Dąbrowa Górnicza - Mistrzostwa Polski Sabotażysta
Dąbrowa Górnicza - Mistrzostwa Polski Sabotażysta
Zgodnie z nową tradycją spotykamy się w I sobotę miesiąca w Klubie Kiepury w Sosnowcu przy ul. Będzińskiej 65 (byłe technikum energetyczne).
Najbliższe spotkanie 1 lutego w godzinach 10:00 do 17:00. Będą gry z wypożyczalni, można też przynieść swoje.
Zapraszamy doświadczonych graczy i nowicjuszy! Dla każdego znajdzie się coś ciekawego.
Najbliższe spotkanie 1 lutego w godzinach 10:00 do 17:00. Będą gry z wypożyczalni, można też przynieść swoje.
Zapraszamy doświadczonych graczy i nowicjuszy! Dla każdego znajdzie się coś ciekawego.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2016, 22:37 przez acebo.pl, łącznie zmieniany 10 razy.
- magole
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
Re: Sosnowieckie spotkania w Kiepurze
Oczywiście zapisałem w kalendarzu 

Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
Dziękuje za ostatnie spotkanie, może ilość graczy nie była tym razem zbyt wielka ale my bawiliśmy się świetnie!
Nowe stoły bardzo dobre, plakietki z imionami może tym razem nieprzydatne bo wszystkich znałem ale super, że się pojawiły.
Mój cel na spotkanie został spełniony, przedstawiałem świat gier nowym graczom i chwyciło...
Do tego stopnia, że w niedzielę zaliczyliśmy kolejne 3 partie a w wolny poniedziałek graliśmy od świtu do zmierzchu:D
Jeśli w końcu zima nie nadejdzie i nie będę na corocznym zimowym wyjeździe w Tatry na przełomie stycznia/lutego, to oczywiście przybędę i oczywiście nie sam!
Po doświadczeniach z zeszłego roku przełom stycznia i lutego to jeszcze za wczas na porządną zimę nawet w Tatrach więc lepiej może zacznę już planować w co zagrać
Nowe stoły bardzo dobre, plakietki z imionami może tym razem nieprzydatne bo wszystkich znałem ale super, że się pojawiły.
Mój cel na spotkanie został spełniony, przedstawiałem świat gier nowym graczom i chwyciło...
Do tego stopnia, że w niedzielę zaliczyliśmy kolejne 3 partie a w wolny poniedziałek graliśmy od świtu do zmierzchu:D
Jeśli w końcu zima nie nadejdzie i nie będę na corocznym zimowym wyjeździe w Tatry na przełomie stycznia/lutego, to oczywiście przybędę i oczywiście nie sam!
Po doświadczeniach z zeszłego roku przełom stycznia i lutego to jeszcze za wczas na porządną zimę nawet w Tatrach więc lepiej może zacznę już planować w co zagrać

Już po ostatnim spotkaniu dotarły do mnie informacje o chorobie od zgłoszonych, ale nieobecnych - chyba trafiliśmy z terminem w jakąś epidemię. Cóż, zdarza się.
Z każdym spotkaniem się rozwijamy
Z powodu braku czynnej kafejki w obiekcie, na następne spotkanie przyniesiemy czajnik elektryczny i jednorazowe kubki. Każdy będzie mógł sam sobie przygotować ulubioną kawę, czy herbatę 
Z każdym spotkaniem się rozwijamy

Szykujemy dodatkowe atrakcje na lutowe spotkanie. Poza tradycyjnymi już rabatami będzie co najmniej jeden prototyp gry do przetestowania.
Gra jest prosta, ale za to związana z naszym miastem. Pomysłodawcy i autorzy będą wdzięczni każdemu chętnemu za test i uwagi. Tyle na rozbudzenie apetytów powinno wystarczyć, bo samą grę chcemy zostawić jako niespodziankę dla uczestników
Zapraszamy serdecznie!
Gra jest prosta, ale za to związana z naszym miastem. Pomysłodawcy i autorzy będą wdzięczni każdemu chętnemu za test i uwagi. Tyle na rozbudzenie apetytów powinno wystarczyć, bo samą grę chcemy zostawić jako niespodziankę dla uczestników

Zapraszamy serdecznie!
-
A trzeba się wcześniej zgłaszać, czy tym razem do Kipury wstęp bez ograniczeń?
- magole
Podobno jest bez ograniczeń
Wstęp wolny, każdy mile widziany

