[Katowice] czy ktoś z tego forum grywa w Rudym Goblinie?
[Katowice] czy ktoś z tego forum grywa w Rudym Goblinie?
Jak w temacie, bywacie w Rudym
?

przygarnę geeka :D zapraszam do grupy śląscy planszomaniacy :) https://www.facebook.com/groups/596625973748489/
- 100rk
- Been thanked: 1 time
Re: [Katowice] czy ktoś z tego forum grywa w Rudym Goblinie?
6% zniżki Rebel, 7% Planszomania, 7% 3 Trolle - chętnie się podzielę.
sprzedam/kupię/wymienię
kolekcja - w miarę aktualna
lista życzeń
sprzedam/kupię/wymienię
kolekcja - w miarę aktualna
lista życzeń
- Dwntn
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 36 times
Hej,
Czasem mi się zdarza, aczkolwiek nie miałem okazji być w Goblinie od kilku tygodni, głównie ze względu na pracę oraz brak osób, z którymi można by się tam wybrać
- K.
Czasem mi się zdarza, aczkolwiek nie miałem okazji być w Goblinie od kilku tygodni, głównie ze względu na pracę oraz brak osób, z którymi można by się tam wybrać

- K.
Jak nie masz z kim grać to napisz do mnie, możemy sie jakoś zgadać na granie 

przygarnę geeka :D zapraszam do grupy śląscy planszomaniacy :) https://www.facebook.com/groups/596625973748489/
- Dwntn
Gdybyś miał / miała ochotę w coś zagrać, postaram się w tym tygodniu pojawić w środę w Goblinieevenstar pisze:Jak nie masz z kim grać to napisz do mnie, możemy sie jakoś zgadać na granie

- K.
Ok z tym, że ja mogę byś najwcześniej koło 18, a w co chciałbyś zagrać?
Hej,
Jeżeli nie macie nic przeciwko, to chętnie bym do Was dołączył.
Nie miałem jeszcze okazji pojawić sie w żadnym z katowickich miejsc spotkań - grywam zwykle w małym, lokalnym gronie. Ale ostatnio jakoś ekipa się mi rozsypuje.
Najczęściej gramy w Agricolę, Puerto Rico, Mage Knight, Race for the Galaxy lub Dominion. Do dyspozycji mam też sporadycznie grane Through the Ages, Terra Mystica, Zimna Wojna i Ora et Labora (to ostatnie pożyczone tylko na jakiś czas).
Mogę coś z tych rzeczy przytargać.
Chciałbym się też upewnić, czy chodzi o tą knajpę/miejsce gdzieś na Wita Stwosza w Katowicach?
Nie miałem jeszcze okazji pojawić sie w żadnym z katowickich miejsc spotkań - grywam zwykle w małym, lokalnym gronie. Ale ostatnio jakoś ekipa się mi rozsypuje.
Najczęściej gramy w Agricolę, Puerto Rico, Mage Knight, Race for the Galaxy lub Dominion. Do dyspozycji mam też sporadycznie grane Through the Ages, Terra Mystica, Zimna Wojna i Ora et Labora (to ostatnie pożyczone tylko na jakiś czas).
Chciałbym się też upewnić, czy chodzi o tą knajpę/miejsce gdzieś na Wita Stwosza w Katowicach?
Pinata, to zapraszamy do Goblina jutro o 18
Ja wyglądam tak jak na avatarze więc mnie rozpoznasz
Jakbyś mógł przynieść Dominiona/Race to byłoby super
Póki co w planach jest na jutro Gtr i Neuroshima.
Tak Goblin jest na Wita Stwosza

Tak Goblin jest na Wita Stwosza

- Dwntn
Z chęcią poznam Race for the Galaxy i Terra Mystica. Mam też Zimną Wojnę III edycję, ale jako że to gra na 2-ch, to można by się umówić indywidualnie na jakąś partię.pinata pisze:Hej,
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro ok. 18:00.
- K.
A ja bym w sumie zagrała w każdą gre, którą ma kolega 

Jak rozumiem "jutro" pisane o 3 w nocy oznacza "dzisiaj". A konkretnie "w środę".Dwntn pisze:Pozdrawiam i do zobaczenia jutro ok. 18:00.
Ja również, ale może nam zabraknąć czasu :) Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że obojętnie o której zaczynamy ze znajomymi grać w Mage Knighta, to i tak kończymy o 5 nad ranem.evenstar pisze:A ja bym w sumie zagrała w każdą gre, którą ma kolega
Chciałem przyjść na piechotę, ale trudno - przyjadę samochodem, wrzucę wszystkie pudła do bagażnika i na miejscu coś wybierzemy. Chyba, że zdecydujecie się jeszcze teraz na jakieś konkretne pozycje z menu.
Mi jest to obojętne, przy czym w niektóre gry gram dużo (Agri, Puerto, MK, RftG) i nie będę miał problemów z ewentualnym sprawnym wytłumaczeniem zasad, a w niektóre rzadko i może się zdarzyć, że trzeba będzie przewertować instrukcję.
Spoko, jak nie dziś to innym razem
Fajnie, że masz gry z czołówki rankingu, sama sie zastanawiałam nad ich zakupem. Dlatego prędzej czy później chętnie w nie zagram
Na dzień dzisiejszy ciekawi mnie fenomen Dominiona i Rftg więc jak dla mnie możesz te dwie wziąć. Kolega Dwntn też był za Rftg. Akurat sie dobrze składa, że mamy wszyscy raczej różne tytuły 

- Dwntn
Tak, pisząc "jutro" o 3 nad ranem miałem na myśli "dziś", środę 12 marca 2014 A.D.pinata pisze:Jak rozumiem "jutro" pisane o 3 w nocy oznacza "dzisiaj". A konkretnie "w środę".Dwntn pisze:Pozdrawiam i do zobaczenia jutro ok. 18:00.

