Jaki z tego wniosek : O gustach sie nie dyskutuje

hehe my podobnie:)1976wro pisze:witam
moj wiek to 31 zony 32 i tez od niedawna reaktywowalismy temat gier planszowych. ze wzgledu na to ze gramy w wiekszosci razy we dwojke to na tyle graczy preferuje gry.
Też Osadnicy, też Cytadela, ale ta mi nie bardzo pasi -nigdy nie lubiłem oszukiwać czy udawać, a strategia gry opiera się na nabieraniu. Chociaż generalnie budowa dzielnic jest ok. Jednak wolę budować w San Juan:)1976wro pisze: Rozpoczynalismy od osadnikow z catanu - zmodyfikowalem zasady dla dwoch osob i dziala ok ale gierka sie znudzila, potem cytadela do teraz pykamy w nia bo naprawde swietna karcianka, teraz wysokie napiecie tez zmienilem zasady dla dwoch osob bo standardowe wg mnie sa kulawe , obecnie jestesmy w oczekiwaniu na tygrys i eufrat zobaczymy jak sie sprawdzi w dwie osoby potem chyba caylus lub age of mythology moze antike? w miezy czasie kobita rozkminia dungeoneera i mowi ze im wiecej czyta i bardziej sie jeej uczy tym bardziej jej sie podoba...
Niby tak, chociaż otoczka (klocki, to że gry leżą często w działach dla dzieci itd) działa na niekorzyść. To tak jak z komiksami -większość nie jest dla dzieci, ale masie tak się kojarzą.1976wro pisze: reasumujac - zaden wiek nie jest zly na rozpoczecie przygody z planszowkami choc tez calkiem niedawno mialem zagwozdke czy aby nie za stary ze mnie piernik na pykanie w gierki ? - mylilem sie
Niestety gry planszowe choć odrywają na chwilę od TV i kompa nie są na tyle porywające co komputerowe. Nie mogą być tak skomplikowane i za razem proste w grze jak te na PC1976wro pisze: ps. caly czas w poszukiwaniu giery ktora powali mnie na kolana i zone a przy tym bedzie swietnie chodzila na dwie osoby ......
i tak zaokrągla się w górę, hehe -więc masz 30Molu pisze:
29 u mnie. Choc jeszcze nie skonczone
Jeszcze nie, i nie 29, ale że tak powiem już bliżej 30 niż 20Molu pisze:Tez masz 30 na karku?RK pisze:Podobnie jak wielu kolegów jestem w tym szczęśliwym wieku, że z młodszymi, koło 20-tki i mniej jeszcze kontaktu nie straciłem, a ze starszymi już mam w miarę dobry. Z tych powodów bardzo sobie go chwalę![]()
Pozdrowienia
RK vel Raleen
29 u mnie. Choc jeszcze nie skonczone
Bo zgoliłeś brodętrzewik pisze:A ja mam 31, ale wyglądam na 25