Wstęp wolny, każdy mile widziany

Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
Kolejne spotkanie za nami i kolejny porcja dobrej zabawy, dzięki!
Dodatkowo dowiedziałem się czegoś o Sosnowcu czego nie wiedziałem;)
Pomysł bardzo fajny i daje jeszcze wiele możliwości. Nie jestem fanem prostych gier ale tematyka sprawia, że nawet ja mogę zagrać
Tylko w "twardym" i kolorowym wydaniu;)
Dodatkowo dowiedziałem się czegoś o Sosnowcu czego nie wiedziałem;)
Pomysł bardzo fajny i daje jeszcze wiele możliwości. Nie jestem fanem prostych gier ale tematyka sprawia, że nawet ja mogę zagrać

Tylko w "twardym" i kolorowym wydaniu;)
A, dziękuję
Bardzo się cieszymy, że gra została przetestowana i do tego się spodobała. Uwagi zostały wzięte do serca i pewne elementy już są poprawiane. A z pierwszym prototypem wiadomo jak jest - najtańszym kosztem
Jak dalej pójdzie po naszej myśli, to może na następnym spotkaniu będzie kolejny prototyp, ale innej gry, już nieco bardziej rozwiniętej. Może nie angażującej aż tak jak CO2
, ale z planszą, pionkami i kartami.

Bardzo się cieszymy, że gra została przetestowana i do tego się spodobała. Uwagi zostały wzięte do serca i pewne elementy już są poprawiane. A z pierwszym prototypem wiadomo jak jest - najtańszym kosztem

Jak dalej pójdzie po naszej myśli, to może na następnym spotkaniu będzie kolejny prototyp, ale innej gry, już nieco bardziej rozwiniętej. Może nie angażującej aż tak jak CO2

Szykujemy na następne spotkanie kolejny prototyp
Tym razem gra rodzinna przygodowa, ale klimat i okoliczności na razie pozostawimy owiane tajemnicą, by nie psuć niespodzianki.

Tym razem gra rodzinna przygodowa, ale klimat i okoliczności na razie pozostawimy owiane tajemnicą, by nie psuć niespodzianki.
Mam przykrą informację odnośnie marcowego spotkania. Tradycyjnie miało się odbyć w pierwszą sobotę miesiąca, czyli 01.03. Niestety, w tym terminie organizowane są w Klubie Kiepury ogólnopolskie mistrzostwa szachowe i szachiści zajmują wszystkie dostępne stoły i krzesła
W efekcie tego spotkanie 1 marca zostaje odwołane
Negocjujemy inny termin, żeby nie odwoływać, ale przenieść imprezę.
I tu mam do Was pytanie - czy uważacie, że przeniesienie spotkania na 8 lub 15 marca to dobry pomysł?

W efekcie tego spotkanie 1 marca zostaje odwołane

Negocjujemy inny termin, żeby nie odwoływać, ale przenieść imprezę.
I tu mam do Was pytanie - czy uważacie, że przeniesienie spotkania na 8 lub 15 marca to dobry pomysł?
- magole
15/16 marca jest MiniPionek w Gliwicach, więc ten termin jest już zarezerwowany pod tą imprezę.
Dzięki za przypomnienie, wyleciało mi to z głowy
Zostaje więc 8 marca albo wcale. Czy na Dzień Kobiet będą chętni zajrzeć do Kiepury i pograć?

Zostaje więc 8 marca albo wcale. Czy na Dzień Kobiet będą chętni zajrzeć do Kiepury i pograć?
Hmmm 8 marca coś mi to mówi...
Ale co tam jeszcze nie mam żadnych planów, więc jestem za!
Ale co tam jeszcze nie mam żadnych planów, więc jestem za!
... Dzień Kobiet
Jeśli ta data będzie potwierdzona, to postaramy się ten dzień dodatkowo uatrakcyjnić.

Jeśli ta data będzie potwierdzona, to postaramy się ten dzień dodatkowo uatrakcyjnić.
Mamy potwierdzony 8 marca. Reszta - czyli godziny (10 do 17) i miejsce - bez zmian.
Ale nie będzie zasady ''zakaz wygranej mężczyznom" 
Zapamiętałam datę do tego stopnia, że jak teraz mnie dziewczyna zapyta czy pamiętam co jest 8, odpowiem "no pewnie że tak - GRANIE
"

Zapamiętałam datę do tego stopnia, że jak teraz mnie dziewczyna zapyta czy pamiętam co jest 8, odpowiem "no pewnie że tak - GRANIE

My tacy okrutni nie będziemy
, pozostaje kwestia podejścia do sprawy grających Pań 

