Moja żona męczy mnie, abym kupił jej (i sobie) quiz. Mamy trivial pursit. Jak oglądam oferty narzucają mi się dwa pytania. Czy np. 80 karty z pytaniami to trochę mało (przy 400x6 pytań w TP) oraz czy są jakieś quizy bez narzucanych odpowiedzi (a,b,c,d).
Żona gra jeszcze w Ticketsy i Wilki i Owce (od czasu do czasu w BattleLora i kila innych gier) ale uparła się na quizy a ja nie mam zamiaru wyrzucić 40 pln w błoto bo quiz będzie na jedną rozgrywkę, a obawiam się, że przy 80 kartach z pytaniem i odpowiedzią typu a,b,c tak będzie.
Czy polecacie jakieś tytułu z tego działu (chyba, że jest aż tak mało popularny)?
Quizy
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- bogas
- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 671 times
Kiedyś byli Milionerzy. Raz nawet w to to grałem. Z tego co sprawdziłem to Milionerzy są do kupienia na Allegro (ok. 40 zł) i zawierają 400 kart (a wiec o ile pamiętam 800 pytań). Były nawet dodatki z pytaniami z różnych dziedzin (sport, rozrywka czy coś w tym stylu). Jeśli chodzi o ten rodzaj gier (quizy) to chyba nie najgorszy wybór. Ale innych tytułów nie znam do czego przyznaję się bez wstydu. 
Aha. Milionerzy jak to Milionerzy, odpowiedź wybierasz spośród 4 odpowiedzi (a,b,c,d) i masz do dyspozycji koła ratunkowe

Aha. Milionerzy jak to Milionerzy, odpowiedź wybierasz spośród 4 odpowiedzi (a,b,c,d) i masz do dyspozycji koła ratunkowe

- MichalStajszczak
- Has thanked: 548 times
- Been thanked: 1609 times
- Kontakt:
- MichalStajszczak
- Has thanked: 548 times
- Been thanked: 1609 times
- Kontakt:
- Van
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 17 times
Hmm mogę doradzić grę Wits & Wagers. Można sobie zobaczyć jak działa na Board Games with Scott: (http://www.boardgameswithscott.com/?p=53)
Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier