RUNner pisze:Pozwoliłem sobie skopiować wypowiedź z wątku o zasadach:
Coen pisze:Zagrałem już ze 4-5 partii w drugi scenariusz i wszystkie przegrałem :/
Próbuje składać talie, ale chyba robię to dość nieudolnie i cały czas dostaję wciry

Zastanawiam się co będzie dalej, jak przy tym poziomie trudności mi nie idzie
Ta przygoda jest wymagająca solo, zwłaszcza bez kart z późniejszych dodatków. Talię trzeba złożyć pod kątem dwóch problemów: pokonanie Trolla oraz zbijanie zagrożenia. Spróbuj zbudować talię pod bohaterów: Eowina, Gimli i Thalin lub Legolas.
Dwa scenariusze coreseta są trudne, ale muszą takie być. Wyzwanie w grze kooperacyjnej to podstawa grywalności. Ucieczkę z Dol Guldur zaliczyłem solo po 50 nieudanych próbach. Nie można się poddawać!
Dzięki ponownie za pomoc

Thalin, Gimli i Eowina dość dobrze sobie na początku radzili, pokonałem nawet dwa górskie trolle, ale jeszcze w pierwszej części scenariusza napadło nas zdecydowanie za dużo wrogów i nie było jak się wybronić, bohaterowie zginęli

Po wymianie Thalina na Legolasa było lepiej.
Na samym początku dostałem do pokonania dodatkowo Wodza Ufthak i bez problemu się udało. Gimli z 4 obrażeniami i toporkiem dającym +2 siał zniszczenie

Niestety, w drugim etapie scenariusza podczas Wyprawy zginęła Eowina zabita podle przez Orki z Dol Guldur i od tego czasu już wszystko się posypało.
Nie miałem tylu ludzi, aby rozdzielić ich na wyprawy i bronienie się/atakowanie, wskutek czego poziom zagrożenia rósł systematycznie i ostatecznie przekroczył dozwolony poziom.
Ale talia jest fajna, jutro dalsze testy
Scenariusz na solo faktycznie jest wymagający, ale z tego co czytam, to Ucieczka z Dol Guldur to jakiś koszmar.
Mam cztery pierwsze zestawy przygodowe z Cieni Mrocznej Puszczy, ale na razie testuję scenariusze na samej podstawce - takie dawkowanie przyjemności