Jeśli macie ochotę przetestować grę, która pozwoli Wam wybrać się w podróż po Islandii, to serdecznie zapraszamy!
Kolejna już wersja prototypu (po kilku testach i poprawkach) będzie czekała na naszym marcowym spotkaniu w Kiepurze.
Nie będziemy nikomu gry tłumaczyć - chcemy przetestować też instrukcję do niej
Gra od 2 do 5 osób, czas gry ok 1 godziny. Gra z rodzaju rodzinnych, przygodowych, przy których można się też dowiedzieć kilku rzeczy.
Twórcy gry będą wdzięczni każdemu, kto zechce ją przetestować i wyrazić swoją opinię
Kolejna już wersja prototypu (po kilku testach i poprawkach) będzie czekała na naszym marcowym spotkaniu w Kiepurze.
Nie będziemy nikomu gry tłumaczyć - chcemy przetestować też instrukcję do niej

Gra od 2 do 5 osób, czas gry ok 1 godziny. Gra z rodzaju rodzinnych, przygodowych, przy których można się też dowiedzieć kilku rzeczy.
Twórcy gry będą wdzięczni każdemu, kto zechce ją przetestować i wyrazić swoją opinię

Przypominam, że już w najbliższą sobotę gramy w Kiepurze (Będzińska 65, czyli były energetyk).
Będzie z jednej strony tradycyjnie - wypożyczalnia, można też przynieść własne gry, będzie czajnik i kubeczki jednorazowe.
Z drugiej strony będzie coś nowego - nowy prototyp, nowe rabaty (specjalne z tej pięknej okazji
) i będzie słodko
Zapraszamy!
Będzie z jednej strony tradycyjnie - wypożyczalnia, można też przynieść własne gry, będzie czajnik i kubeczki jednorazowe.
Z drugiej strony będzie coś nowego - nowy prototyp, nowe rabaty (specjalne z tej pięknej okazji

Zapraszamy!
Przypominamy, że już za dwa dni święto wszystkich Pań, a w Sosnowcu święto wszystkich grających Pań
Słodkie niespodzianki już się zaczynają szykować

Słodkie niespodzianki już się zaczynają szykować

Dziękujemy za przybycie
Mamy nadzieję, że się podobało - zwłaszcza Islandia, nad którą będziemy dalej po uwagach pracować
Do następnego razu!

Mamy nadzieję, że się podobało - zwłaszcza Islandia, nad którą będziemy dalej po uwagach pracować

Do następnego razu!
Niespodzianka!
W marcu można po raz drugi zajrzeć do Kiepury i pograć przez chwilę
Bierzemy udział w X Festiwalu Nauki organizowanym przez WSB w Dąbrowie Górniczej i z tej okazji w dniu 29.03.2014 przez dwie godziny - od 13:30 do 15:30 będziemy czekać na wszystkich chętnych.
Tym razem jest to impreza tematyczna - Logika i refleks.
Będą gry logiczne i te wymagające refleksu, a także gry łączące obie te cechy
Zapraszamy!
W marcu można po raz drugi zajrzeć do Kiepury i pograć przez chwilę

Bierzemy udział w X Festiwalu Nauki organizowanym przez WSB w Dąbrowie Górniczej i z tej okazji w dniu 29.03.2014 przez dwie godziny - od 13:30 do 15:30 będziemy czekać na wszystkich chętnych.
Tym razem jest to impreza tematyczna - Logika i refleks.
Będą gry logiczne i te wymagające refleksu, a także gry łączące obie te cechy

Zapraszamy!
Z przykrością informuję, że kwietniowe spotkanie z grami w Kiepurze w Sosnowcu jest odwołane.
Tym razem planszówki przegrały z szaradami - 5 kwietnia w Klubie będą mistrzostwa szaradzistów i znów zabierają wszystkie stoły i krzesła.
Z powodu innych zawodowych planów na kolejną sobotę 12 kwietnia, nie było możliwe przeniesienie naszej imprezy na ten termin.
Najbliższe tradycyjne spotkanie odbędzie się więc dopiero w maju - konkretną datę jeszcze podamy.
Tymczasem zapraszamy na tematyczną imprezę 29 marca - Logika i refleks - w ramach Festiwalu Nauki.
Tym razem planszówki przegrały z szaradami - 5 kwietnia w Klubie będą mistrzostwa szaradzistów i znów zabierają wszystkie stoły i krzesła.
Z powodu innych zawodowych planów na kolejną sobotę 12 kwietnia, nie było możliwe przeniesienie naszej imprezy na ten termin.
Najbliższe tradycyjne spotkanie odbędzie się więc dopiero w maju - konkretną datę jeszcze podamy.
Tymczasem zapraszamy na tematyczną imprezę 29 marca - Logika i refleks - w ramach Festiwalu Nauki.