Wstępnie miałem ze sobą zabrać Neuroshimę, Glory to Rome i Troyes. Niestety zasady Troyes po jednej jedynej jak dotąd partii w styczniu umknęły mi z pamięci, więc chyba tym razem odpuszczę, by nie zamulać czytaniem instrukcji w Goblinie

Również będę samochodem, więc to nie problem zabrać kilka pudeł więcej i w razie potrzeby "skoczyć" na wymianę do samochodu między partiami. Gdyby coś jeszcze interesowało Was z mojej listy posiadanych gier, dajcie proszę znać

Pozdrawiam,
- K.
W żadną z nich nie grałem, a wszystkie wydają się interesujące. Dodatkowo w Twojej kolekcji najbardziej ciekawią mnie Galaxy Trucker (czytałem same dobre opinie, a do tego autor to Vlaada) i Arkham Horror (nie grałem dotychczas w kooperacyjne "przygodówki").Dwntn pisze:Wstępnie miałem ze sobą zabrać Neuroshimę, Glory to Rome i Troyes.
Przy czym nie musisz tego wszystkiego dzisiaj ze sobą brać. I tak czasu starczy nam pewnie tylko na jeden lub dwa tytuły.
Dominion jest o tyle dobry na "pierwszy raz", że zasady są łatwe, gra szybka, a negatywna interakcja praktycznie nieodczuwalna.evenstar pisze:Na dzień dzisiejszy ciekawi mnie fenomen Dominiona i Rftg więc jak dla mnie możesz te dwie wziąć.
Mnie będzie na przyszłość interesować Runebound, Jaipur i Zimna Wojna. Tak poza tym to masz sporo gier o których nie słyszałam.
-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 29 times
Dziś nie damy rady wpaść do Goblina ale mamy zamiar pojawić się za tydzień 19.03. Możemy na jakieś granie ustawić się.
Na pewno zabierzemy Battlestara i Chaos w starym świecie, więc 2+ osoby chętne byłyby mile widziane
oczywiście jesteśmy otwarci na inne gry (szczególnie te klimatyczne
)
Na pewno zabierzemy Battlestara i Chaos w starym świecie, więc 2+ osoby chętne byłyby mile widziane

Spoko, do mnie można w sumie codziennie pisać o granie
Średnio gram 3 razy w tygodniu 

No i pograliśmy
Piszcie jak będziecie chętni na kolejny termin 

-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 6 times
no ja chętnie wpadnę, przy czym w środę 19.03 jestem już ustawiony, może inny dzień np. wtorek
- Dwntn
To może jednak wpadniemy do Goblina ?omam pisze:no ja chętnie wpadnę, przy czym w środę 19.03 jestem już ustawiony, może inny dzień np. wtorek

-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 6 times
jak dla mnie spoko,a odnośnie gier to się jeszcze zobaczy,
fajnie, że jest ekipa do grania
Pozdrawiam
fajnie, że jest ekipa do grania
Pozdrawiam
Ja też chętnie pojawię się w przyszłym tygodniu.
Tylko tym razem wolałbym skoncentrować się na jakiejś konkretnej grze. No dobra, może na dwóch. Bo mam wrażenie, że podczas ostatniego spotkania te cztery różne gry tylko "zaliczyliśmy" - w stopniu niewystarczającym do wyrobienia sobie opinii o każdym z tytułów.
BTW: Neuroshima mi się nawet spodobała. Jednak po jednej grze nie mam pewności co do regrywalności. Z kolei "Na chwałę Rzymu" wydaje się przeciętnym euro - ani nie złym, ani nie wybitnym. (w obu przypadkach to jeszcze nie końcowy werdykt, ale tylko pierwsze odczucia po jednej rozgryce)
Tylko tym razem wolałbym skoncentrować się na jakiejś konkretnej grze. No dobra, może na dwóch. Bo mam wrażenie, że podczas ostatniego spotkania te cztery różne gry tylko "zaliczyliśmy" - w stopniu niewystarczającym do wyrobienia sobie opinii o każdym z tytułów.
BTW: Neuroshima mi się nawet spodobała. Jednak po jednej grze nie mam pewności co do regrywalności. Z kolei "Na chwałę Rzymu" wydaje się przeciętnym euro - ani nie złym, ani nie wybitnym. (w obu przypadkach to jeszcze nie końcowy werdykt, ale tylko pierwsze odczucia po jednej rozgryce)