Waterdeep/Nowa Era
6-7 Caverna
A jako fillerek Potwory w Tokio
Ktoś reflektuje?
1-4 Tzolkin/W Roku Smoka/Robinson
5 Lords of Waterdeep/Nowa Era
6-7 Caverna
A jako fillerek Potwory w Tokio

Dzisiaj z Anią i Jackiem rozegraliśmy ciąg dalszy kampanii w Descenta. Kolejny raz dostali baty od Mrocznego Władcy
Rewelacji z grą nie ma, ale tragedii też. Wszyscy zdeklarowali że chcą zagrać kolejny scenariusz
Gdyby ktoś chciał dołączyć do nas to zapraszam. Zrobi się szybki tuning bohatera i dołączy do gry
Kolejna planowana rozgrywka - za tydzień w środę.
Odnośnie weekendu:
Dzisiaj zgodnie stwierdziliśmy że na chwilę obecną nie chcemy poznawać kolejnych długich i trudnych gier. Zagrajmy w coś prostszego i przystępniejszego.
Plan jest taki że w niedzielę od godz 14.00 zagramy w Puerto Rico, a później w Wsiąść do Pociągu
Te gry nie są jakoś megaczasochłonne, i każda z nich trwa jakieś 2h. Co prawda w naszym wykonaniu do każdej trzeba doliczyć 1h
Czasu w zasadzie w niedzielę będzie dosyć dużo, więc jest szansa na spróbowanie którejś z gier arshenika!
Krzysiek- wybierz jedną i przytachaj ją. Najlepiej najprostszą
Sobota, godz 16.00:
1.Ania
2.Bigu
3.
......
Niedziela, godz 14.00:
1.Ania
2.Bigu
3.arshenik!
4.Damian
5.Reid666

Rewelacji z grą nie ma, ale tragedii też. Wszyscy zdeklarowali że chcą zagrać kolejny scenariusz

Gdyby ktoś chciał dołączyć do nas to zapraszam. Zrobi się szybki tuning bohatera i dołączy do gry

Kolejna planowana rozgrywka - za tydzień w środę.
Odnośnie weekendu:
Dzisiaj zgodnie stwierdziliśmy że na chwilę obecną nie chcemy poznawać kolejnych długich i trudnych gier. Zagrajmy w coś prostszego i przystępniejszego.
Plan jest taki że w niedzielę od godz 14.00 zagramy w Puerto Rico, a później w Wsiąść do Pociągu
Te gry nie są jakoś megaczasochłonne, i każda z nich trwa jakieś 2h. Co prawda w naszym wykonaniu do każdej trzeba doliczyć 1h

Czasu w zasadzie w niedzielę będzie dosyć dużo, więc jest szansa na spróbowanie którejś z gier arshenika!
Krzysiek- wybierz jedną i przytachaj ją. Najlepiej najprostszą

Sobota, godz 16.00:
1.Ania
2.Bigu
3.
......
Niedziela, godz 14.00:
1.Ania
2.Bigu
3.arshenik!
4.Damian
5.Reid666
Wezmę Rice Wars i Wiochmen 2 - to drugie w sam raz podejdzie pod Puerto Rico:P
Bigu - Runewars to gra, której szukałeś. Skrzyżowanie Descenta z Eclipsem i Talismanem:D
Bigu - Runewars to gra, której szukałeś. Skrzyżowanie Descenta z Eclipsem i Talismanem:D
Przytachaj, sprawdzę czy nie kłamieszarshenik! pisze:Bigu - Runewars to gra, której szukałeś. Skrzyżowanie Descenta z Eclipsem i Talismanem:D

update
Przed chwilą w radio poinformowali o jakimś konkursie. Wyłapałem informację że nagrodami są planszówki

Cieszy to, że o planszówkach coraz częściej słychać w mediach.
Gość chce się zamienić mój Asgard na jego Amyitis z dodatkiem. Co myślicie?
recenzja:
http://www.rebel.pl/repository/files/re ... mes-26.pdf
recenzja:
- Reid666
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Obawiam się że może nie trafiać zbyt często na stółarshenik! pisze:Gość chce się zamienić mój Asgard na jego Amyitis z dodatkiem. Co myślicie?
recenzja:

- Bea
Ja na twoim miejscu to bym raczej szła w takie gry jak Gra o Tron, Brass, Automobile albo chociaż Cyklady.
Asgarda ciężko sprzedać, ale to co oferuje ten koleś to też produkt mało popularny.
Ja bym wolał kasę. Najwyżej na fajki wydasz

- Bea
To ja bym już wolała grać w Asgarda.mr.big pisze:Asgarda ciężko sprzedać, ale to co oferuje ten koleś to też produkt mało popularny.